Bebek Beslenmesi Bebeğimi sütten nasıl keserim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ilaytugra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2019
173
57
98
35
Merhabalar benim oğlum 22 aylık artık sütten kesmek istiyorum çünkü çok zorlanıyorum her an her sıkıştığında memeye başvuruyor nasıl yapabilirim bunu.

Merhabalar benim oğlum 22 aylık artık sütten kesmek istiyorum çünkü çok zorlanıyorum her an her sıkıştığında memeye başvuruyor nasıl yapabilirim bunu.
Ben daha doğum yapmadım ama ablamlar yeğenlerimi sütten kesmek için memeye salça sürerlerdi memenin ucuna saç koyarlardı hatta acı biber sürdükleri bile oluyordu . Böylece kesmişlerdi

Hemen geldim. Gerçi sütten keseli 3 yıl oldu. Bebisi ama benim uyguladığım taktik işe yaramıştı. Bebeği sütten aniden kesmeyin, memeye bir şeyler sürmeyin. Burada size babası, anneannesi ya da babaannesi yardımcı olmali. Tek başınıza çok zor.

Şimdi önce gündüz emmelerini kademeli olarak azaltıyorsunuz. Canı emmek istedi mi dikkatini başka yöne çekin. Gündüz uykusunu memede uyuyorsa gündüz uykusuna başkası yatirsin. Mesela bizim salincak vardı babaannesi sallaya sallaya uyuturdu. Bebek şarkısı acardik öyle uyurdu. Ben yanında olmuyordum yoksa emmek istiyordu.

Gündüz emmesi bittikten sonra gece emmesini kesmeye başlıyorsunuz kademeli olarak. Yine aynı şekilde dikkatini dağıtarak başaracaksınız. Yine başka birinden yardım isteyebilirsiniz. Sonra zamanla emmeyi unutuyor. Kademeli olduğu için memeler şişip ağrı yapmıyor. Bakıyorsunuz ki emmeyi bırakmış sizin de süt ağrısız sızısız bitmiş.

çok teşekkür ederim inşallah başarabilirim çünkü artık tak ediyor. gece 2 dklık emmek için uyandırıyor kaç kere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…