• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğimin ateşi var. Ateş nasıl düşürülür.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
öncelikle geçmiş olsun..2 saate düşmüş olması gerekirdi..üzerindeki kıyafetleri kalın mı..ıslak bez uyguladınızmı alnına kasıklarına filan..

üzeri tek kat kaldı oda çok sıcak değil

soğuk uygulamadım
acaba uğraşmasamda gütürsemmü düye düğündüm
çok ağlıyodu ama şimdi uyudu düğecekmi acaba
ıslak uygulamak için uyandırsam ortalığı yıkacak
iaiırdım kaldım ne cahilim ya

cahillik diil telaş işte..ben hala ateşi çıkınca geriliyorum çok.bebeğiniz daha çok küçük çok normal şaşırıp kalmanız..uyandırmanıza gerek yok..küçük bezleri ıslayıp suyunu sıkıp alnına kasıklarına dirsek we diz kapağı içlerine koyun..ateşin sıcaklığıyla ılıklaşıcak bezler sık sık yıkayıp tekrar koyun..derin uuyosa çok farketmez bile irkilir sadece..üzerine de kalın örtü örtmeyin..düşmesse buna rağmen götürün doktora,yükselirse zararlı Allah korusun

acaba fitil mi gitmedi tam ..
yarıdan böldüm elimle tuttum yarısı dışarı eridi zaten onunda
şimdi ölçtüm 37,6 düşecek mi dersiniz
allahım inşallah ne zormuş annelik
ben burda bütün imkanlar seferber, eşim çocuk bu haldeyken horul horul uyuyo
buarada uyandırıyımmı şimdi oğlumu bişey olursa bide uyurken

bu aydaki aşılar ateş yapar ıslak bez uygulamaya devam et ateşi düşer inşallah doktor şurup vermedimi ince giydir üzerini örtme inşallah geçer üzülme

önce bi sakin olun, hep diyorum işte annelik we babalık bukadar başka şeyler..istisnalar wardır elbette ama..neyse..düşmeye başlamış demekki..çok da yüksek diil ateşi endişe etmeyin..ıslak bezle düşücektir o..uygulayın mutlaka.

leğene su ve sirke ekleyip bezleri koltuk altlarına, başında, bacak aklem bölgelerine sürüp bimüddet bekletin çok çabuk düşürüyo bu yöntem ben kızım ateşlendiğinde böle düşürüyorum geçmiş olsun...

fitilin kaç saat sonra verile bileceğini oku ona göre verirsin sakin ol zaten düşmeye başlamış. bütün erkeklermi böyle bizimkide aynı ben çocuklar hastalandığında uykusuz sabahlarım eşim horul horul uyur nasıl böyle vurdum duymaz oluyorlar

ewde calpol warmı..3 ay altı bebeklerde yrm ölçek werilebilir diyo prospektüsünde..özellikle 2 ay aşısının ateşinden bahsedilmiş,keşke aşıya giderken direkt werip gitseydiniz. kaç saat oldu fitili wereli

anladığım kadarıyla ateşi düşüyor bebeğinin. Bebekler 38 ateşi rahat kaldırır. Sakin ol öncelikle. Ama tabii sürekli takip et. Birden fırlamasın ateş. şurubu 4 saat geçince yine verebilirsin. Ama fitil şuruptan daha çabuk ateş düşürüyor geçmiş olsun

Son düzenleme:
Tekrar yükselirse (inşallah yükselmez) alnına kasıklarına felan koyduğun ıslak bezlerin suyuna sirke koy çok çabuk düşürür

Son düzenleme:
oncelikle gecmis olsun,bebeginin atesi dusmus cok sukur,bundan sonra sik sik kontrol et gece boyunca.Sana tavsiyem telefonunun alarmini sik araliklarla kurman,boylece uyuyup kalma riski olmaz.Asidan dolayi olan ates 3 gun kadar surebilir demisti doktorum,bundan sonraki 2 gun de takib altinda tut bebisinin atesini.Yarin bir calpol al,elinin altinda bulunsun,evde her zaman hic acilmamis bir ates dusurucu surubun daima olsun.Onun disinda ben ates dusurucu bant kullaniyorum(yurt disindan getirdim ama burda da var,kolay bulunmuyor internetten siparis edebilirsiniz) doktor tavsiyesi ile,asi olduktan sonra eve glince asi olan yerine o bantlardan yapistiiryorum,gerekirse bileklerine de yapistiriyorum ve calpol veriyorum.Calpolu ilk gun 6 saat ara ile,ikinci gun sadece gece yatarken veriyorum.Atesi dusmedigi taktirde 3 saatte bir calpol,3 saatte bir dolven verilebilir(asidan dolayi bu derece ates durumu olmaz ama ben aklinizda bulunsun diye yaziyorum).Atesli bebegi soymaniz lazim,ama ayaklarinda coraplari olsun.Cok zor durumda kalip da ates dusuremediginiz durumlarda da ilik banyo en etkilidir,tabii onda da bebegi usutme riski var bu yuzden cok sik yapmaktan da kacinmak gerek.Allahim bebeklerimizi korusun.Saglicakla.

Back