canım Allah kolaylık versin hepimize bende 1 haftadır bebğimle senin verdiğin gibi mücadele ediyorum benim önerim biberonunu anne memesine benzeyen türler var damağıyla basıp ağzına emiyor bu biberon sayesinde uyurkende aynı anne memsi emer gibi rahat çekiyo ama tabi en az 2 saatte bir beslenmede rahat alabiliyo yoksa sürekli alacak diye zorlaamak işe yaramıyo zaten bu defada kusuyo benimki denemediysen bu biberonu dene derim benimki nuk un biberonu şimdilik işime yarıyor uyurken daha iyi çekiyo mamayıda bende 2yada bazı öğünler 3 saat arayla veriyom kendi sütümle mamyı veriyorum ama genelde kendi göğsümü veriyorum 3 yada 4 defada mama veriyom
Bugün kontrolumüz vardı. Kilomuz olmuş 1870 gr. Dr. muz az buldu. cc yi arttıralım dedi sen 60 cc hazırla 40 - 50 ne kadar çekerse ver dedi. Hastanede 60 cc yi verdim. 10 dakikada şapur şupur bitirdi. 3 saat sonra vermeye çalışıyorum yok. Altını açtım orasını burasını mıncıklıyorum yok, ağzını bir kapatıyor ki mamasını vermenin imkanı yok . Sonunda ben pes ettim. 6 saat geçti. Acıkmıştır diye mamasını hazırladım. Uğraş uğraş 30 cc yi istemeye istemeye içti.
cnm benımde ıkızlerım var 35 haftalık dogdular 2300 du kıloları 15 gun meme alamadılar cok az cekıyorlardı ememeyınce sutum de gelmıyordu ama ben sağdım sutumu ole verdım memeyıde verıyordum ama ememıyorlardı sımdı ıkı aylıklar ve masallah cok guzel emıyorlar sende sabret ama sutunu sağ mutlaka
Sütüm o kadar azaldı ki bitti bitecek. Göğüslerimde çok fazla yumşadılar. Sütümü arttırmak için duyduğum herşeyi denedim. Ama yok. Mama veriyorum bebeğime, sağdığım 20 cc'de az da olsa veriyorum.
canim ,,, benim bebegimde 105 günü gecti yogun bakimda hala ,,ben her 4 saatte bir 15 veya 20 dk her gögsümü sagiyorum..vaktim varsa daha uzun sagiyorum .... sütünü artikmak icin bol sivi icmelisin en iyisi süt icmek gercekten ise yariyo...ve sütünü sagmalisin baska caresi yok ... insallah sütün kesilmez...allah yardimcin olsun..
canim ,,, benim bebegimde 105 günü gecti yogun bakimda hala ,,ben her 4 saatte bir 15 veya 20 dk her gögsümü sagiyorum..vaktim varsa daha uzun sagiyorum .... sütünü artikmak icin bol sivi icmelisin en iyisi süt icmek gercekten ise yariyo...ve sütünü sagmalisin baska caresi yok ... insallah sütün kesilmez...allah yardimcin olsun..
Canım dilerim en kısa zamanda bebeğine kavuşursun. Ben bebeğim kuvezdeyken devamlı sağıyordum. Sütümün hiç bitmeyeceğini düşünüyordum. Hastanede bebeğimi emzirmeye başlayınca sağmayı bıraktım. Bütün günü hastanede geçirip akşam eve yorgun dönünce gece kalkıp sağamadım. Öyle böyle sütüm kesilme noktasına geldi. Şimdi çok pişmanım sütümü geri getirmek için neler vermezdim. Mamayla çok zor. Bebeğim kaka yapmakta çok zorlanıyor. Devamlı ıkınıyor canım benim. Onu rahatlatmak için devamlı karnına masaj yapıyoruz. Mamasına zeytin yağı koyuyoruz. Bebeğimi öyle zorlanırken görmek çok üzüyor. Benim sana tavsiyem ne olursa olsun kesinlikle sütünü sağmayı bırakma.
arkadaşlar yazdıklarınız yüreğime su serpti..
bende
1 temmuz itibariyle zeynebimi kucağıma almış bulunmaktayım çok şükür fakat birtakım sorunlarımız varr..
zeynep sürekli uyumak istiyor ,uyandırmakta güçlük çekiyorum..hemşireler 2 saatte bir kalkmasa bile uyandır emzir diyor ama bazı günler uyandırmakta çok zorlanıyorum..
ayağından uyarıyorum,üzerinini çıkarıyorum ancak..
doğduğunda sütüm hemen gelmedi,mama verdirdi hemşireler şimdi çok olmasa da sütüm geldi ama uç yok o yüzden bebeğim kavramakta zorluk çekiyor
uçları yara olmaya başladı,krem de sürüyorum oysaki
sağma makinası aldım onda sağıp bazen biberonla veriyorum en azından mama yemesin diye
dün memeden ayrılmak istemedi bugünse hiç emmek istemiyor..
napcam ben kızlar resmen panik oldum..kızımı emzirmek istiyorum ben:sinifsinif:
heee bide kabız gibi sanki kakası katı gibi ve yapmakta zorlanıyor
Allahım çocuk bakmak ne zormuşş... bana bi akıl verin tecrübelilerkafamçokkarıştı
geçmişi okuyunca kabızlık için zeytinyağının iyi geldiğini okudum..birde şu çok uyumasına bir çare bulsak..sanırım bebeklerimiz erken dünyaya geldikleri için anne karnında zannederek uyumak istiyorlar..
birde geçen kontrolümüzde üfürümden şüphelendiler..cuma kalp ultrasonu çektircez inşallah hiç birşey çıkmaz..
kızlar güçlü durmaya çalışıyorum..sütüm kesilmesin istiyorum ama şu birkaçgünde inanın çok stres oldum..
bana dua edin lütfen..tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Sevgili esraben. Şuan yaşamakta olduklarını aynen yaşadım ben. Uyandırmakta çok zorlanıyordum. O yüzden beslenmemiz ilk 1 - 2 hafta çok zor oldu. Kilo alamadık. Mamaya başlamak zorunda kaldık. Benim sana tavsiyem bebeğin emmediğinde sütünü düzenli aralıklarla sağ. Gece ve gündüz. Ben sağmadım. Sütüm gitti. Ne yapsam geri getiremedim. Şimdi mamayla besleniyoruz. Kabızlık problemlerimiz oluyor.