• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğimin bacakları neden buz gibi ?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Anne civciv

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2018
253
123
53
Arkadaşlar ilk bebeğim ve gerçekten daha öncede hiç çocuk bakmadığım için çok deneyimsizim. Bebeğim 10.5 aylık bol bol emekliyor . Grip ve öksürüğü var 5 gündür . Sorum şu kalın giydiriyorum bazen terliyo bile kombi açık evde ev soğuk değil ama bebişimin baldırları bacakları buz gibi . Uyurken sıcak ama uyanıkken böyle soğuk . Neden çözemedim . Korkuyorum iyileşmesini geciktirecek o buz gibi bacaklar diye . Uyurken terliyo üstünü değiştiriyorum sık sık . Sırtına bez koyuyorum terleyince alıyorum . Ama bunu çözemedim 🙈ya ne zor şey bu bebişlere uygun giydirme işi

Eğer ki rüzgarda kalmıcak bir yerdeyse ev gibi mesela teriyle kalmasında sorun yok bebeklerin çok üzerine düşerseniz çok sık hasta olur derler büyükler 🤷🏻‍♀️ Size tavsiyem sizden bir kat fazla giydirin külotlu çorap giydirin yeterli ekstra olarak yani

Vücut hareket halindeyken ten soğur.
Bebeğinizin üşüyüp üşümediğini göğsünün ve ensesinin sıcaklığından anlarsınız.
Bacak kol gibi uzuvlar zaten uyku harici pek de sıcak olmaz.
Kat kat giydirmeyin lütfen, onlar için en ideal oda sıcaklığı 18 20 dir ama biz millet olarak yapamıyoruz.
Ben kışım ortasındayken ev sıcaklığı 24 derecede tek kat uzun kollu giydiriyorum atletsiz şekilde, bu bile fazla aslında.

Aa konu sahibi şimdi dikkat ettim isminize.
Kabızlık problemiyle beraber bacaklarda olağan dışı soğukluk var ise bir problem olabilir.
Dolaşım, sindirim vb sorunlar soğukluk yapabilir.
Sizin iyi bir doktora gidip baktırmanız lazım her şeye ki 8 aylık şuan, 9. Ayda tam kan sayımı ve diğer tetkiklerle beraber kabızlığın temeli bulunmalı.

Yapısal olabileceğini tahmin ediyorum. Benim koluma bacağıma dokunan çok üşüdüğümü zanneder ama aksine sıcaktan çok çabuk bunalan, kışın bile ince giyinince rahat eden biriyim. 2 yaşındaki bebeğim de doğduğundan beri benimle aynı durumda. Kendisi terlese de kolu bacağı buz gibi olur ama elleri ayakları sıcaktır. Eli ayağı da soğuk olunca anlıyorum üşüdüğünü.

Back