• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimi yatağından aldığımda sırtı terlemiş oluyor? Hasta olmasından korkuyorum

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Bebeğime babannesi yün döşek yaptırmış park yatağının içine onu koyduk, üstüne alez serdir, ve üstüne çarşaf. Fakat 20 günlük bebeğimi yataktan her aldığımda bir bakıyorum sırtı terlemiş, hasta olmasın diye iç zıbınını değiştiriyorum. Sizce yün döşekten mi oluyordur, yoksa her bebekte oluyor mu budurum, yoksa çok mu giydiriyoruz diycem ama o kadarda çok giydirmiyoruz, üstüne ince bişey örtsek bile sırtı terli oluyor.

birde kullanan varsa şunu sorayım;Park yatakların kendilerine özel yatakları varmış, ben onu netten nerden bulabilirim, onlar katlanıp arabanın arkasına atılabiliyor mu ve bunu kullananlarda böyle terleme şikayeti oluyor mu?

eee artık havalar ısınmaya başladı benım oğlumda hiç terlemezdi o da çok terliyor üst değiştirmekten fenalık geldi. yatağında etkisi oluyordur tabi bence bir an önce değiştir. park yatakların ince yatakları var biz ondan kullanıyoruz ama yine de terliyor ve son olarak yatak katlamıyor sünger gibi zaten:)

canım yatmadan önce sırtına bir bez koy,kaldırdığın zaman alırsın,üstünü değiştirme derdin de olmaz.Benim oğluş da çok terliyor.

üstü kalın geliyordur cnm,incelt biraz daha. benim kız da cok terler , bez yöntemini kullanıyorduk,sonra farkettik ki üstü kalın geliyor kaloriferli evde pişiriyormuşuz,bi de elyaf yorganı cok terletiyor bizimkini.
alez naylonlu ise o da terletiyor olabilir.
terden cok hasta oluyorlar dikkat et.üzerini değiştirrken üşümesin.

Bebeğime babannesi yün döşek yaptırmış park yatağının içine onu koyduk, üstüne alez serdir, ve üstüne çarşaf. Fakat 20 günlük bebeğimi yataktan her aldığımda bir bakıyorum sırtı terlemiş, hasta olmasın diye iç zıbınını değiştiriyorum. Sizce yün döşekten mi oluyordur, yoksa her bebekte oluyor mu budurum, yoksa çok mu giydiriyoruz diycem ama o kadarda çok giydirmiyoruz, üstüne ince bişey örtsek bile sırtı terli oluyor.

birde kullanan varsa şunu sorayım;Park yatakların kendilerine özel yatakları varmış, ben onu netten nerden bulabilirim, onlar katlanıp arabanın arkasına atılabiliyor mu ve bunu kullananlarda böyle terleme şikayeti oluyor mu?

canım ben o park yataktan da,döşeğinden de kullanıyorum ama oğlum yinede çok terliyor
bazı bebekler böyle işte
ben kabul ettim ve gecede üst giysilerini 2-3 defa değiştiriyorum,yada bez yaptım onlarla idare ediyorum
kolay gelsin sanda bebişinle:dance::dance:

canım yün döşeği değiştir kesinlikle pamuklu bir yatak yaptır yada biz mesela puffy yorganı katladık koyduk pofur pofur oldu yata yerşine onu kullanıyoruz.
birde çok kalın giydirme canım.havalar sıcak pişer.

O yatağın sağlıklı olduğunu sanmıyorum.
Bebeklerin sert yataklarda yatması gerekir mutlaka ve mutlaka.
Bence bebeğinize uygun bir yatak alın.
Ve sadece sırtı terliyorsa demekki yatağın yün olmasıyla alakalı bir durum.

canım benim oğlumda çok terliyor başı ve sırtı
biz zaten yün döşek yatak vs ..bu tür şeyler hiç kullanmadık
imkanın varsa istikbalden bebekler için üretilen özel yataklardan alman
birde üstünü değiştirmeye alıştırma
bebekler için sırt havluları var minik minik onları tavsiye ederim
yatağı değiştirdikten sonra ı-umarım terden kurtulursun
keza ben ne yaptıysam kurtulamadım
ırsi birazda babasıda çok terler

Bende bebeğimi geceleri park yatakta yatırıyorum.Park yataklar için olan yataklar sünger şeklinde katlanmıyor.Bence bebeğin terlememesi için yün yatağı kaldırmalısın ki zaten doktorlar bebekler için yün olan hiçbirşeyi genelde tavsiye etmiyorlar. Zaten havalar çok sıcak doğal olarak yattıkları odada onlar uyudukları anda cam pencere açamadığımız için bide yün yatakta yatarsa yavrucak terler tabi. Üstünü dahada inceltmişsin ama sürekli badisini değiştirmeyede alışma değiştirdiğin anda üşüyerek de hasta olabilir.

Back