• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimi uyandiramiyorum

sirace

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
6
0
16
36 haftalık olarak erken gelen bebeğim normal doğum yaparak dünyaya getirdim.2 kg 750 gram boyu 49 cm. 4 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra bebeğini bana verdiler. Sutumu sahip veriyordum yoğun bakimdayken. Sonrasında ise emzirmek çile oldu. Bir türlü uyandırıp emdiremiyorum. Burnunu siksamda ayaklarını gidiklasamda yok uyanmiyor gunduzleri. Geceleriyse hep ağlıyor doyursamda karnını besigine koyar koymaz ağlamaya başlıyor. HemşireleR iki saatte bir emdirmem gerektiğini söylüyorlar. Geceler hep ayakta geçiyor. Yardım edin lutfen

gündüzleri uyanmamasının sebebi gece uyumadığından geceleride doymadığı için ağlıyodur çünkü gün boyu emmediği için benim kızımda doğduğunda 20 gün boyunca geceleri uyumadı dr doymuyor dedi mecburen mamaya başladık ama emzirmeye devam ettim sende ver bence sütün yetmeyebilir yinede dr sor ben sormuştum hemen ver dedi

Bebeğinizin ne kadarlık olduğunu yazmamışsınız ama benim bebeğimde ilk günler uyanamıyordugece gündüz , ben sağıyordum sütümü annemde kaşık kaşık ağzına döküyordu 1 haftanın sonunda 2 saatte bir uyanmaya başladı kendisi 20. Güne kadar emip uyuyordu sonra hastalandı gazlandı derken uyku problemleri başladı . Bebekler gazdan da uyuyamayabilirler bence mama kullanacaksanızda dr a danışın mutlaka . Ben bebeğime ilk haftalardan gece uykusunu öğretmek için çabalamıştım uyumadan önce banyo, yağ ile masaj emzirme ve uyutma. Gece boyunca uyandığında ışığı açmadan konuşup gülmeden emzirerek uyutmaya çalıştım hep sizde deneyebilirsiniz

Canım ilk 1-2 hafta bende kızımı emzirmek için uyandırmaya çalışsam da bir türlü uyandıramıyordum. O dönemde kendimce bir yöntem bulmuştum. İlk 5 gün sütüm gelmediği için mama hazırlayıp 2 saatte bir biberonla (uykusunda memeyi almıyordu ama biberondan bir iki damla ağzına mama damlattığımda tadını alıyor ve emmeye başlıyordu) Daha sonra sütüm azda olsa gelmeye başladı ve az gelen sütümden dolayı gözyaşları içinde pompayla saatlerce uğraşarak sağdığım gelen bir kaç yudum sütü yine aynı şekilde biberonla bebeğime uykusunda veriyordum. Ancak memeyide unutmasın diye uyanıkken hep göğsümü vermeye özen gösterdim. 2 haftadan sonra ise uyuyan bebeğim resmen zombiye döndü ne gece ne gündüz uykumuz var. Doktorumuzun teşhisi kolik ve resmen kabusu yaşıyoruz. Uyuyan bebeğim ve ben artık uykuya hasretiz, kızım sabahlara kadar kıvranarak ağlıyor ve ne denediysem faydasını görmedim maalesef..

Son düzenleme:
Canım sıkıntılı bir dönem biliyorum ama ileride keşke bu kadar dert etmeseydim diyceksin:)biliyorum şuan o doymadığı için kendini suçluyorsun belki göğüslerin çok acıyor ama merak etme yoluna giricek herşey...göğsünü almıyorsa lütfen sütünü sağıp şu gaz yapmayan biberonlarda vermeye çalış eğer sütün varsa sakın mama verme.aynı sorunu ben yaşadım ikinci bebeğim iki aylık şuan bir aydan fazla uyanmadı yazdığın gibi benimde yapmadığım şey kalmadı doktorum soyup öyle emzirmemi söyledi o bile işe yaramadı ki ben göğüslerimden çok çektim...sütümü sağıp buzluğa attım(şimdi hasta oldu o sütlerim çok işe yaradı aklında bulunsun)bişekilde besleniyorlar yani sen canını sıkma keyfini çıkar yavrunun bu hallerini....

Back