Bebeklerin kahvaltida yumurta yemesi cok guzel bir sey tabii ama cogumuz bu konuda sikinti yasiyoruz
yumurta isini biraz cesitlendirmek gerekiyor, pancake, yumurtali ekmek (tercihen siyez, karabugday gibi saglikli seceneklerle) gibi alternatiflerle cozmeye calisiyorum ben.
10 aylikken benim kizim kahvaltida sadece labne peynir yerdi, aylarca kahroldum resmen bir sey yemiyor diye. Emen cocuk sivi beslenmeye aliskin oldugundan kati gidayla iliski kurmasi daha zor oluyormus, ne zaman emzirme azaldi (bunu da cok buyuk cabayla gerceklestirdim, memeye bagimliydi resmen) o donem normal yemeklerle arasi duzelmeye basladi. Bu 13-14 aylik oldugu doneme denk geliyor.
Sizin simdilik yeme duzeniniz iyi gorunuyor, en azindan ogle yemeginde guzel bir sey yakalamissiniz. Emzirme, formul mamayi azaltmaya baslarsiniz 1 yasindan sonra, ama bebege caktirmadan
cunku caktiklarinda panige kapilip daha cok talep edebilirler. Caktirmamak nasil olacak derseniz, oncelikle sizin bile kafanizda kurgulamamaniz lazim, resmen anliyor ufakliklar
gun icinde daha cok oyin, aktivite, park gibi onu mesgul edecek etkinliklerle vakit gecirince memeyi unutmaya basliyor, sonra aliskanliga donusuyor. Mesela sadece uyaninca ve ogle yemeginden sonra emzirme yapinca o da buna ayak uydurur bir sure sonra. Tabii bu taktikler gercekten cok duzenli bir hayati olan ebeveynin uygulayabilecegi seyler. Biz cok iyi giderken Haziran ayinda gezilerimize basladik, evden uzak kaldik ve her sey basa dondu neredeyse. O kadar cok emek vermistim ki simdi oturup aglasam hakkim var
Danismanlik almistim uyku rutini ve yemek icin. Simdi evimize donduk ve en az 1 ay bir yere gitmeyecegim tekrar duzene girmek icin.
Kolay gelsin