• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğimi nasıl beslemeliyim?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

EYLXIXK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
55
0
86
58
İzmir
34+4 de doğum yaptım 4 ğün oldu bebeğim 2330 doğdu ama sarılık oldu 2 ğun sonra doktora gittiğimda 2080 olmus nasıl beslemeliyim deneyimli arkadaşlar yardım edin ne olur:teselli:

canım bol bol su ıc..sıvı gıdalar al
stresten uzak dur..

ınsanlah en kısa zamanda sarılığı gecer canım

canım geçmiş olsun ama bebeğin emmiyor mu şu anda zaten..yani bilemiyorumki Allah yardımcın olsun..

bol bol emdir ve hergün 10 15 dakika çıplak olarak güneşe tut canım..rabbim tez zamanda şifasını versin...

Sen sakin ol. Benim oğlumda sarılık olmuştu. O da prematüre. Sakın korkma bol bol emzir. 2 saati bekleme bile. Sen bol bol sıvı tüket. Ilık su çok güzel süt yapıyor. 40 gün sürmüştü oğlumun sarılığı ve doktorumuzun dediği gibi sabah bir kalktım oğlum kar gibi beyaz. Bebişin hayırlı olsun . Güle güle büyüt. Sevgiler..

arkadaşım geçmiş olsun benimde oğlum sarılık olmuştu anlatacağım şekilde eser kalmadı sarılıktan sana süper tavsiyem anne sütünü kesmeden mama yedir göreceksin hergün azar azar düşecek ve düzelecektir mutlaka uygulamanı tavsiye ederim Allaha emanet ol

Canım uyuyor diye sakın aç bırakma saat başı memeyi ağzına daya.
Anne sütü tek ilaç
Sık sık emmesi gerekiyor.
Allah şifasını versin. Benim ki 2.5 ay sürmüştü,

canım bnim oğlumda sarılık olmuştu oda paramatür ışık almıştı hastanede, sonra eve geldi sarılığı tekrar arttı.beslenemediği için arttmış sonra yavaş yavaş geçti.düzenli beslenmeye geçince düzeliyor...merak etme geçmiş olsun canım

Merhabalar,çok çook geçmiş olsun öncelikle.Benim bebeğimde uzamış sarılık tedavisi gördü.Şuan yeni atlatmış sayılır.Bebeklerin doğumdan sonra biraz kilo vermeleri gayet normaldir bu verilen kiloyu 1-2 haftada sık sık emzirilerek telafi ederler.Saat başı mutlaka emzirmelisin.Anne sütü ile sarılık hızlı bir şekilde atılıyor.Birde 4 -5 gün yarım fincan şekerli su vermeni tavsiye ederim.Ben şekerli su ver diyen kişilere gülüp geçtim ve vermedim ama doktor bana önerdi ver diye ve bebeğim sarılığı çabucak attı.Fazlaya kaçırma ama sadece 4-5 gün yarım fincan şekerli su mutlaka dene...Şimdiden geçmiş olsun...

bebeğini çok sık beslemeye çalış ayrıca kendini de üzme benim ikizlerim de sarılık oldular ve altı gün ışık altında yattılar şimdi bir yaşımız geçti canavar gibi delikanlı oldular.Stres yaparsan sütün azalır ki bebeğinin o süte çok ihtiyaçı var.Geçmiş olsun,doktorunuz da sarılık konusunda testler yapmıştır mutlaka.Zaten bebekler ilk haftada biraz kilo kaybederler,sen sık sık besle onu annesi.GEçmiş olsun,sağlıklı bir ömrü olsun inşallah

canım kardeşlerim çok sağolun günlerdir uyumuyorum içimi rahatlatdınız allah bebeklerimize uzun ömürler versin

canım kardeşlerim çok sağolun günlerdir uyumuyorum içimi rahatlatdınız allah bebeklerimize uzun ömürler versin

amin canım ama hiç korkma benim oğlumda prametüre doğdu.sarılık oldu ışın tedavisi aldık..şimdi 6,5 aylık maşallah cin gibi :) sen sık sık emzir Allahın izniyle bişeycik olmaz bebeğine.

34+4 de doğum yaptım 4 ğün oldu bebeğim 2330 doğdu ama sarılık oldu 2 ğun sonra doktora gittiğimda 2080 olmus nasıl beslemeliyim deneyimli arkadaşlar yardım edin ne olur:teselli:

genellikle yeni dogan bebeklerde olagan şey bu hele sezeryanla dogum yaptıysan bebek siz kendinize gelene kadar aç kalıyoya o yüzden derler bide anne karnında su yuttuysa geçer üzülme canım dokktor takibinde ol yeter hastanede yattımı bebegin sarılıktan dolayı kontrol altındamı:teselli:

Back