• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimin banyo sonrası kafasındaki deriler soyulur gibi oldu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Bikaç gün önce yıkadığınızda bebeğimiz ağlıyor diye saçlarındaki şampuanı çok çıkaramadan banyodan çıkardık, o telaşla...
Dün yine yıkarken(bu defa sorun yaşamadık) saçınıda iyice duruladık ama banyo sonrası kafasını kurlarken derileri kalktı sanki, soyulur gibi oldu. Saçı kuruduktan sonra yine yumuşak o kısım yani sert değil konak gibi..
Şimdi bu konak başlangıcımı oluyor yoksa o bekleyen şampuanmı tahriş etmiştir. eğer konak başlangıcı ise, konak tam olarak kendini göstermeden yapabileceğim bişey var mı?

Orası hiç sertleşip kabuklaşmadan yapabileceğim bişey varmı sertleşip kabuklaşmasın diye.?

mrb cnm
bebeğinin banyosundan bi kaç saat önce başına zeytinyağı sürüp sonrada bebek tarağıyla geriye doğru tarayabilirsin sonra da bi güzel banyo bişey kalmaz

canım mutlaka ama mutlaka iyice durulamaya çalış.ağlasada hiç düşünme.
son durulama suyunu bebeyağı ile yapıp bırakabilirsin.

yapman gereken bebe yagı ıle kafa erısıne masaj yapman...

konak baslangıcı sanırım.. ebe yagı ya da hakıkı zeytın yagı kullanırsan sorun kalmaz..

yaw hele bi çıksın konakları. daha erken kuzum mıncıklamayın bebenin kafasını.

canım belki o güne mahsus bir şeydi.Başına banyodan 1-2 saat önce zeytinyağı sür,konak olsa da olmasa da zararı yok zaten,sonra da yıkarsın.

canım derisi soyuluyor da olabilir
bebeklerin birkeç ay derisi soyulabilir
ama eğer konaksa beb yağı veya z.yağı banyodan önce iyi gelir
bebek tarakları da işe yarıyor, fırça şeklinde olanlar

Konak başlangıcını daha önce hiç görmediğim için doğru söylüyorsun dersi belki soyulmuştur. Ben yinede banyo öncesi süreyim başına zeytin yağı, zararı yokmuş madem.. Saolun

evet canım ya şampuan tahriş etmiş konak oluşmadı ama o şampuan 3 gün boyunca kaldı bebeğimin başında yaaa, nefret ediyorum kendimden buna neden olduğum için.o şampuanı elime döktüm bolca sonra salak ben köpürtmedim bile direk kafasına sürdüm, sonra bir iki su döktük arındıramadan daha ağlıyor diye kurulayıp çıkardık. İnşallah fazla başka bir zarar vermemiştir bebeğime...

Bikaç gün önce yıkadığınızda bebeğimiz ağlıyor diye saçlarındaki şampuanı çok çıkaramadan banyodan çıkardık, o telaşla...
Dün yine yıkarken(bu defa sorun yaşamadık) saçınıda iyice duruladık ama banyo sonrası kafasını kurlarken derileri kalktı sanki, soyulur gibi oldu. Saçı kuruduktan sonra yine yumuşak o kısım yani sert değil konak gibi..
Şimdi bu konak başlangıcımı oluyor yoksa o bekleyen şampuanmı tahriş etmiştir. eğer konak başlangıcı ise, konak tam olarak kendini göstermeden yapabileceğim bişey var mı?

Orası hiç sertleşip kabuklaşmadan yapabileceğim bişey varmı sertleşip kabuklaşmasın diye.?

tatlim valla aynisi bende oldu ama ben hiç bişey yapmadim inanirmisin..kendiliginden geçti.ya kafalari daha çok hassas diye dokunmadim ben.simdi 6 ayllik valla herhangi bi sorun olmadi.bence sende fazla elleme.o kendiliginden düzeliyor canim benimkisi öyle oldu ama cok iyi durula.o aglasin bişey olmaz.ne yapacaklarini bilemiyorlar sudan korkuyorlar ilk zamanlar.bebek sonucta.biliyorum sende dayanamazsin ama sen durula hayatım..öptüm bebişini ve seniopuyorumnanaktan

tatlim valla aynisi bende oldu ama ben hiç bişey yapmadim inanirmisin..kendiliginden geçti.ya kafalari daha çok hassas diye dokunmadim ben.simdi 6 ayllik valla herhangi bi sorun olmadi.bence sende fazla elleme.o kendiliginden düzeliyor canim benimkisi öyle oldu ama cok iyi durula.o aglasin bişey olmaz.ne yapacaklarini bilemiyorlar sudan korkuyorlar ilk zamanlar.bebek sonucta.biliyorum sende dayanamazsin ama sen durula hayatım..öptüm bebişini ve seniopuyorumnanaktan

Saol canım.

Back