Premature Bebekler Bebegimin beslenmesi sizce yeterlimi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

mlknht

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2014
15
2
86
34
İstanbul
Selamlar 32 haftalik dogum yaptim bebegim su an 9.ayini bitirdi .acaba yeterli besleyebiliyormuyum diye fikrinizi almak istedim.malesef emziremedim kuvezde kaldi iki ameliyat geçirdi ama su an cok sukurki iyi.sabah 06:00 200 milim mama iciyor 10:00 da bi yumurta sarisi mamayla sulandiriyorum biraz kiprit kutusu kadar labne birde cay tabagini dolduracak belki biraz daha gececek kadar bebe biskuvisi (şekersiz)pekmez mamayla yumusatiyorum
Oglen uykusundan sonra
13:00 da yarim kase kemik sulu kabak paattes vs..gune gore degisiyor corba yediriyorum ama cok sulu degil lapa gibi
15:00 gibi kucuk bir kase yogurt ve kavanoz meyvelerden veriyorum baska turlu meyve yediremedim ezdim hasladim pure yaptim ama yemedi hep kustu
18:00 yine sebze yemeginden ama cok az yiyir onu
21:00 da 200 milim mama icip yatiyor ve sabaha kadar iki kere daha azar azar mama iciyor
Boyle yazinca xokmus gibi gorundu gozume ama sanki yeterli besleyemiyormusum gibi geliyor
Sizler 9.ayinda bebeklerinize neler veriyorsunuz.
Birde puturlu seyleri veremiyorum hep kusuyor bogazinda kaliyor millet kraker falan veriyor cocuklarinin eline ama benimki mumkun degil yiyemiyor ne yapicagimi bilmiyorum.

Püre emziği içinde meyve verdiniz mi? Artık pütürlü şeyler yiyebilmeli ama alışmadıysa püre emziği ile başlayabilirsiniz.(bi çok deliği olan versiyonları var)
Bana beslenme listesi dengeli ve yeterli geldi açıkçası.
Pekmezi C vitamini içeren gıdalarla birlikte verirseniz daha faydalı olur.
Allah sağlıkla büyüdüğünü göstersin

Öğün aralarının sıklığı iyi bence ama pütürlü seylere alistirman lazim canım çünkü püre halinde yediği şeyler sindirim olmadan hemen dışarı atılmasına sebep oluyo benim kızımın doktoru öyle demişti sebze çorbasını bile blendirdan değil tahta kaşıkla ezerek yedireceksin ki hemen vücuttan atılmasın sindirilsin diye dedi beslenme uzmanına danışarak yardim al bence pütürlü yemeye alıştırmak icin

Cvp verdiginiz icin tesekkur ederim puturlu vermeye çalışıyorum kendide bazen istiyor sonrada nefessiz kaliyor bogazinda kaliyor o meyve filesini bugun aldim deniycez tesekkurler.ama simdide sicaktanmidir nedir cok az yemeye basladi .nolurdu rahat rahat yese rahat rahat uyusa :))))ben uyunayan ve yemeneyen cocuk yapmisim:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…