Çocuk Hastalıkları Bebeğimi kedi tırmaladı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Sizin bu korktuğunuz şeyi doktorlar düşünemiyor mu? Ayrıca havale okadar basit geçirilen birşey değil. İllaki ateşi çıkacak diye birşey yok bu bir ihtimal sadece. Aşıdan bu kadar korkacağınıza kuduzdan korkun. Son olarak muhtar kediye check up mı yapmış ne biliyor sokak hayvanının neyi olup olmadığını

Aşıyı yaptırın. İçiniz rahat etmezse ölçüm yaparak 37.5u geçerse ilac verirsiniz. Benim kizim bir gece aniden ateslendi ve havale gecirdi bazen kaderin önüne geçemeyiz. Ama kuduz tehlikeli bir hastalık ve aşı imkaniniz var

Ya olursa?
O bebeği geri getirebilecek misiniz?
Verdiğiniz tavsiyeye bak bir şey olmayacaktır İnşaallah, çok bilimsel acayip mantıklı
İnsanlara nasıl böyle tavsiyeler verebiliyorsunuz, hiç mi vebalinden korkmuyorsunuz

Bi şey olmaz ya diyenleri dehşetle okudum. Beni şöyle tırmaladı böyle tırmaladı bi şey olmadı ne demek ya? El kadar bebeden bahsediyoruz. Size olmadı diye kesin ona da olmayacak demek mi? Bu neyin akıl tutulması?

Sadece kuduz değil,başka hastalıklar da olabilir.Hiç evden çıkmayan kedimizin bile dünya kadar aşısı,ilacı oluyor düzenli olarak.Sokakta olan kedilerde kim bilir neler vardır..Siz işinizi şansa bırakmayın.

Hayvanları çok severim sokak kedisiymiş köpeğiymiş, kirpiymiş sümüklü böcekmiş fark etmez, hepsi can ama herhangi bir ısırma, tırmalama durumunda aşı yaptırırım, ki eşimi yıllar evvel yardım etmeye çalıştığı yaralı bir sokak köpeği ısırdı hemen gitti kuduz aşılarını oldu çünkü kuduz olma ihtimali düşük dediğiniz kedilerden biri kendisi de tam bir hayvansever olan anneannesini ısırmış, maalesef anneanne kuduzdan vefat etmiş.
Böyle kötü bir örneği veriyorum ki kuduz gibi dönüşü olmayan bir hastalıkta bir şey olmaz deyip aşıları ihmal etmeyin, her aşı ateş yapar ama aynı zamanda sağlığımız için de önemlidirler.

Doktorun vardir bi bildigi aşı yaptirinn kurtulun canim
Cok gecmis olsunn canim benim yaa o poncik ayaklarina kiyamam ben

Araştırdığım için korkuyorum zaten, yarın eğitim araştırma hastanesine gideceğim, enfeksiyon hastalıkları bölümüne
Aşıyı yaptırmaktan neden kaçıyorsun bi ateş yuzunden mi ben anlamiyorum ne gerek var bu bölüme gitmeye
aşıyı yaptir kurtul kafan rahat etsin

Ben basimdan geceni yazdim kedi sever krdi besler cok arkadasim var. Ogun bende panik haldeydim hepsini tek tek aradim eczane tanidigimizi aradim. Herkese danistim. Sonuc yaptirmadim asi ve uzerinden bir sene gecti. buradada 20 kisiden 19 u asi yaptitin yazmis. O nedenlr olay sahibi cogunluga gore hareket edecektir. Haklisiniz olmayacak diye birsey yok. Gecmis olsun bebege.

72 saat içinde yapılması gerek kuduz aşısı diye biliyorum ben ya kim 10 gün dedi
Bugün Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittik aşı için, onlar da aynı şeyi söylediler. Bugün olay olalı 4. Gün olmasına rağmen sorun olmadığı söylendi ve bebeğimin aşısı yapıldı

Aşıyı yaptırmaktan neden kaçıyorsun bi ateş yuzunden mi ben anlamiyorum ne gerek var bu bölüme gitmeye
aşıyı yaptir kurtul kafan rahat etsin
Hem oğlumu takip eden doktor hem de Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki ilgili birim enfeksiyon hastalıklarına yönlendirdi, önce bu bölüm bakıyor sonra aşıyı yapıyorlar

İlgilenip cevap yazan, bilgisini aktaran herkese çok teşekkür ederim. Bugün Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidip durumu anlattım. Yaraya bakıp ciddi bir sorunun olmadığını ama kedinin sokak kedisi olması sebebiyle aşı yapılmasının gerektiği söylendi . Dört gün geçmiş olmasına rağmen bu bir sorun oluşturmuyormuş, ilk dozunu bugün oldu. Toplamda 4 doz aşı uygulanacakmış her ihtimale karşı. En azından artık içim rahat uyuyacağım

Hem oğlumu takip eden doktor hem de Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki ilgili birim enfeksiyon hastalıklarına yönlendirdi, önce bu bölüm bakıyor sonra aşıyı yapıyorlar
Sevindim asiyi olmus acilden gitseniz direk vururlar zaten o yüzden yazmıştım oyle
Evet kuduz olması düşük bi ihtimal belki ama asla o düşük ihtimal göz ardı edilemeyecek sonucunda ölüme kadar götüren bi durum
Cok geçmiş olsun umarım bi daha başınıza gelmez

Ohh be rahatladım
Tebrikler doğru karar.
Çok geçmiş olsun, Allah yavrularımızı korusun
İnşaallah ateşi de çıkmaz sorunsuz geçer gider
:)

Çok teşekkür ederim

İki kez kedi tırmığı ve 6 doz kuduz + 2 doz tetanos aşısı.
Ah bu kedi sevgimiz..

Doğru karar vermişsiniz kuduz öyle bir hastalık ki, virüs insan bedenine yerleşince uyku moduna geçip 1-2 yıl sonra bile çıkabiliyormuş ortaya. O nedenle şu anki duruma bakarak olumsuz bir şey yok yaptırmaya gerek yok diye düşünmemek lazım. Geçmiş olsun sağlıklı günler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…