Çocuk Hastalıkları Bebeğimi kedi tırmaladı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Yarın 5 gün olacak olay olalı, doktor 10 gün içinde yaptırmak gerekli dedi diye hatırlıyorum. Bu konuda bir bilginiz var mı

Ben olsam yaptırırdım
Kuduzu araştırdın mi hiç? Asi seni kuduz riskinden daha mi cok korkutuyor

Allah aşkına muhtar sokakta gezen kedinin hastalığını ne bilsin . Doktor aşı demiş işte yaptırın çocuğunuzdan önemli değil ya

Ev kedisinin düzenli kuduz aşısını yaptırıyoruz

Çünkü çizer ve hastaneye gidersek kedi aşılı değilse çizdiği kişiye aşı yapmak zorunlu karnesi varsa aşı yapılmıyor

Evde duran hiç çıkmayan kediye balkonda kuştan va bulaşır herhangi bir şey diye aşı yaptırıyoruz

Çocuğun aşısını ihmal etmeyin

Özellikle bu virüs sürecinde bu tarz bir risk almak istemezdim

Evet benim kedim de çiziyor doktora vs gitmiyoruz ama biliyorum ki aşılı dışarıdan çizse giderdim

Tetenos da süresi dolmuşsa yapılıyor

Geçmiş olsun

Yaptir diyen doktorlarda bu yuzden diyor zaten.kimse risk almak istemiyor bir sey olmayacagini dusunseler bile.ben de cok dusundum arastirdim ama kedinin de durumunda bir anormallik olmadigi icin yaptirmadim.

Geçen yıl 2 yaşındaki kizimi kedi tirmaladi.kanadi.doktorumuzla konuştuğumda, ki kendisi ateş te bile belli bı dereceye gelene kadar ilaç kullandırmaz, mutlaka yaptirmamizi söyledi.cunku kuduz tedavisi olmayan ve yüzde yüz ölümle sonuçlanan bir hastalık.risk isterse milyonda bir olsun.bu riski alamayiz dedi.bizde yaptırdık.ayrica 10 yıl koruyuculuğu var.10 yıl kafamız rahat.

Korkmayin yahu kediden hastalik kapabilir bu dahami iyi olur

Yahu arkadaşlar el insaf sitenin bahçesindeki minnoşu, bahçede beslenen sokak kedisini örnek gösterip aşı yaptırmayın deniyor.

Sitenizin bahçesindeki kedi tilkiyle alan kavgası yapıyor mu? Yarasaları tutup yakalamaya çalışıyor mu? Evet geceyarısı bebeğin yatak odasına giren yarasa yüzünden kuduz yaşayan bebek var, nesli tükenmedi henüz kuduzun.

Şehirdeki kedi köpeklerin çoğu aşılı zaten, vahşi yaşam da giremiyor müsaade edin.

Köy yerini bırakın biraz şehir dışındaki evinizde balkonda baykuşla göz göze geliyorsunuz.

Evet ben de biliyorum riskin çok düşük olduğunu, ama bu önlemler sayesinde Türkiyede kuduz vakaları azalıyor. Yılda 50 civarında kişi ölüyordu şimdi tek hanelerde.

Kedi değil sanki ihtiyar heyetinin üyesi..
Muhtar da taniyormus..
Amma velakin bunlar kedinin kuduz olmasına engel değil..
Kuduz asisini mutlaka vurdurun.
Geçmiş olsun.

Bebeginizin asilari tam mi? Tamsa tetanos riski yoktur sanirim. Evet kuduz tetanosa gore coook dusuk bir ihtimal ama imkansiz degil.
Sehirde olsaydiniz bir nebze ama koydeymissiniz. Yani o kedinin vahsi hayvanlarla temas riski sehirdekine gore cok daha yuksek.. Bu sartlarda ben riske atmazdim sahsen.

Kedi takip edilebiliyorsa kuduz asisini 2 ya da 3 doz yaparlar maksimum. 10 gun icinde hayvanda bir sikinti yoksa, hala hayattaysa takvimi tamamlamaniza gerek yok diye biliyorum.

Ohooo ben sokaktakileri seviyorum hep genelde de tırmalarlar hiç de aşı yaptırmadım. Ne kadar genişmişim. Kedim var, kuduz aşısı olacak elbette önümüzdeki haftalarda. Siz bebeğe aşı yaptırın tabii doktor ne derse o.

Insanlar niye kuduz aşısından bu kadar çekiniyor anlamadım. Şimdi diyelim ki burada birşey olmaz dedik ve yaptırmadınız, içiniz rahat edecek mi? Gidin yaptırın kurtulun.

Kedi değil sanki ihtiyar heyetinin üyesi..
Muhtar da taniyormus..
Amma velakin bunlar kedinin kuduz olmasına engel değil..
Kuduz asisini mutlaka vurdurun.
Geçmiş olsun.

Muhtar tabi ki de birşey yok diyecek, gerçekten çıksa Orman İşleri yetkilileri paldır küldür köye gelir, tüm köy mimlenir. Tüm köpekler aşılanacak, eğitimler verilecek vs.

Bu arada bu hastalığın bu kadar nadir olduğu bir dönemde yaşadığımız için de şanslıyız tabi.

Ben 20 yıllık kedi hastasıyım. Onlarca sokak kedisi tarafından ısırılıp tırmalandım. Hala dizimde ve bileğimde diş izleri var. Kendime hiç aşı yaptırmak aklıma gelmedi çünkü kedilerde kuduz çok çok nadirdir. Bu arada 15 aylık bebeğim var. Onu tırmalasalar yaptırır mıyım, büyük ihtimalle hayır. Bugün menenjit aşısı vardı bebeğimin ve saatlerdir ateşli. Elimde ateş ölçer geziyorum. Aşı karşıtı değilim kesinlikle, menenjit de özel aşı zaten ama her aşıda yine de içime sinmeyen bir şeyler oluyor

Bu beni de tırmaladı aşı yaptırmadım gerek yok denecek bir durum değil ki. 100 kez tırmalar bir şey olmaz enfekte değildir 101. De hasta hayvana denk gelir geri dönüşü olmaz. Çözümü sadece bir aşı olan bir durum için bu kadar risk almaya, düşünüp durmaya, stres yapmaya gerek var mı? Yaptırın aşıyı içiniz rahat olsun,

Kuduzdan en iyi korunma yontemi hayvanla temas ettigi gibi 10 dk kadar bol sabunlu suyla yıkamaktır. Sadece batikon yetersiz kalabilir. Yaptırmanız en mantıklısı olacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…