Bebegimi sallamadan nasil uyutabilirim?

ysgl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2010
16
0
36
Ankara
Arkadaşlar 9 aylık bir kızım var ve ben yeniden hamileyim.
Kızım sallanarak uyuyor çok takmıyordum lakin öbür bebeğin gelişi bunu imkansız kılmaya başladı.
Ferber yöntemini kendimce! denedim
ilk gün gündüz uykusnda 40 dk. ağladı. gece uykusunda pek ağlamadı
ikinci gün gündüz uykusu problem yaratmadı ama gece her uyandığında ağladı.
üçüncü gün yani demin gündüz uykusunda çok fazla ağladı bende yanına gittim kucağıma aldım pişpişledim uyudu yerine koydum uyandı ağladı ama geri uyudu
içim parçalanıyor ikisi ile aynı odada kalıp sallayamam bir şekilde alışması gerekiyor.
Zaten ikinci bebek şoku falan zor günlerdeyim. 10. haftasında yım hamileliğimin.
iyi değilim

Gece beslenmesini kesmelimiyim emziriyorum.
nasıl bir yol izlemem lazım

canım 9 ay feber yöntemi için uygun fakat öncesinde bir rutin oluşturmanız gerekiyor, bir hikaye okumak
banyo yapmak gibi.. çocuk o sinyali almalı ve kendi kendini teskin etmeli.. bir de aceleci olmayın karnınızdaki bebeğiniz daha çok küçük nereden baksanız 7-8 ay süreniz var. ilk etapta üzüntü duyacağınız sıkıntılı zamanlarınız olabilir sabırlı olmalı zamanla geçeceğine inanmalısınız.

doktorumuz ferberi direk uygulamamı istemedi önce kucağımda yutmamı zamanla alıştırmamı sabretmemi söyledi.
Şimdilik kucakta uyuyoruz.
kızım 9 da uyuyor 12 de o uyanmadan emziriyorum.
Şimdilik saat 6 gibi bir daha emziriyorum.
alışacak inşallah.
kızım devam sütünden falan nefret ettiği için doktor inek sütü verebileceğimi söyledi artık.
10 aylık oldu. ama inek sütünü de içmiyor sulandırınca bile içmiyor gece verincede anlıyor.
Bi büyüse dicemde aylar sonra öteki bebek gelecek :)
Allah yardım etsin hepimize zor günler beni bekliyor . :95:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…