bebeğimin bazen nefesi kesilip,vücudu kasılıyor,baygın hale gelip mos mor oluyor

yudumaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2010
275
1
46
İstanbul
mrb sevgili anneler

benm oglum 18 aylık ve ilk defa yarım sene önce başladı

oğlum düştügü zmn ağlamaya başlıyor katılıyor sonraki manzara tam bir kabus

aynen şu şekilde :
ağlıyor, katılıyor ,nefes almıyor ,baygın hale geliyor ,gözler kapalı, eller ayaklar kasılıor vücudu dimdik ve sert oluyor, dudaklar mos mor, yüzü bem beyaz, gözler ya kapalı yada sağa yukarı bakıyor
normalde bu durum 10 saniye sürüyor

ama bugün 30 saniye sürdü.. ne yapcağmı şaşırdım.. ters çevirdim sırtına vurdum poposuna vurdum ama çocuk bir türlü nefes almadı, vücüdu taş gibi..
kriz geçince de uykusu var gibi baygın baygın bakıyor.

doktora gittim 1ci doktor önemli değil dedi
2. ci ddoktor kansız ,kan ilacı verdi, ama tehlikeli bir durum değil dedi

birdaha doktora gidicem. hic önemli değilmiş gibi bir duruma benzemiyor. çocuk resmsn 30 saniye nefessiz kaldı. ayrıca hiç alışık değilim. yani her seferinde çocuğm kollarımda ölüyor sanıyrm, sanki boğazında birşey kalmış ve ben birşey yapamıyorum

benzer durumu yaşayan var mı* gerçektn doktorun soyledigi gibi önemsencek bir durum değil mi?
ben her halde yine başka doktora gidicem özellikle bugün çok korktum cok uzun sürdü cünkü
ama merak ettim benzerini yaşayan annelerimiz var mı?

Son düzenleme:

Merhaba,

öncelikle geçmiş olsun.

Aynı sorun yeğenimde vardı.dediğiniz gibi o ağlama krizinde dudakları mosmor olup,nefes alamıyordu ,gözleri sabit bi yere bakıyordu.bi kaç kez bende şahit olmuştum bu olaya hatta, çok zor bi durum gerçekten, heleki sen annesi olarak ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum.
doktora götürmüşlerdi ve ilaç kullanmıştı.ama birden geçmedi tabiki,zamanla azala azala geçti.
yani sabretmek ve o an ne kadar zor olsada soğukkanlı olmak gerekiyor.

Size tavsiyem, zaman kaybetmeden bebeğinizi bu konuda uzman olan bi dr.bulup bian evvel götürmeniz.

Allah sifa versin inş.

Böyle bir durumla karşılaşmadım daha önce ama bana kalırsada başka bir doktora götürmende fayda var.Her iki doktorunda cevabı beni tatmin etmedi.Yerinizde olsam bende çok korkardım ne demek 30 sn nefessiz kalmak.Mutlaka bir açıklaması nedeni vardır.kansızlığın böyle durumlara sebebiyet vereceğinide ilk defa duyuyorum.Çok çok geçmiş olsun.Allah bir daha yaşatmasın...

aynı durum benim çocuğumdada oldu canı çok yanmışsa ağlama dan dolayı katılıyosa kansızlıktan olabilir.bizde götürdük benim oğlumda 4 kere filan oldu 6 yaşına kadar filan normal korkmayın.

demir eksikliği bahsettiğin duruma sebep olabiliyormuş, ilaçları mutlaka kullan ama istersen bir başka doktora daha götür

bir anne olarak seni çok iyi anlıyorum canım
durum normal olabilir geçici olabilr ama için rahat değil
düşünmekten psikolojin bozulacağına
bence iyi ve güvenebileceğin bir doktor bul ve tekrar götür çocuğunu kontrole
olduğu gibi anlat herşeyi ve korkularını
hem için rahatlasın hemde teşhis kesinleşsin 3.doktorla
çok çok geçmiş olsun canım güle güle sağlıkla büyüt kuzunu inşallah

bacim seni korkutmak istemem ama bence hemen bir cocuk nörologune götür anlattigin sara hastaligina isaret ediyor esimin kiz kardesinde de basladi ve ayni anlattigin gibi onda da oldu gecen kendim de sahit oldum dedigin gibi o kasilmalar gözleri saga yukari bakior böyle bi titreme gibi birsey ALLAH kimsenin basina vermesin insaALLAH eger o hastaliksa bastan tetbir almak gerek gereken test leri yaptir nörologi de insaALLAH o hastalikdan degildir ve gecicidir
RABBIM sifa versin ins.

cevaplarınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum

evet gerçekten zor bir durum, birde beni korkutan çok sık oluyor, yani nezaman kötü ağlasa böyle oluyor.
yarın randevu aldım ve inşallah epilepsi değildir

ağlamaktan katılanı duymuştum da bunu ilk defa görüyorum... bana kalırsa da iyi bir uzmana götürün .İnşaallah sadece kansızlıktandır... Acil şifalar diliyorum

bebeklerde olan epilepsi ilerleyen zamanlarda düzelebiliyor. bende de olmuş bebekken

gerçi epilepsi mi bilmiyorum. kelimesi kelimesine aynı anlattıkların bana da olmuş küçükken. zamanla geçmiş. korkma düzelir inşallah. bu arada ben de kansızlık tedavisi görmüştüm sonrasında

Son düzenleme:
aynen dediğin gibi oluyordu dediğingibi önemli değil dediler 3 yaşa kadar olur dediler ondan sonra gecer geçti şu anda 8 yaşında .gecmiş olsun duygularınızı cık iyi anlıyorum gercekten insan o halde görünce cook korkuyor .sadece sakin olun

hangi durumda olursa olsun, morarma-nefessiz kalma semptomları varsa ekokardiyografi çekilmesi gerekir.yani kalpden çıkan büyük damarların durumuna ultrason ile bakılmalı.eğer kalp açısından sorun yoksa nöroloji kontrolünden sonra olayı daha az önemli nedenlere bağlayabiliz.hiç bir doktor,dışlayıcı tetkiki yaptırmadan sizin bebeğiniz için hiçbir sorunu yok diyemez.öyle zannediyorum ki,o bişey yok diyen doktor , aynı semptomlar kendi çocuğunda olsaydı bu söylediğim 2 poliklinik kontrolünü yaptırırdı.geçmiş olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…