Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba anneler benim 5 ay 10 günlük bi bebeğim var 7,300 gr kilosu benim sorunum nasıl besleyeceğimi bilmiyorum.şimdiye kadar sadece anne sütü verdim çalıştığım için süt sağıp bırakıyordum annem bakıyordu ve işten geç çıktığım zamanlar gunluk 100 ml takviye aptamil veriyorduk. son zamanlarda eskisi kadar süt gelmemeye başladı yani sağdığım süt miktarı çok azaldı.işyerimde de pek mutlu olmadığım için ayrılmaya karar verdim. şimdi bebeğimi her an emzirebilirm ama benim kızım memeyi 5-10 dk emip bırakıyor bazen mutlu bırakıyo bazen aglayıp huysuz oluyo sütümün yetip yetmediğini anlayamıyorum. dr. anne sütüne devam dedi ama günlük 1000ml civarı süt verebildiğimi sanmıyorum huysuzlandığında aptamil devam sütünü takviye olarak kullanıyorum elma suyu ve bazen havuç patates pirinç püresi yarım çay bardağı veriyorum korkarak ya sindiremezse diye birde memeyi ağlayarak bırakıp da aptamili verdiğimde kana kana içiyor memeden kesilsin istemiyorum ama bırakmasın diye de zorla ağlata ağlata veremem ki bilmiyorumkismile bir de beslenme programı olan varsa ve yazabilirse cok sevinirim 5 ay için bebeğim düzenli saatlerde beslenirse sindirim ve dolaşım sisteminin daha rahat edeceğini düşünüyorum şimdiden teşekkürler kaydirigubbakcemile5
Merhaba...
sütün ne kadar çok emzirirsen o kadar çok gelir... Bebeğiniz biberona alışmış bi kere... Bilmiyorum dayanabilirmisin ama
ağladığı zaman vermeyin mama. İyice acıkınca belki sizi emer. Dayanması biraz zor ama emmesini istiyosanız katlanmalısınız. Beslenme sorusuna gelince benim kızım hep emdi. O istedikce verdim. Yani belli bi zamanımız yoktu.
selam doktorun bize verdiği beslenme planında
sabah kalktığında emzirme saat 10 meyve püresi
sonra yine emzirme saat 13 sebze püresi veya sebze çorbası
saat 16 yoğurt sonra yine emzirme gece yatmadan da pirinçli muhallebi
oğlum genelde 20-20.30 gibi uyur..... kolay gelsin endişelenme bir süre
sonra rutin oturuyor ben de ilk başlar da baya korkmuştum nasıl yaparım
nasıl beslerim diye