Bebeğimin ayakları :((

karabocuq

rabbim sana emanetizz
Kayıtlı Üye
15 Mart 2010
3.301
0
kızlar canım cok sıkkın sabahten beri aglıorum bugun doktora gıttık bebegimi görmeye 24 haftalık hamileyim hiçbi sorunu yok herseyı normal boyu kilosu ense kalınlıgı yan herseyı işte ama doktor ayaklarının eğri oldunu yani içer dogru oldunu söledi int baktım arastrdm moralim dahada bozuldu ya ptesi günüde seker yuklemesi icin gitmiştim bulundgm sehrdekı doktora bak bu bacakları simdi seni tekmelicek dedi o hıcbısey demedı kafayı yıycem neden bırden durup dururken cocugum böle oldu.bugunde kendi memleketimdeki doktora gittim işte oda öyle dedi ama cok üstünde durmadı dogdugunda masaj yaparsanız düzelir dedi.onun dısında hiçbir problemi yok ama int bakıorum alcıya alıolar amelyat yapıolar ya delircem sabahtan beri nolur biri bişe desin durus pozisyonundan kaynaklı olabılırmı ondan öle görmüş olabilirmi doktor

canım öncelikleee çok geçmiş olsun Rabbim inş.düzlük verir, ne diyeceğimiii bilemiyorummmmmmm çok fazlaaaaa araştırıp durmaaaa Allaha bırak şuan için yapabilecğein birşey yokkk derdini veren Allah şifaaasınıdaaa verirr inş.
Bol bol dua et lütfennnnnnn

tşk ederim canım ama anlamadıgım doktorum cokta önemli bişey değil dedi yani int arastırıorum insanlar cok zor durumlardan gecerek saglıklarına kavustrmuslar bebeklerini tamam tedavisi var ama zorlu bi süreç benim doktorumda fazla üstünde durmadı herseyi normal oda dogdugu zaman ayaklarına masaj yaparak düzelir dedi anlamadımki :26:

canım benim endişeni üzüntünü çok iyi anlıyorum ama sana bir abla tavsiyesi nette çok araştırma yapma artık çünkü daha çok moralin bozulur.boşuna kendini üzüp durma.bebişinin ayaklarında öyle bir problem varsa bile kendini harap ederk bir çözüm bulamazsın.Allah dermansız dert vermesin yeterki bebişin sağlıcakla bir doğsun en iyi şekilde tedavisini yaptırırsınız.hem daha rahatsızlığının derecesi belli değilmiş belki doktor yanlış yorumlamıştır.sen en iyisi iyi bir ultrason merkezi bul tekrar baktır eğer sonuç aynı çıkarsa tadavi yollarını araştır bebişin doğunca da herşeyi eksiksiz yaptırırsın inşallah kendini harap etme.sana Kurandan bir ayet yazayım son olarak ''Benim hükmüme razı olmayanlar kendilerine benden başka Rab arasınlar.''

bu konuda içini rahatlatırım umarım. benim eltimin bebeğininde 1 ayağı eğik doğdu ama korkacak hiçbir durumu olmadı doktor bebeğin ilk doğumunda bu gibi durumların kolay düzeldiğini ve kıkırdak yapısı sayesinde çabuk sonuç alınacağını söyledi.. ilk 1 sene ( zaten yürüyemediği için sorun olmuyor ) demir çubuk üzerine bağlı 1 çift ayakkabı verdi onu giydirdiler git gide yönünü düzeltti ve şimdi ayakları maaşAllah çok sağlıklı. Haziranda 3 olacak ve patır patır yürüyor hiçbir sorunu yok.. yani bu durum bebek olduğundan dolayı düzelmesi açısından avantaj.. bunu araştır ve sor ben kendim görmesem belki çok korkardım ama bebeklerde kırkırdak yapı olduğu için zorluk olmuyormuş..

:) içini ferah tut emi Rabbim hayırlısı ile sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.

canım cok saol ya evet baska bir doktora muhakkak gideceğim inş allahım bi yanlşlık vardır durus pozisyonundan falan kaynaklanıodur diorm kendi kendim.sonrada düşünüorm doktorum cok fazla üstünde durmadı belkide o an için öyle göründü diorum kendi kendime sonrada diorm allahım dermansız dert vermesin cok şükür saglıgı sıhati eli ayagı yerinde tedaviyel masajla düzelebilcek bişey diolar ama mutlaka gidecegim baska doktora.

canım cok saol içimi ferahlattın inş zaten benm doktorumda küçük oldugu için masaj yaparsan onun bile düzelir cünkü kemikleri henüz yerine oturmams olcak onun dedi.ama ne bilim insan gende üzülüo ya allahım dermansız dert vermesin kmseye inş bbenm cocugumda sag saglim.bütün cocuklar inş sag salim dogarlar..

Benim arkadaşımın bebeğinin de öyleydi.İki ayağı birden içe dönüktü.Masajla düzeldi.Şu an 4 yaşında hiçbir problemi yok.Takma kafana gerçekten de masajla düzeliyo.

canım öncelikle çok geçmiş olsun ben im eşimin kuzeninin bebeği de ayakları içe doğmuştu.hatta doğurtan dr umursamadı bile!onlar da ihmal etti.sen doğra doğmaz ortopedistle iş birliği içinde ol.onlar geç kalmış tedavilyle bile oğlanı yürütmeyi başardılar.çocuk şuan çatır çatır yürüyor!!özel ayakkabı filan giydirdiler üstelik o ameliyat da oldu!sen doğra doğmaz masajla düzeltebilirsin çünkü kemik sert değil kıkırdak dokusunda olacak!sakın moralini bozma!bebeğini üzme!!

canım benim oğlumun bir ayağı oldukça içe doğru dönük,yamuktu doğdunda.anne karnında sıkışmış yavru,dr.hiç umursamadı bile,ortopediye yönlendirdi,1 ay alçıdan sonra her şey normale döndü,allah daha büyük dertler vermesin,şimdiden geçmiş olsun

Bence de simdiden strese girme. Allaha sukur herseyi normalmis, bebegin saglikli. Hamilelikte insanlar neler yasayip bebeklerinden vazgecmek zorunda kaliyorlar. Ayrica doktorlar internette saglikla alakali cok arastirma yapilmasini onermiyor. O kadar kotu tablolar cikiyor ki. Halbuki gercekle alakasi yok. Bosuna moralini bozma. Hayirlisiyla dogsun eger ayaklarinda gercekten bir sorun varsa, o zaman mudahale edersiniz. Arkadaslarin dedigine gore de gayet kolay cozulen bir problem. Uzulup bebegin etkilenmesine izin veme.

canım hiç kafaya takıp hamileliğini berbat etme..........benim kuzenimin bebeğininde her ikiayağı içe dönüktü hiç ihmal etmedi ne tedavi gerekirse hepsini yaptı bebek yaşıtlarıyla aynı zamanda yürüdü şimdi 5 yaşında hiç ama hiç farkeldilmiyor bile

okudum ağlayacaktım nerdeyse bebişimde bi yandan tepikliyor

rabbim dermansız dert vermez vardır bi bildiği varsa bile üzme canım inşallah en kısa zamanda iyi olur

canım eğer masajla düzeltilir diyorsa bir bildiği vardır doktorun doğmadan bilemezsin ki benim kuzenim doğduğunda çok sağlıklı idi fakat bi ay sonra bağırsakları düğümlenmiş ameliyat oldu düzeltirler onu sen merak etme belki birazcık olacak masajla halledilecek internette yazılanlanlara takılma onlarda aynı şartı taşıyacağın belli değil ki sen dua et kendinide bebeğinide üzme

bu arada bilmiyorum aynı şey mi ama bende küçükken içe dönük yürüyordum bende de bi sorun vardı belki ama zamanla düz basmaya çalışarak düzeltim ilkokulda sınıf arkadaşımın biri benden daha beter di yürürken uyarırdık zamanla o da düzelti şimdi gayet düzgün yürüyor hatta şimdi düşününce çok komik geliyo bize basit birşeyse farkında olmadan bile çözülüyo eli ayağı kolu herşeyi yerinde ya boşver sakın üzme kendini

kızlar cok cok cok ama cok sagolun ıcımı rahatlattınız valla ayrıca bugun baska bi doktora daha gittim radyolga yönlendrdı uc boyutluy gridk tekrar 3 tane doktor geldi hepsde baktı bebegimin hiç bir problemi yok saglık yonunden cok güzel gelşmesi felan.ama üç doktorda tam 1 saat ayrıntılı ultrasonda ınceledıler farklı acılardan baktılar ewet biraz ayak içe dönük ama baska acıdan bakıncada normal görünüo dediler.yani içe dönüklük varsa bile bu masajla düzelir kendiniz cok üzmeyin dediler içiim rahatladı hatta emin olamadılar bile doktorlar dediler kadın dogumcunuz amniyosentez isterse sonucu bizede söylermisiniz dediler bende dedim amniyosentez istese bile yaptrmam cok şükür bebegimin bi sorunu yok dedim.allahın dediği olur dedim.kadın dogumcumda amniyosentez felan istemedi.artık üzmüorum ne kendimi ne bebgimi allahın dediği olur sizlerinde dediği gibi allahım dermansz dert vermesinn ne hastalıklar var bi bebk getrdiler anne karnındayken byn su toplamıs yavrum minnacıktı içim parçalandı resmen dedim binlerce kez sükür olsun sakat deil özürlü deil cocugum belkide masajla düzelcek belkide ayakları normal olarak dogcak allahın bilecegi bişey dedim ewe geldim simdi cok iyiyim.sizlerinde yazılarnızı okudum saolun içimi cok rahatlattınız alah razı olsun hepinizden..

canım benim,görümcemin iki çocuğununda ayakları dediğin gibiydi doğduklarında anne karnındaki yerleşiminden kaynaklanıyor demiş doktoru kızı şuan5 yaşında oğluda11 aylık hiçbir sorun yok ikisininde ayağında, sürekli masaj yapıyordu bebek yağıyla o kadar düzelmese onun çocuklarının düzelmezdi çünkü bayağı bir içe dönüktü ayakları ama diyorm ya şuan hiçbir sorunları yok üzülme fazla sende masaj yaparsın zamanla düzelir inşallah

benim arkadaşımda hamile dr onada aynısını söyledi ve doğumdan sonra msajla düzelir dedi
içini ferah tut cnm allahın izniyle inanıyorumki düzelicek seninkide arkadaşımınkide

saolun kızlar gercekten okudukca szlrin yazılarını içim rahatlıo ama bi yanımda hep üzgn gbi şükrediorm allahıma baka bi rahatsızlıgı yok cok şükür buda ufak bi sorun belkide allahın izniyle sag salim dogcak allahtan baska kimse bilemez orasını demi .

İyi aksamlar ben yeni dogum yaptım bebeğim de çapraz ayak doktor masajla geçecek diyor siz nasil aşamalardan geçtiniz bilgi verirmisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…