Premature Bebekler Bebeğimin basmaması

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

annem0101

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2017
229
304
103
Merhaba hanımlar belki dert değil gibi görünüyor ama kafama çok takılan bir sorun. Preklamsi nedeniyle erken doğum yaptım kızım kronolojik 14 aylık düzeltilmiş 12 buçuk aylık kontrollerini hiç aksatmadım desteksiz oturabiliyor konuşmaya çalışıyor yattığı yerden çok hareketli bir çocuk dönüyor, sürünerek istediği yere gidiyor oyuncaklarını alıyor fakat kalkmiyor, tutunup sıralamıyor. 1 ay önce kontrole gittiğimizde doktoru basabilcekmi diye denedi basmak istemiyor inat ediyor kollarından tutarak yürütmeye çalışıyoruz parmak ucundada olsa adım atmaya çalışıyor nörolojiye ve çocuk gelişimine götürdük fizik tedavi önerdiler randevu aldık fiziğe çok tembellik ediyor inat ediyor bu durumları yaşayanvar mı fikirlerinize ihtiyacım var vereceğiniz cevaplar icin şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba hanımlar belki dert değil gibi görünüyor ama kafama çok takılan bir sorun. Preklamsi nedeniyle erken doğum yaptım kızım kronolojik 14 aylık düzeltilmiş 12 buçuk aylık kontrollerini hiç aksatmadım desteksiz oturabiliyor konuşmaya çalışıyor yattığı yerden çok hareketli bir çocuk dönüyor, sürünerek istediği yere gidiyor oyuncaklarını alıyor fakat kalkmiyor, tutunup sıralamıyor. 1 ay önce kontrole gittiğimizde doktoru basabilcekmi diye denedi basmak istemiyor inat ediyor kollarından tutarak yürütmeye çalışıyoruz parmak ucundada olsa adım atmaya çalışıyor nörolojiye ve çocuk gelişimine götürdük fizik tedavi önerdiler randevu aldık fiziğe çok tembellik ediyor inat ediyor bu durumları yaşayanvar mı fikirlerinize ihtiyacım var vereceğiniz cevaplar icin şimdiden teşekkür ederim.

Fizik tedavi eve ödevler vermiştir onları yapıyor mu?

Bizim cocuk doktorumuz altını değiştirirken iki ayağını bacağını da kaldırıyorsa yürür demişti.

Benim oğlum da 16 aylıkken yürüdü ben kafadan 18 aya kadar zaman vermiştim ki 20 aya kadar beklemeyi normal bulmuştuk doktorumla çünkü çok hızlı emekliyordu. Normal olabilir
Dönüyor sürünüp ulaşıyor istediği şeye ama emeklemiyor inşallah boşa takıyorumdur kafama

Kaldırıyor üstüne bir de gülerek dönüp duruyor hiç durmuyor yerinde maşallah ama basmaya gelince oturmaya gelince inat hep
Yani bu isin bir rutini yok her cocuga göre değişir bütün gelişimler. Ilerleme var mi ona bakın. 22 aylıktı bizimki yürütmek istediğimiz zaman ikiye bükülürdü belinden sonra cok sukur toparladı. Ikincisi aylıkken dönmeye 6 aylıkken emeklemeye 14 aylıkken elinsen tutup yürümeye başladı henüz tek başına yürümüyor. Ama ikisi de benim çocuğum biri iri bebekti hantal ve hareketsizdi digeri normal kilo ve boydaydı cok hareketli. Geç olsun güç olmasın sağlıklı olsun yeter. O kadar muayeneye de götürmüşsünüz biz 22 aya kadar bekledik bir aorun yok gibi görünüyor.

Doktorlar baktı hep kontrol ettiler herhangi birşey göremediler tembellik yaptığını düşünüyorlar

ama fizik tedaviye neden yönlendirdiler

genelde yürür daha derler bir sıkıntı mı gördüler

oğlum 11 aylık yürüdü eşim kontrolde çok koşuyor vs gibi bir şey söyledi doktor aman ne olacak çocuk o vs dedi

bir daha kontrole gititk doktorun kapısından yürüyerek girince şok oldu

ne zaman yürüdü dedi geçen geldik ya söyledik de sana dedik

ben hiç desteksiz yürüyeceğini düşünmemiştim erkek çocuk 13-14 aydan çnce yürümez demişti

yani özetle çocuktan çocuğa değişir prematüre olduğuna göre kronolojik yaşıdnan geç yürümesi de olağan

arkadaşımın kızı 18 aylık yürümüştü

erken doğum vs de yoktu mesela

içinizi ferah tutun tutup gezdirin biraz biraz kasları kuvvetlensin

Kızım 15.5 aylık yürüdü. Hiç emeklemedi zaten,bacağını poposunun altına koyup,öteki bacağından destek alarak sürünüyordu. Çok hareketliydi,15 günlükken sağa sola dönüyordu yatarken.1 yaşında cümle kuruyordu birde.
Oğlum hareketsiz bir bebekti,sırtüstü yatırırdım öyle yatardı,dönmeye teşebbüs dahi etmiyordu,geç döndü mesela ama 11 aylıkken sıralıyordu,yaşında yüruyordu. Ağustosta 2 yaşına girecek,konusmuyor adam akıllı henüz.
İkisi de normal bence. Her çocuk farklı gelişim gösteriyor.
Sizin çocuğunuzda da problem olmayabilir bence. Tabi ki kontrollerini yaptırın ihmal etmeyin ama altında yatan bir sebep yoksa zamanla yapacaktır.

Yani bu isin bir rutini yok her cocuga göre değişir bütün gelişimler. Ilerleme var mi ona bakın. 22 aylıktı bizimki yürütmek istediğimiz zaman ikiye bükülürdü belinden sonra cok sukur toparladı. Ikincisi aylıkken dönmeye 6 aylıkken emeklemeye 14 aylıkken elinsen tutup yürümeye başladı henüz tek başına yürümüyor. Ama ikisi de benim çocuğum biri iri bebekti hantal ve hareketsizdi digeri normal kilo ve boydaydı cok hareketli. Geç olsun güç olmasın sağlıklı olsun yeter. O kadar muayeneye de götürmüşsünüz biz 22 aya kadar bekledik bir aorun yok gibi görünüyor.
2 buçuk ay kuvozde kaldı bağırsak sorunu vardı herşeye hazırlıklı olun dedi doktor baya sıkıntılı zamanlardan geçtik çok şükür Rabbim bağışladı bize kuvozden çıktığından beri sürekli götürüyorum doktorlara kontrollere fiziğe goturcem ona gore hareket etcem acele etmek istemedim aslında ama biraz çevre baskısı sorularda galiba bu duruma itti bizi

o tembellik etsede siz etmeyeceksiniz. evde hep egzersizlerini yaptirin. israrci ve istikrarli olun. cocuk istemiyor veya yapmiyor diye ara vermeyin. cocuk yapamadigi icin yapmak istemiyor, yapabilmeye basladikca o da yapmaya daha hevesli olacak. bir bucuk sene istikrarli davranip fizik tedavinin faydasini goren gördüm o yuzden demoralize olmayin.

ama fizik tedaviye neden yönlendirdiler

genelde yürür daha derler bir sıkıntı mı gördüler

oğlum 11 aylık yürüdü eşim kontrolde çok koşuyor vs gibi bir şey söyledi doktor aman ne olacak çocuk o vs dedi

bir daha kontrole gititk doktorun kapısından yürüyerek girince şok oldu

ne zaman yürüdü dedi geçen geldik ya söyledik de sana dedik

ben hiç desteksiz yürüyeceğini düşünmemiştim erkek çocuk 13-14 aydan çnce yürümez demişti

yani özetle çocuktan çocuğa değişir prematüre olduğuna göre kronolojik yaşıdnan geç yürümesi de olağan

arkadaşımın kızı 18 aylık yürümüştü

erken doğum vs de yoktu mesela

içinizi ferah tutun tutup gezdirin biraz biraz kasları kuvvetlensin
Cocuk gelişiminde inat etti ağladı evde yürüttüğümüz gibi orda yurutmemizi istediler istemedi attı kendini onlarda sonuç kağıdına kaba motor gelişimine 7 8 aylık konuşma becerisine sahip 10 aylık çocuk gelişiminde vs yazınca direkt fizik tedaviye yönlendirdiler

Kızım 15.5 aylık yürüdü. Hiç emeklemedi zaten,bacağını poposunun altına koyup,öteki bacağından destek alarak sürünüyordu. Çok hareketliydi,15 günlükken sağa sola dönüyordu yatarken.1 yaşında cümle kuruyordu birde.
Oğlum hareketsiz bir bebekti,sırtüstü yatırırdım öyle yatardı,dönmeye teşebbüs dahi etmiyordu,geç döndü mesela ama 11 aylıkken sıralıyordu,yaşında yüruyordu. Ağustosta 2 yaşına girecek,konusmuyor adam akıllı henüz.
İkisi de normal bence. Her çocuk farklı gelişim gösteriyor.
Sizin çocuğunuzda da problem olmayabilir bence. Tabi ki kontrollerini yaptırın ihmal etmeyin ama altında yatan bir sebep yoksa zamanla yapacaktır.
Herşey zamanla yaptı anne dede gel gel gibi bazı kelimeleri kullanıyor yattığı yerden poposunu havaya kaldirip zıplayıp oynuyor biraz zamana bıraksam iyi olcak galiba

Back