Bebek Beslenmesi bebeğimi sütten nasıl kesebilirim ???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

melekyuzlum06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
46
14
Merhaba Hanımlar,
Kızım 2 yaşına girmek üzere. Memeden kesmek istiyorum ama bi türlü kesemedim. Aktarlarda sarı sabır otu diye bir şey var onu denedim. İlk 2 gün acı diye emmedi gece uyandı ağladı ağladı uyudu ama sonra acı macı dinlemedi emmeye başladı. Bende sürmemeye...
Gündüzleri çalışıyorum akşam eve gidince üstüme atlıyo nerdeyse meme diye :) Geceleri yarım saatte bir uyanıyo sabaha kadar mememde ... Kısaca hanımlar sütten nasıl kesebilirimmm yöntelerinizi paylaşırsanız sevinirim...

herşeyden önce sabır gece istediği zaman vermeyin 10 15 dk ağlar ona anlatın şimdi uyucaz artık meme yok sen büyüdün gibi 1 haftanın sonunda unutmuş olur zaten

Birden kesmeniz lazım. Her ağladığında sussun diye hemen meme vermeyin. Evet ilk zamanlar biraz ağlayacak, daha zor uyutacaksınız ama 1 haftaya alışacaktır. Çocuğunuzun psikolojik gelişimi için gerekli bir süreç bu. O nedenle biraz sabredin

Ben bir anda kesmedim, benim oglum çok zayıftı. 20 aylıkken doktorum kesmemi söyledi. Sadece emiyordu. Hiç bir şey yediremiyordum. Önce sabah ve akşam emzirmeye başladım. Sonraları akşamdan akşama emmeye başladı, Sonrasında sabır taşını sürdüm, pis oldu dedim, sürekli ağladı, yine de emmek istedi. Hatta benim oğlum uyanık, gitti bez aldı silmeye başladı. 3 gün çok ağladı, sabahlara kadar uyutmadı, sabretmeniz gerekiyor. Sonrasında bıraktı, inek sütü içmeye başladı. Çok şükür biraz toparlandı.

Oyle bi tane de ben de var. Hele birini emerken digerini de iki parmagi arasinda sıkıştırma huyu yok mu.. ilLa ikisi de acik olacak biri emilecek biri sevilecek.sagda solda misafirlikte rezil ediyor beni yeminle:) gittigi yere kadar diyorum ne yapayim artik.. benimki daha 16 aylik oyle cok laftan anlamaz daha.

Oyle bi tane de ben de var. Hele birini emerken digerini de iki parmagi arasinda sıkıştırma huyu yok mu.. ilLa ikisi de acik olacak biri emilecek biri sevilecek.sagda solda misafirlikte rezil ediyor beni yeminle:) gittigi yere kadar diyorum ne yapayim artik.. benimki daha 16 aylik oyle cok laftan anlamaz daha.
Çok fantezili bir bebekmiş yawffff:KK53::KK53:

öncelikle "çok zorlanacaksın, 1 hafta 10 gün ağlar sonra unutur, birden kes..." diye sürekli söyleniyor ama inanın bebeğinizi en iyi siz bilirsiniz. benim kızım da memeye çok düşkündü ve herkes bana yukarıda sıraladığım cümleleri söyleyip gözümü korkuttu ama ben de çalışıyordum ve gece uyanmaktan helak olmuştum artık. önce gündüzleri kestim, 2 ay sonra geceyi kestim. geceyi kestiğim 1 hafta 10 gün boyunca da nasıl isterse öyle uyuttum. şöyle yaptım ben. iyice yordum gündüz gece saat 23.00'e kadar uyanık kalmasını sağladım sonra da açtım ninnisini. bir iki gün ayağımda da salladım ve ne o yıprandı bu süreçte ne ben. en çok 2-3 kez ağlamıştır. ve tabi ona sürekli anlattım. "sen artık büyüdün, meme yok, süt bitti" diye.

korkmayın, kendinize ve bebeğinize göre bir yöntem belirleyin, kurallara takılıp kalmayın bu süreçte.

Merhaba Hanımlar,
Kızım 2 yaşına girmek üzere. Memeden kesmek istiyorum ama bi türlü kesemedim. Aktarlarda sarı sabır otu diye bir şey var onu denedim. İlk 2 gün acı diye emmedi gece uyandı ağladı ağladı uyudu ama sonra acı macı dinlemedi emmeye başladı. Bende sürmemeye...
Gündüzleri çalışıyorum akşam eve gidince üstüme atlıyo nerdeyse meme diye :) Geceleri yarım saatte bir uyanıyo sabaha kadar mememde ... Kısaca hanımlar sütten nasıl kesebilirimmm yöntelerinizi paylaşırsanız sevinirim...
:) Aynısının erkek versiyonu bende var. Korkuyorum sütten kesince anneyi tanımayacak diye :) 18 aylık daha beyefendi. Gece kendisi meme emerek uyur, annenin kamburu çıkar, uykusuz kalır :)) bakalım ben ne yapıcam bıraktırırken

Sizin ufaklık fenaymış :) Bizimkide saçlarımı yolar. Kafamda saç kalmadı :) o yüzden emzirmeden önce saçları iyice toplarım. Yine de alltan çıkan ufak telleri kurtaramam :)

Agladiginda meme istediğinde falan biberonla süt verseniz onudami istemiyo ben bir yaşında bıraktım bağımlı olmadan hemen bıraktı bir ay sonra em diye aciyodum utaniyodu emmiyodu....:) şimdi 2 yaşında şimdide açıyorum bazen emer gibi yapıp utaniyo....:)

Benim yigenimi ablam bir gunde biraktirdi.
Annem hemen alisamaz sen yinede ver arada sirada yavas yavas kesmeye bak dedi.
Ilk gun agladigi yuzunden.
Ablam tamam dedi veriyim dedi ama ertesi gun agzina bile almadi yigenim.
Yigenim zeytinden hoslanmaz ablam gogsune zeytin surdu silmedi hic.
Her icmek icin acip baktiginda siyah siyah gordu birakti gitti.

En sevmedgi gidayi surun gogsunuzeki tiksinsin.

Seninki daha 16 aylıkmış erken bence:)

Ne yaptınız durum ne bilmiyorum ama ben 22 aylıkken kesmek zorunda kaldım. Bir kaza geçirdim ve almak zorunda olduğum ilaçlar yüzünde mecbur kestim.
Meme uçlarına bant yapıştırdım ve her istediğinde " memeler uf olmuş.Doktor amca açacak" dedim. 3-4 gün oldukça sıkıntı çektik. O ağladı ben ağladım. Ama şimdi iyiyiz şükür. 1 ayı geçti.
İşin güzel tarafı çocuğumun iştahı açıldı. Sabah akşam yemek istiyor :)

X