Bebeğimi kendi yatağına nasıl alıştırırım :(

bizsizegeldikbitlendik

Defne'nin anasııııı :))
Kayıtlı Üye
13 Mart 2009
2.114
14
318
Antalya
8 aylık kızım 4.ayına kadar kolikti. çok sık emiyordu ve çok ağlıyordu. kolik saati gece 24:00da başlıyor ve sabahlara kadar sürüyordu. yanıma yatırdım biraz sakinleşti bende ağlaması azalıyor diye hep yanıma aldım. eskiden minik olduğu ve pek hareket etmeden uyuduğu için problem yoktu fakat şimdi 8 aylık ve hala benimle yatıyor. yatak odamızda park yatak var odasındada karyolası var fakat park yatağa yatırdığım zaman çok hareket ettiği için yataktan çıkan hışırtı sesine uyanıyor. gece neredeyse 4 kez uyanıyor ağlıyor yanıma almadan uyumuyor. ama yanımda yatarken gece sadece 1 kez acıkınca uyanıyor.nasıl alıştırcam yatağına, odasına :( geçmi kaldım acaba :( ama yanımda yatmasıda çok güzel aslında onun kokusunda uyumak gibisi yok, kendi yatağınada alışması lazım pufff:/

Cnm o senin kokuna alismis.

Hic bir sey icin gec degil. Bir kac gun belki 1 hafta belki 1 ay SIKINTI cekersin ama sonrada alisir odasina.

Annelik duygun agir bastigi icin sen simdi ona kiyamiyorsun ama ne kadar erken alistirirsan odasina o kadar rahat edersiniz ikinizde.

Alismasini kolaylastirmak icin istersen sana ait bir yazma filan koy yanina kokunu hissetsin.

ALLAH bebegine saglikli sihhatli uzun omurler nasip etsin. :nazar:

Valla canım benim oğlum da 8 aylık, ve biz face de ekim anneleri konuşuyoruz genellikle uyku problemimiz var, bu ara çok sık uyanıyorlar. doktorum 6. ayda odanızı ayırın demişti, ama ben çoğu zaman yorgunluktan yanımdaki yatağına bile koyamadım. şimdi odamızda park yatağında uyuyor. gece 4 5 artık kaç olduğunu sayamadığım kez uyanıyor. bence sen de bırak yatağında uyusun. aklı erdikçe çok daha zorlaşır yalnız yatması. uyku arkadaşı filan diyolar, ya da annenin kokusunun olduğu bişey...bizde işe yaramadı belki sizde yarar..

8 aylık kızım 4.ayına kadar kolikti. çok sık emiyordu ve çok ağlıyordu. kolik saati gece 24:00da başlıyor ve sabahlara kadar sürüyordu. yanıma yatırdım biraz sakinleşti bende ağlaması azalıyor diye hep yanıma aldım. eskiden minik olduğu ve pek hareket etmeden uyuduğu için problem yoktu fakat şimdi 8 aylık ve hala benimle yatıyor. yatak odamızda park yatak var odasındada karyolası var fakat park yatağa yatırdığım zaman çok hareket ettiği için yataktan çıkan hışırtı sesine uyanıyor. gece neredeyse 4 kez uyanıyor ağlıyor yanıma almadan uyumuyor. ama yanımda yatarken gece sadece 1 kez acıkınca uyanıyor.nasıl alıştırcam yatağına, odasına :( geçmi kaldım acaba :( ama yanımda yatmasıda çok güzel aslında onun kokusunda uyumak gibisi yok, kendi yatağınada alışması lazım pufff:/

canım hiç canını sıkma merak etme benim oğlum da bizim aramızda yatıyordu memeye aşırı düşkündü gece 30 kere kalkardı emmek için ağlardı hep yanımızdayken hiç huzursuz olmazdı uyurdu yatağına koydukmu başlardı ağlamaya bizde çalıştığımız için uykumuzu almamız gerek mecburen yanımızda yatırdık 2 yaşına geldiğinde memeden kestim uyutmak için saatlerce uğraştığım çocuk kendiliğinden yatağını istedi yatmak için şimdi yatağında yatıyor gidip kendi uyuyor tabi yatağının ona özel olduğunu bak ne güzel burdan kendin girebilirsin gibi sevdirmen lazım daha bi hevesleniyorlar fermuar girişini aç kendinin girip çıkmasına izin ver çok sevecek ve kendisi orda yatmak isteyecek koy yatağına da zarar vermeyecek oyuncaklarından işe yarar emin ol:31:

teşekkrler hepinize 2 haftadır uğraşıyorum uyur uyumaz yatağına yatırıyorm tabi yatak odasındaki park yatağa (daha odasına alışamadı) akşam 8 gibi uyuyor gündüz pek uyumuyor toplasan 2 saat falan. sabaha karşı kalktığında benim yanıma yatmazsa uyumuyor bunada şükür sabaha kadar yatağında yatıyor.

henüz 8 aylık... sorunu sorunla çözme... yani onu henüz ayrı yatırmaya çalışman yeni sorunlar getirecektir... sizinle bol bol uyusun.. bu onun gelişimi için en doğru basamak... yatak odasını ayırma işlemi 4 yaşından sonraya bırakılıyor... bu konuyu araştırmanı tavsiye ederim.. bol şans..

Ben kizim ilk eve geldiği aksam kendi odasında kendi yatağına yatirdim. Yanıma yatırmak aklımın ucundan bile geçmedi. Ne de olsa daha doğmadan oda takımını almıştım, orda onlar dururken küçücük bebegi kendi yanıma yatırıp ezme, zarar verme korkusu yaşamak istemedim. Iyi mi yaptim bilmiyorum, ama böyle yaptim. Ha su var, daha minikken cok sik uyaniyodu, her sefer bi başka odaya gitmek gecenin yarısı, anne icin cok zor. Tabi ki hemen yanından alıp emzirmen anne icin daha kolay, pratik.. ama yine de baştan alistirmali kendi yatağına diye düşünüyorum ..ilkokula giden ama hala anne babayla yatan çocuklar var çevremde..

Kizim yaklasik 3,5 - 4 aylikti kendi odasinda yatirmaya basladigimda.ilk baslarda onun icinde benim icinde zor oldu tabi. Gece agladi sicak yatagimdan kalktim gittim yanina sustirdum geri yatagima geldim. Bazen hic gitmedim agladi agladi sustu.boyle boyle alisti yatagina ve simdi 10 aylik cok rahatiz sukur.

merhaba benim oğlum 3,5 yaşında ve kesinlikle kendi yatağında uykuya dalmıyor.yanımda uyuyor uykusu ağırlaşınca yatağına bırakıyorum ama farkettiği an tekrar yanımda.2 yaşında bi kaç defa uyuttum yanımda alıştı düzelir dedim büyüdükçe tamamen alıştı.büyüdüğünde ayırmak daha zor oluyor.şimdilik böyleyiz onu kırmadan üzmeden nasıl çözebilirim bilmiyorum....:44:

Back