• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bebeğimi korumam lazım ama bazen sizede görmemişin çocuğu olmuş gibi bakan var mı?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

srcndnz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
14
0
36
Samsun

Benim bebeğim 28 haftalık dünyaya geldi.çok şükür şimdi evdeyiz.4 aydır dışarı bile çıkmıyorum yeterki o ii olsun.ama kimseye derdimi anlatamıyorum kaynanam her gün gelip çocuğu görmek öpmek istiyo.bişey olmaz diyo tabi o çekmedi 2 ay boyunca yoğun bakım kapısında dikişli dikişli. Bir damla süt vereyim cocuğuma diye sabahtan akşama kadar beklediğim oldu.bazen kendi anneme bile anlatamıyorum derdimi.bebek görmeye geliyo kolu komşu arkadaşlar normal olarak herkes grip hasta kusura bakmayın diyorum ama tabi acayip bakışlar oluyo.Çokta umrumda değil artık kimse yeterki bebeğim ii olsun.:nazar:siz çocuğunuzu nasıl korudunuz kaç ay evden çıkarmadınız arkadaşlar..

aman kim ne derse desin takma cnm önemli olan bebeğinin sağlığı bebeğin hastalansa o seni ayıplayanların biri yanında olur mu acaba hoş çocuğun hasta olduktan sonra olsa ne olur..

hiç takma en azından 1 yaşına kadar böyle korumalısın bebeğinii:71:

malesef bu sorun herkesde var kim küserse küssün dedim eve kendi ailemden başka kimseyi almamaya çalıştım ama çat kapı gelenler oldu onlara annem bişey söyletmedi annem baktı ben çalışmak zorundaydım oda 3 ay dikkat etti her gün yıkadı yağladı ben göremiyodum yaptıklarını ama çok şükür atlattık şu an 6 aya girmek üzere son 3 aydır hiç esirgemiyorum hatta babamız grip olup bebeğimede bulaştırdı çok korktum solunumu durcak diye şunu anladımki esirgedikçe hastalanıyo annem hem çok iyi baktı hemde mikroba alıştırdı maşallah aşılarda olsun gripte olsun ateşimiz olmadı 15 gündürde dışarı ara ara çıkarıyo allah koruyo bebeklerimizi böyle kimse yaklaşmasın dedikçe bozuk olan psikolojimiz dahada bozuluyo sen yinede dikkat et ama çokta takma derim banada aman bişey olmaz bi seninmi erken doğdu ne bebekler var küvezde aylarca yatan bişey olmaz diye laf sokuyolar çok sinir oluyorum ama olan bize olyuyo yine yani nasıl koruman gerekiyosa koru kim ne derse desin.

evden dışarı çıkma konusunda bir sorun olmazki kapalı mekanlara, avm lere gitmezseniz açık hava çocuğa iyi bile gelir. ama siz erken doğum yaptığınız için bir süre daha kalabalıktan çocuğu koruyun derim. ama bunu kayınvalidenizden falan sakınmayın sadece hastayken kimsenin gelmesini istemiyorum deyin bence çünkü benim oğlum 40 günlüktü çok kötü grip oldu neler çektik 10 gün. ama şöyle 6 aydan sonra daha rahat olabilirsiniz. ama yinede şu avm lerden uzak durun biz nezaman oralara gitsek çocuklar hasta oluyor.

bu tur seyler söleyenler premature bebege sahıp olmayanlar o yuzden kımın ne dedıgı pek onemlı degıl....ben uç ay dıkkat edebıldım uç ay sonra gelen geldı ..cok sukur hasta olmadık ...kapalı merkezler dısında acık hava guzel ..hazıran ayında gecen sene dısarı cıkmaua basladık bes aylıktık temmuz agustos hep dısardaydım sımdı ısınmasını beklıyorum havanın ....hasta olunca aman bakamadın derler dımı o yuzden kımın ne dedıgı onemlı degıl arkadasım saglıklı olsunlkar buyusunler ınşş..........

benimki 35 haftalı doğduğu halde ben kızımı ilk kez dışarıya 3,5 ay sonra çıkardım.mikrop kapar vs. diye endişemden dolayı. tabi küvözde falan kalmadığı için gelen misafire gösteriyordum ama 3-5 saniyelik yüzünü uzaktan gösterip geri odasına yatırıyordum. kim ne derse desin, zaten kızım o kadar küçüktü ki, herkes acıyormuş bebeğe, bu bebek yaşamaz diye çok kişi üzülerek gitmişler evlerine. ama çok şükür kızım şuan 2,5 yaşında.:65:inşalllah bu günleri de göreceksin. boşver bebek kendini toparlasın öyle çıkar kim ne derse desin.

Ben istemez miyim bebeğimle şöyle salına salına gezmeyi,ama korkuyorum bazen heralde yaşadıklarımdan biraz piskolojim bozuldu bide bana destek beklerken aile üyelerinden onlardanda böyle sanki ben abartıyomuşum gibi laflar duyunca sinirim bozuluyo haliyle.desteğiniz için sağolun arkadaşlar hakkaten ÇEKEN BİLİR sözü çok doğruymuş..

bence bu konuda kimsenin ne düşündüğünü nede dediğini kafana takma sen çocuğunu korumana bak benimde kızım 6 aylık ilk defa hasta oldu geçen emrivakiyle gelen bir misafir sonucunda.meğer çocuğu hastaymış neden geliyosunki madem nasıl düşünürlerse düşünsünler çocuğunun sağlığından önemli değil bence

ikizlerim 33 haftalık doğdular,ilk iki ay eve misafir kabul etmedim.kendi ailem ve eşimin annesi dışında kimsenin bebeklerime dokunmasına izin vermedim.zaten çevremde sağolsun anlayışlı davrandılar.bebeklerim 20 mayısta doğdu eylül ayına kadar kimse bebek görmeye gelmedi,prematüre olduklarını bildikleri için.ama ondan sonra çok da sakınmadım.dışarıda çıkradım,gelmek isteyen herkeside kabul ettim.sadece öpme konusunda hassas davrandım o kadar.

Benim bebeğim 28 haftalık dünyaya geldi.çok şükür şimdi evdeyiz.4 aydır dışarı bile çıkmıyorum yeterki o ii olsun.ama kimseye derdimi anlatamıyorum kaynanam her gün gelip çocuğu görmek öpmek istiyo.bişey olmaz diyo tabi o çekmedi 2 ay boyunca yoğun bakım kapısında dikişli dikişli. Bir damla süt vereyim cocuğuma diye sabahtan akşama kadar beklediğim oldu.bazen kendi anneme bile anlatamıyorum derdimi.bebek görmeye geliyo kolu komşu arkadaşlar normal olarak herkes grip hasta kusura bakmayın diyorum ama tabi acayip bakışlar oluyo.Çokta umrumda değil artık kimse yeterki bebeğim ii olsun.:nazar:siz çocuğunuzu nasıl korudunuz kaç ay evden çıkarmadınız arkadaşlar..
benimde çocuğum erken pramatüre olarak doğmuştu .seni çok iyi anlayabiliyorum aynen bende senin yaşadıklarını yaşadım hastahaneden çıktıktan sonra aynı bir bebek hemşiresi gibi baktım kesinlikle kalabalık ortama girmedi hele mikroba açık olduğu için üstünü değiştirmeden önce bile ellerimi dezenfekte edip bebeğime öyle dokunabiliyordum ve bebeğim 6 aylık olana kadar misafir gelse dahi yatak odasından çıkarmazdım sevenler uzaktan bakarak severlerdi çünkü doktorumuzun kesin talimatı vardı ve bende bunu herkese anlattım başta ailem anlayışla karşıladı evden gerektiğinde çıkardım birtek anneme ve kayınvalideme gittim aynı evdeki gibi başka odada yatırırdım
hele öpme konusuna gelince bebeğimi anne ve babası olarak biz öpmezken başkasıda öpemedi yani anlayacağın gibi canım 6 aylık olana kadar korudum tabiiki ondan sonrada okadar hassas davranmadım kimseyi umursama ne derlerse desinler nasıl bakarlarsa baksınlar sen bebeğine iyi bak unutmadan söyleyeyim Allah analı babalı büyütsün uzun ömürler versin.:nazar::nazar::nazar:

kızlar bende bir prematüre annesiyim 30 haftalık 1180 gr.doğdu 2 ay küvezde yattı.ama ben sizin gibi düşünmüyorum açıkcası.bence sakınan göze çöp batar.her bebeğin mikroba alışması lazım.nereye kadar nelerden koruyabilirizki.ben oğlumu geçen sene bu ayda çıkarmıştım hstneden.hiç kimseden sakınmadım.bir oğlum daha var oda ozaman 2,5 yaşındaydı onu bile uzak tutmadım sürekli içielerdi hertgün parka çıkarıyodum.daha eve getirdiğim den 2 gün snr çıkmaya başladık parklara avmlere komşu ziyeretlerine.hiçte bişey olmadı.halada her ortama sokarım.kalabalığı çok sver bebeğim..bence siz bebekten çok kendinizi sterese sokarsınız böle yapmakla.biraz rahat olmakta fayda var.tabiki hasta biri olduğu zaman yanaştırmayın çok pis ortamlara sokmayın ama herkesten ve herşeydende sakınamazsınızki...

merhaba arkadaşlar bende prematüre doğurdum 26 mayıs 2010 da 28 haftalık 2,5 ay küvezde kaldı ağustos ayında çıktı hastaneden çok dikkat ettik kız kardeşim benimleydi ve biz bir ay sonra memlekete gittik doktoruna sordum nasıl gidebilirmiyim iyi dedi gidebilrsin dedi 18 saatlik yola geldik ve bir ay sonrada döndük çok şükür bişey olmadı çok sağlıklı bebeğim doğum kilosu 1030 grdı hastaneden çıktığı zaman 2800 şuan 12 ay 14 günlük düzeltilmiş ayı 10 aylık..yani arkadaşın dediği gibi sakınan göze çöp batar....

bende prematüre annesiyim 29 haftalık 1133 gr doğdu kızım 36 gün küvezde kaldı çok şükür şuan gayet sağlıklı ağustos ayında 2 yaşına girecek kısmetse.
Ben kızımı hastenden çıkardıktan sonra eve gelenlerden esirgemediğim gibi kızımı da eve kapatmadım hemen hemen hergün dışarıdaydı bol bol temiz hava oksijen aldırdım gün aşırı yıkadım eve gelenlerden sadece öpmemelerini ve kucaklarına almamalarını rica ettim hepsi bu bu şekilde hertürlü mikroba vücudu direnç gösterebiliyo ben böyle düşünüyorum bilemiyorum bildiğimide yaptım nihayetinde çok şükür kızım sık sık hastalanmadı hastalandığında ise çok çabuk atlattı.

Benim bebeğim de 33+4 de doğdu. İlk bir ay yani doğması gereken tarihe kadar ziyaretçi alma, özellikle başka çocukları yanına yaklaştırma dedi doktoru. Sonrasında hiç esirgemedim. 7. aya kadar hiç hastalanmadı. Bir iki kere soğukalgınlığı geçirdik, çok tehlikle ideğildi. Şu anda 15 aylık. Son iki ayımız hep hastılıkla geçti. Ya bademcikleri iltihap oldu, ya bebeğim grip oldu. Tam iyileşti derken yine tekrarladı. Artık herşeyden esirgiyorum, öptürmüyorum. Dışardan gelen olunca elini yüzünü yıkamadan dokundurtmuyorum. Son 15 gündür Allah'a şükür iyiyiz. Sonuçta mikroba da ihtiyacı var, cam fanusta büyütemeyiz diye düşünüyorum ama bebeğimin iki aydır çektiklerini bir ben bilirim bir Allah. Mikroplar da evrim geçirmiş, vücuttan atması çok zor oluyor, biraz fazla dikkat etmekte fayda var diyorum...

Back