Tabiki hayir. Bu arada güldürdünüz beni sağolun . Merakimdan sordum acaba normal mi diyeBebeginiz koca kafali mi olsun istiyorsunuz:)
Burda bildiğim kadarıyla önemli olan Büyüklüğünün ilerlemesi. Yani diyelim bir bebek büyük başla doğdu ve aylık olarak belli bir yüzdede artıyorsa ok. Ama birinci ay belli bir yüzde ikinci ay belli bir yüzde, üçüncü ay aşırı artış varsa o sıkıntı (veya tam tersi)Tabiki hayir. Bu arada güldürdünüz beni sağolun . Merakimdan sordum acaba normal mi diye
Boy kilo olarak geriden gidiyorz bunu hep söylüyor doktorumuz . Ama sizin doğum kilonuza göre de normal diyor. Baş cevresi hakkinda hic laf soz geçmiyor. Bende bugün öyle görünce merak ettim. Teskkur ederim cvp içinbenim bebişimün de doğumda baş çevresi 34 idi. bazı çocuklar daha büyük kafalı oluyorlar bir şey olsaydı doktorlar söylerdi
OlabilirGenetik olabilir.
Doğrudur. Boy kilo olarak ayina göre geri olduğumuzu söylüyor doktorumuz ama doğum kilosunu vd boyuna göre suanki durum normal diyor. Baş cevresi hakkinda suana kadar hic birsey söylemedi.Burda bildiğim kadarıyla önemli olan Büyüklüğünün ilerlemesi. Yani diyelim bir bebek büyük başla doğdu ve aylık olarak belli bir yüzdede artıyorsa ok. Ama birinci ay belli bir yüzde ikinci ay belli bir yüzde, üçüncü ay aşırı artış varsa o sıkıntı (veya tam tersi)
Doktor birşey demediyse normal sınırlar içimdedir gelişimi
Rica ederim, ben de baş çevresinin niye önemli olduğunu bilmiyordum kontrolümüzde sordum. Aşırı büyüme hemen müdahale edilmesi gereken kafada su toplama sorununu gösteriyormuşBoy kilo olarak geriden gidiyorz bunu hep söylüyor doktorumuz . Ama sizin doğum kilonuza göre de normal diyor. Baş cevresi hakkinda hic laf soz geçmiyor. Bende bugün öyle görünce merak ettim. Teskkur ederim cvp için
evett 3600 doğmuştu boyu 48 baş çevresi 34 idi. hiç sıkmayın canınızı güzelce büyüyor bebişinizBoy kilo olarak geriden gidiyorz bunu hep söylüyor doktorumuz . Ama sizin doğum kilonuza göre de normal diyor. Baş cevresi hakkinda hic laf soz geçmiyor. Bende bugün öyle görünce merak ettim. Teskkur ederim cvp için
Kontrollerde problem olsaydı bilgi verirlerdi. Kafa yapısı birbirinden farklı olabilir. Şuan ki baş cevresini biliyorsanız tablolarlardan ayına göre bakabilirsiniz. Hatta e nabız'a da düşüyor ordan grafikten kontrol edebilirsiniz.Merhaba merakimdan soruyorum. bugün bir akrabaya gittik. Bir baskasinin bebeğine bakıyor. Benim bebegimden 15 gün büyükmüş. ( bebegim 6 bucuk aylik ) yere bir battaniye serdik ve bebekler oynasın diye ikisini de koyduk. Ama diger bebeğin kafası ve benm bebegimin kafasi arasinda cok büyük fark var. Neredeyse 2 kati. Bu arada erken doğumla 2 kilo doğum 45 boy baş çevresi de 34 olarak doğdu. Suana kadar baş çevresi ile ilgili bana doktorum birsey demedi. Bende sormadim. Bugün o bebegi görünce acaba bir sıkıntı mi var diye düşündüm. Ilk bebegim olduğu için bu konularda bilgim yok. Normal mi bu sekilde olmasi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?