Bebek Beslenmesi bebeğimin beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

herseyduzelirmi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2010
3.356
2.255
173
Ankara
selam herkese

düzeltilmiş 9,5 aylık bebeğim var. yaklaşık 3 ay küvezde kaldı 2 saatte bir besliyorlardı, ilk eve geldiğinde 2 saatte bir sütümü sağıp veriyordum, çok küçük doğduğu için emzirmiyordum, sonra diyetisyen yardımıyla 3 saate çıkardık. 2 hafta öncesine kadarda gece çok sık uyanırdı her uyandığında ya emzirirdim ya mama yada meyve suyu içirirdim. fakat şimdi uykusu düzene girdi, akşam 8'den sabah 6'ya kadar uyuyor uykusu iyi ama bu seferde gece besleyemiyorum kıyamıyorum uykusuna, beslemem gerekir mi acaba? tabi her bebeğin huyu farklı ama kararsız kaldım.

bebeğimin günlük menüsü:

6= anne sütü (emerek)
8-9 = kahvaltı (120'lik mamaya yumurta, pekmez, cicibebe, ceviz, bazen peynir)
12= mevyeli yoğurt (hazır gıda) bebeğim yeni yeni kaşığa alıştığı için alışsın diye vermeye başladım
13:30= 120'lik çorba (1 dilim bebek ekmeğiyle)
17= 75'lik yoğurt (ev yapımı)
18:30= kaşık maması
20:00= devam sütü (içine tahıllı gece maması katıyorum)

aralarda emiyo (annesinin yüzüyle, saçıyla oynamaktan, sağa sola bakmaktan ne kadar emerse)

2 günde bir o uyuyunca meyvesuyunu hazırlıyorum ama uyanmazsa içiremiyorum

Son düzenleme:

Canım merhaba;

Benimde oğlum 9 aylık. Gece bazen hiç uyanmaz bazense 2 kere uyanır. Uyandığında anne sütü alıyor. Uyanmazsa uyandırmıyorum. Aç olsa uyanır zaten ayrıca uykusunun bölünmesi gereksiz bence. Çünkü yeterince büyüdüler.

Ayrıca gece meyve suyu vermen bana pek doğru gelmedi. Çünkü gece uyandıklarında ek gıda almamaları gerekiyor. Uyanırsa anne sütü alsın, uyanmıyorsa bırak uyusun.

Ek gıda miktarının 9-12 ay arası 3 çay bardağı (üst sınır) olduğunu zaten biliyorsundur. En az 500 ml anne sütü/formül süt almaları gerek. Meyveli yoğurt vermek yerine meyve püresi hatta meyvenin kendisini de verebilirsin canım.

Benimde oğlum 9.5 aylık bende gece beslemiyorum uyumadan önce muhallebi yediği için tok tutuyor gece uyandığında sadece su içiriyorum geri uyutuyorum size bişe sormak istiyorum kahvaltıda 120 cc mamaya hazırlayınca çok cıvık oluyor rahat yedirmiyorum kaç bisküvi koyuyorsunuz ben 60 cc 5 bisküvi ile yapıyorum peynir tereyağı pekmez ceviz bazen içine muz eziyorum

benim kzım kaşığa daha yeni yeni alışıyor, hep biberonla besliyorduk, o yüzden biraz cıvık oluyordu evet ben 120 mg mamaya 3-4 bisküvi atıyorum. tereyağı doktora sordunuzmu nasıl katıyorsunuz ben hiç katmadım. seninkinden farklı olarak ben tereyağ yerine yumurta katıyorum. muzuda cam rendeden geçirip meyve niyetine akşamları veriyorum.

Selam herkese kahvaltı için yaptığınız bu karışımları size doktor mu önerdi bana çok karışıkmış gibi geldi ilerleyen yaşlarda çocuğun yemek seçmemesi için her gıdayı ayrı ayrı tattırmak gerektiğini okumuştum ve bir doktor da bana aynısını söylemişti naçizane fikrim yine de siz bilirsiniz

evet arkadaşım, benim bebeğim prematüre olduğu için biz devamlı doktor kontrolündeyiz ve diyetisyenle birlikte karar veriyoruz beslenme şekline. kardeşimde diyetisyen oda yardımcı oluyo, senin dediğinde doğru ikisini birden yürütmeye çalışıyoruz, genede kafama takılanlar oluyo onlarıda sizlere danışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…