• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğimi mamaya nasıl alıştırabilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zelihagok

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2007
84
0
0
44
İstanbul
kızlar selam
15 gündür gribim ve kızıma geçti balgamı var sökemiyor
kızım daha 2 aylık
şehir dışındayım kendi doktorumuza ulaşamıyoruz cebi değişmiş hastanbe vermiyor telefonunu
burada doktor sekron diye bir öksürük şurubu verdi ama şimdi balgam şurubu
ama vermeye çok korkuyorum içime şüphe düştü
doktor çocuk doktoru değil her dala bakan bir doktor
bu şurup astım yapıyormuş
kusturuyorlarmış diye söylüyorlar
boğar gibi kusturuyormuş çocuk rahatsız oluyormuş
kullanan varmı bu şurubu fayda gören varmı
lütfen acil cevap bekliyorum

bize de bir doktor vermişti vakti zamanında,ben kullanmadım daha sonra kendi doktorumuzla görüştüğümüzde sordum "iyi yapmışsın" dedi,bizim doktorumuz bırak balgam söktürücüyü bebeklere öksürük şurubu bile vermiyor çünkü bünyeleri için çok ağır ilaçlar bunlar.(kızım şu an 2 yaşında hala ne balgam söktürücü veriyorum ne de öksürük şurubu). Balgam söktürücü yerine ılık ıhlamur içir ve bol bol emzir,emzirme sırasında ki bebeğin emiş gücü ile gelen tazyikli süt balgamı sökmesine yardımcı oluyor. Benim kızım mama içiyordu o yüzden ılık ıhlamur işime çok yaradı.

sağol canım valla benimde içime şüphe düşltü
birşey sorcam
kızım daha 2 aylık
ıhlamurun zararı olmazmı
benim kızım hem emiyor hemde mama içiyor
ıhlamuru birde ne kadar vermem lazım

yok canım ıhlamurun hiç bir zararı yok, ara öğün gibi koy biberonuna o içebildiği kadar içecektir fazlasını içmeyecektir zaten. Kalanı dök saklama bir daha ki sefere yine taze taze yaparsın... çok geçmiş olsun.

not: 2 aylık bebek balgamdan ya yutarak kurulur ya da kusarak. Emzirmek ve ıhlamur yutmasına yardımcı olmak için,ilaçlar ise kusturmak için veriliyor aklında bulunsun.

canım sekrol agır gelebılır bebekte balgam sorunumu var grıbal enf pek gorulmez sanırsam?bulundugun yerde bı cocuk dr danış bence ıhlamurda sakıncalı olabılır bellı sevıyenın austunde kaynatılırsa tehlıkelı bı madde salgılıyor ayarlayamayabılırsın ?

arkadaşlar aynı proplem benim bebeğimde de var 24 günlük daha ve balgam yüzünden uykuyu kaybetti çocuk.. boğazına yapışıyor kusarsa biraz çıkıyo yoksa ölece çırpınıyo yavrum.. dr u burun damlası kullan dedi pek faydasını göremedik ama devam ediyoruz bunun yanında bide ventolin nebül ve aferin şurup kullanıyoruz bunları deneyebilirsin.. farklı önerisi olanlar olursa da bende merakla takip eicem...

benim bebeğim 40 ı bile çıkmadan öksürük olmuştu burnu tıkanıyordu. çocuk doktorumuz peditus diye bi şurup verdi üç gün kullandık işe yaramadı, sonra asist diye bi şurup yazdı. bir gün kullandım çocuk kusarak atmaya başladı balgamı doktorum artık atar balgamı yeter şurup verme dedi. burun tıkanıklığınada burnuna sütümü sıktırıyordu otri bebeyle çektiriyordu hemen açılıyordu. büyük insan gibi öksürüyorlar çok zor acil şifalar

Back