Bebek Beslenmesi bebeğimin başı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
kızlar ya bebegımın basında sac dıplerınde sarı kabuklanma var on tarafta nedendır acaba ya

kızlar,
bebeğinizin bıngıldağı daha çok tazeyse ellemeyin zararlı olur bıngıldağına.
o saçındaki kabuk gibi olan şeyler eskiler ona -konak- derler aranızda bilen vardır belki,hemen hemen her bebekte olur bu zamanla geçiyor zaten.geçmezsede bıngıldağı biraz sertleşince ;(bunu kendiniz yada dr unuz bilebilir)
banyodan sonra saçı nemliyken tarağın ince dişli tarafıyla bastırmadan hafifçe geriye doğru tarıyomuş gibi yaparsanız dökülecektir.:80:

ben banyosundan 2 saat önce yağlı krem sürüp banyoda biraz taradım. bebeklere özel fırçalar var.
bitti gitti

bizde aynı sorunu yasadık doktorumuz sacları ıyıce kurulanmadıgı için demiştı.bayodan once badem yagı surup ole banyo yaptıryordum bırde elacon dıye bır solusyon verdı banyo sonrasıda onu surdum ve 3 4 gunde gectı.

konak oluşmuştur..konağa bildiğim kadarıyla bir tür mantar gibi..yani bakterilerin yol açtığı birşey..bebeklerde genelde olur..ama temizlesenizde tekrar etme şansı yüksek..bizde de olmuştu..tamamen temizlenmesi için mustelanın konak önleyici şampuanını tavsiye ederim..daha kutu bitmeden konaktan eser kalmıyor..yani birkaç yıkamada..sonrasında da hiç tekrarlamadı bizde..

bende bıngıldaktn korkunca ellemedım henuz 4 bucuk aylık kızım

benimde araştırmlarıma göre dalinle yıkanann bebeklerde daha çok oluyormuşş konak
bende dalin kullanıyordumm bebeğimin cildinii çok kuruttu şampuanımızıı değiştirdimm büschen diyehassa cildlere göre şampuanıı varmışş o işe yaradıı

bizdede olmuştu dün temizledik hepsini...
banyodan önce zeytinyağı ile yağla güzelce saç diplerini... yarım saat filan bekle yumuşayınca kıl uçlu bebek fırçaları var onlarla geri doğru taradınmı çıkıveriyor...
bıngıldağından çok ta korkmana gerek yok bence, doktor eliyle bastırıyor yine bişi olmuyor, okadarcıktan bişi olmaz yani...
tekrar etmemesi için de her banyodan önce yap bi süre aynı işlemi...

evet, konak diyorlar..banyodan önce biraz zeytinyağıda sürebilirsin. Ya da başına karbonat serpip, yumuşak tarakla tarayabilirsin. Geçiriyor

bence hiç özel solüsyona falan gerek yok bebeğim hastanede yattığı için 10gün banyo yapamamıştı sonunda konak oldu başında. zeytinyağına karbonatı karıştırıp kafasına sürdüm banyodan yarım saat önce falan, tarakla hafif hafif taradım çokta zorlamamak gerekirmiş yara olabilirmiş bebeğimin başında konak monak kalmadı ara ara tekrarlar dediler aynı yöntemi uygulayacağım sadece zeytinyağı çok etkili olmuyor karbonatta karıştırmak lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…