- 29 Ağustos 2019
- 16
- 8
- 16
- 36
- Konu Sahibi mervetugra67
-
Yarın 5 gün olacak olay olalı, doktor 10 gün içinde yaptırmak gerekli dedi diye hatırlıyorum. Bu konuda bir bilginiz var mıKuduzun tedavisi yok, dolayısıyla fazla evham yapma şansınız da yok. Ya hiçbirşey olmayacak ya da herşey olacak.
Ya siyah ya beyaz.
Zaten bu kadar nadir görülmesinin sebebi milletin koştur koştur aşıya gitmesi. Genelde yarasa, tilki, porsuk gibi hayvanlarda kuduz riski var, bu kedinin de onlarla teması var.
Aşıları tam ev kedisi ısırsa, doktor gerek yok kediyi gözleyin dese, siz yine de aşıya gitseniz evhamlı derdim ancak.
Tabi daha bebek olduğu için onda farklı işleyebilir süreç, haklısınızBeni gecen gün tirmaladi on beş gün olacak .. aşı yaptırmadım ama bebeginizin bünyesi belki enfeksiyonu kaldırmaz ası yaptirin
Ben olsam yaptırırdımİyi akşamlar herkese
Cuma günü kahvaltı yapmak için gittiğimiz bir mekanda 13 aylık bebeğimi genellikle o kafenin bahçesinde takılan bir kedi tırmaladı. Ayağınının üç yerinde çizik oluştu ve ayağı kanadı. Hemen baticon ile temizledik. Şu anda bir sıkıntımız yok ama doktoru kuduz aşısı yaptırmamız gerektiğini söylüyor. Kedi o köyün kedisi ve dediğim gibi genelde kafenin bahçesinde ve etrafında vakit geçiriyor. Köyün muhtarı da bilinen bir hastalığının olmadığını söylüyor.
Kediden kuduz bulaşma riski çok azmış ve kedi ısırmadı sadece tırmaladı.
Başınıza böyle bir şey geldi mi, siz olsaydınız ne yapardınız
Allah aşkına muhtar sokakta gezen kedinin hastalığını ne bilsin . Doktor aşı demiş işte yaptırın çocuğunuzdan önemli değil yaİyi akşamlar herkese
Cuma günü kahvaltı yapmak için gittiğimiz bir mekanda 13 aylık bebeğimi genellikle o kafenin bahçesinde takılan bir kedi tırmaladı. Ayağınının üç yerinde çizik oluştu ve ayağı kanadı. Hemen baticon ile temizledik. Şu anda bir sıkıntımız yok ama doktoru kuduz aşısı yaptırmamız gerektiğini söylüyor. Kedi o köyün kedisi ve dediğim gibi genelde kafenin bahçesinde ve etrafında vakit geçiriyor. Köyün muhtarı da bilinen bir hastalığının olmadığını söylüyor.
Araştırdığım için korkuyorum zaten, yarın eğitim araştırma hastanesine gideceğim, enfeksiyon hastalıkları bölümüneBen olsam yaptırırdım
Kuduzu araştırdın mi hiç? Asi seni kuduz riskinden daha mi cok korkutuyor
Yaptir diyen doktorlarda bu yuzden diyor zaten.kimse risk almak istemiyor bir sey olmayacagini dusunseler bile.ben de cok dusundum arastirdim ama kedinin de durumunda bir anormallik olmadigi icin yaptirmadim.Ben de çok pimpirikliyim, çevremde birkaç kişiye danıştım aralarında doktor da var ama sonunda herkes sen bilirsin diye topu bana atıyor eşim de dahil. Bir yanda Allah muhafaza geri dönüşü olmayan bir durum var bir yanda belki de boşu boşuna hastane aşı vs. var
Çok huzursuz ve kararsızım
Korkmayin yahu kediden hastalik kapabilir bu dahami iyi olurKesinlikle aşı karşıtı değilim, özel aşılarını bile yaptırdım bebeğimin. Eksik hiçbir aşısı yok. Ama boşu boşuna evham yapıp hareket etmekten korkuyorum. Ayrıca yüksek ateş de yan etkisiymiş, ateş olur da düşüremezsem havale geçirirse diye korkuyorum
Kedi değil sanki ihtiyar heyetinin üyesi..İyi akşamlar herkese
Kedi değil sanki ihtiyar heyetinin üyesi..
Muhtar da taniyormus..
Amma velakin bunlar kedinin kuduz olmasına engel değil..
Kuduz asisini mutlaka vurdurun.
Geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?