Premature Bebekler Bebeğimin beslenmesi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

burcummm

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mart 2007
98
1
286
İstanbul
Bugün tam 10 gün oldu hastaneden taburcu olalı. Bebeğimi anne sütüyle besliyordum. Emziriyordum. 1 hafta sonra kontrolumuz vardı. Bebeğim hiç kilo almamış hatta eksiye düşmüş. Doktorumuz mama da verelim dedi. Genel sağlık durumu iyiymiş.
Günde 3 öğün ver demişti. Bu arada bebeğim çok fazla uyuyor arkadaşlar. Beslemek çok zor oluyor. Prematil kullanıyoruz. Kendi sütüm çok azaldı. Derin dondurucu da saklamış olduğum sütleri de kullanıyorum. Kabızlık da başladı. Ne yapacağımı şaşırdım. Doktorumuz mamasına bir çay kaşığı zeytin yağı koy dedi. Bir de böyle deniyoruz.

Hep uyuyor. Mamasını zorla ağzına sokuyorum. Kendi sütümü kaybetmemek için anne sütünü artıran ne varsa alıp kullanıyorum.Ama nafile. Sağdığımda damla damla 20 cc kadar çıkabiliyor.

Sizler bebeğinizi nasıl beslediniz? Sizlerin bebeğiniz de bu kadar çok uyur muydu ? Doktorumuz uykusu normal dedi 20 saate kadar uyuyabiliyorlar diyor.

Eve geldiğimiz bir hafta için de, belki de tam doymadığından , arada bir ağlaması olurdu. Emzirirdim susardı. Yatağına koyduğumda bazen yine ağladığı olurdu. Ele alıştığını hep kucak istedğini düşünürdüm. Şimdiyse hep uyuyor. Altını açtığımda dahi hafif gözlerini açıyor tekrar uyuyor. Kaka yapmaya çalışırken kızarıyor, ıkınıyor, inliyor. Akşam saatlerinde sadece uyanıyor. Gölerini açıyor, etrafına bakınıyor. Karınını doyurunca tekrar uyumaya başlıyor

canım öncelikle Allah bağışlasın ilk bebeğiniz anladığım kadarıyla.
benim oğlumda çok uyurdu vede sarılık başlangıcı olmuştu 3120 gr doğduğu halde 3 günde 2900 gr oldu
çocuk uyumaktan yiyemiyor ki kilo alsın hemende mamaya başlatıyorlar ben hiç mama vermedim doktorumda önermedi zaten sütümde vardı bana 2 saatte bir uyandır emzir dedi bende öyle yaptım sürekli uyandırıp emzirmeye çalıştım bir damlada bir damladır deyip
ama seninkide sarılık diye birşeyde yok dr çocuk normal demiş belki uykuya düşkün bir yapısı vardır sıkma canını ama benden sana tavsiye sütünü sağmak yerine bebeğine ver o kendi çeksin böylece gerisi gelir bol sıvı tüket bol meyve ye vede bol bol emzir anne sütünün yerini hiçbir gıda tutmaz
bebeklerde akılları kesmediği için kucağa alışmazmış yanlış bilgiymiş bu. bebeğinizi kucağınıza almaya korkmayın

Canım ilgin için teşekkürler. Bebeğim prematüre olduğu için memeyi ağzına alamıyor. Çok uyuduğu için ememiyor.

Burcummm yazdıklarınla bana ilk günlerimizi hatırlattın canım. Bebeğim eve geldiğinde ben de senin kadar tecrübesizdim ve herşeyden telaşa kapılıyordum. Öncelikle sen çok güçlü bir annesin ve bütün bu sorunların birgün geçeceğini bil.
Benim bebeğim de 28 haftalık doğdu ve 52 gün sonunda eve geldik. Eve geldikten 2 gün sonra zaten az olan sütüm tamamen gitti ve mama kullanmaya devam ettik. Sana tavsiyem sütünü sık sık sağ.
Eğer süt veriyorsan 2 saatte bir mama vereceksen 3 saatte bir besleyebilirsin.
Benim bebeğim de sürekli uyurdu biberonla 40 cc mama yedirmek bir saatimi alırdı. Çünkü bebeğim 1-2 defa çeker uykuya dalardı ama erken doğan bebeklerde bu normal ellerini okşayıp, kulaklarını gıdıklayıp tekrar mamasını emmeye devam etmesini sağlardım.
Kakasını yaparken ıkınması da normal bunun için endişelenme.
Sana en önemli tavsiyem sütünü sık sık sağ aman gitmesin.

prematüre olduğu için uyuyr sen uyanıp acıkıp ağlarda beslerim diye bekleme uyuyunca mehtapın dediyi gibi çenesinin altını ayaklarını gıdıkla rahatsız et bi saati alıyo beslenmeleri zaten ben gece gündüz hiç uyumadan baktım taki 5 ay olana kadar 1,5 saatte bi uyandıp sağdım besledim sık sık sağdım sütümü o yüzden uyursa bile gıdıklayıp uyandır beslenmesini ihmal etme

arkadaşlara katılıyorum canım..benim kızım sürekli uyurdu..uyurken mama veriyodum..1,5 satte 30cc mamayı zorla içiriyordum..çok zor günlerdi..bu günler geçer canım telaşlanma...kızım şimdi 2 yaşına giricek koltuk tepelerinde zıplıyo. sağlıkla büyütürsün sende bebini inşallah canım.

Aynen arkadaşlarımın katılıyorum canım..hepimiz yaşadık bunları...
merak etme zamanı gelince uykuları azalıyor..20 saat uyuması normal..Benim oğlumda öyleydi..
Sürekli sağ ben 2-3 saatte bir sağıyordum 5.5 ay sütümü sağarak verdim..
Göğsünü alıyorsa mutlaka beslenme öncesi emzir ki sütün artsın..
Merak etme moralini yüksek tut sütün artar..
Sütüm bitiyor diye düşünme bu etkiliyor...
Birde kakada zorlanıyorsa sütünün içine saf zeytinyağı koyabilirsin..ben bir çay kaşığı koyuyordum...
Karnına masaj yapabilirsin...

Arkadaşlar ilginiz için öncelikle çok teşekkür ederim. Mamasına bir çay kaşığı zeytin yağ koyuyorum ben de. Az önce bayağı bir ıkındı. kızardı. Ağladı. Kucağıma aldım sırtını okşadım sakinleşsin diye. Allah'tan uzun sürmedi, kakasını yaptı çok şükür. Mamasına koyduğum yağ evdeki naturel sızma zeytin yağı. Saf zeytin yağını nerde bulabilirim? Marketlerden bulabilir miyim?

Uykusu çok derin oluyor benim kızın. Mamayı ağzına dayadığımda ağzını bir kapatıyor ki. Açmıyor. Biraz zorlarsam yüzünü buruşturuyor. Öyle böyle yine de veriyorum.

öyle yada böyle mutlaka vermelisin canım 1 haftada kilo alamamış olması onun için olumsuz bi gelişme olmuş kendini bir an önce toparlayabilmeli ki daha rahat beslensin..
günde 3 öğün demişsin çok şaşırdım taburcu olurken size bilgi verilmedi mi hastanede ?
hemşire bize bütün detayıyla anlattı , günde 8 öğün 3 saat arayla besliyordum ben haftada 5 cc artırma hakkım vardı beslemeye başlamadan önce altını al uykusunu aç onunla konuş vs... gibi şeyler söyledi.. Her bebek farklı oluyor gerçi benim kızım beslenme konusunda maşallah pek zorlamıo bizi ama dediğin ıkınma bizde de var. katı ya da cıvık olsun ıkınıp kızarır sürekli çok zorlanır büyüdükçe geçicek sanırım...

Canım ben anne sütü de veriyordum. Yetmediği için mama verdi. Anne sütünün yanında mamadan 3 öğün verebilirsin demişti. Şimdi sütüm de yok denecek kadar azaldı. Bu yüzden 3 saat arayla mama vermeye çalışıyorum.Altını açmak, masaj yapmak falan uykusunu açmakta bazen yeterli olmuyor. Ağzını da sıkı sıkı kapadığı için bazen beslemekte zorlanıyorum.

Kızım 30 haftalık 1585 gr olarak dünyaya geldi. Devlet hastanesinde 15 gün kuvezde kaldı. Solunum sıkıntısı olmadı. Kilomuz 1440 gr düştü. Sonra 1500 gr oldu. Hastanede enfeksiyon kaptığı için antibiyotik aldı. Kilo 1480 gr oldu bir ara. 15 günün sonunda özel hastaneye sevk ettirdik. Sevk edilirken kilosu 1680 gr. Özel hastanede 1 hafta kaldık. ılk günden emmesi iyi olduğu için emzirmek için kucağıma verdiler.Çok güzel emiyordu. 3 saat arayla emzirdim. Hastaneden evimize taburcu olurken kilosu 1680 gr.dı. 1 hafta sonra kontrole gittiğimizde kilomuz hiç artmamış eksiye bile düşmüş. Bir an önce toparlamamız lazım ama beslenmemiz bayağı sorunlu. Canım ıkınırken de bir inliyor ki. ıçim gidiyor.

bende mama veriyorum benim sütümde yeterli gelmiyor artık, istedikçe emziriyorum sütüm artsın diye ama eoprotin kattığım için sağmam gerekiyor, benim kızım emsede doymuyor illaki o biberonu bi alcak ağzına...:ecrin_bebek:

Çok sevindim burcummm bebeğinin taburcu olmasına,Allah yardımcın olsun.Geçen seneyi hatırladım ben de yazdıklarını okuyunca,benimki de sürekli uyuyordu.2,5-3 saatte bir besliyordum ben ve bir deftere saat kaçta ne kadar verdiğimi yazıyordum,günün sonunda da ne kadar beslendiğini hesaplıyordum,tavsiye ederim.Benim kızım da ilk zamanlar da çok az kilo alıyordu ve çok kusuyordu.Hala da çok kilolu değil,doktoru da çok kilolu olmayacak diyor,ama sağlığı yerinde çok şükür.

burcum benı eskılere götürdün..

benım bebegımde34 haftalık dogmustu benı hıc emmedı..

aynen arkadasların dedıgı gıbı 2 satte bır mamasını ver muhakkak hatta ayagının altını tırnagınla gıdıklar gıbı yap bırazda sert olabılırsın uyarmak maksatlı bıze drumuz böyle söylemıstı..

aman sütünü sagmayı eksık etme ben elektırıklı süt sagma makınasıyla tam :))15 ay ogluma hıc emmedıgı haldesüt verebıldım ama cok düzenlı sagıyordum 3 saatte bırr...sankı emzırıyormus gıbı sonrasındada hıc mamaya ıhtıyac duymadık..

sımdı oglum hem boy hem kılo olarak yasıtlarından daha ıyı..

hıc korkma canım bıraz sabır bıraz cesaret...

sevgiler

burcu cnm benim bebeğim hastanede 65 gün kaldı.küvezde.Ben sütünü sağıp verdim.Sütüm bi ara azaldı ama sonra arttı .ınternete yazan arkadaşlardan Allah razı olsun.Süt sağmanın da bi yöntemi var.ben önceleri sütümü sağar süt akışı bitince makineyi kapardım.Halbuki süt gelsin gelmesin her göğsü 15 er dak sağmalısın.Ve 3 saatte bir mutlaka.Ben inan alışveriş merkezine bile götürüp herkes bebeğini emzirirken ben çıkarıp makinaya sağmıştım.Velhasılı kelam sütüm 3-4 katına çıktı.Ve bebeğim hastaneden taburcu olalı 3 ay oldu sadece anne sütü ile besliyorum.Ve ayda 1700 g filan alıyo.Dediğimi yap ben bunu başaracağım de .Azmet Allah veriyor inan.Bebeğini anne sütünden mahrum bırakam.ben intte bu bilgiyi verenlere dua ediyorum yoksa sütüm kesilecekti.sen de pes etme işini gücünü bırak 3 saatte bir 15 er dak mutlaka sağ.

bu arada uyandırmak için en ii yöntem beslemeden önce alyını değiş.sağa sola dönünce uyanıyo.Çok stres olma.4 saate kadar uyumasının bir zararı yok.
kısa bir süre sonra kendisi bir düzen kurup 3 saatte bir kalkıyor zaten.Allah yardımcın olsun.Her şey yoluna girecek göreceksin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…