- 29 Ağustos 2019
- 16
- 8
- 16
- 36
- Konu Sahibi mervetugra67
-
Aşı yaptirin kurtulunİyi akşamlar herkese
Cuma günü kahvaltı yapmak için gittiğimiz bir mekanda 13 aylık bebeğimi genellikle o kafenin bahçesinde takılan bir kedi tırmaladı. Ayağınının üç yerinde çizik oluştu ve ayağı kanadı. Hemen baticon ile temizledik. Şu anda bir sıkıntımız yok ama doktoru kuduz aşısı yaptırmamız gerektiğini söylüyor. Kedi o köyün kedisi ve dediğim gibi genelde kafenin bahçesinde ve etrafında vakit geçiriyor. Köyün muhtarı da bilinen bir hastalığının olmadığını söylüyor.
Kediden kuduz bulaşma riski çok azmış ve kedi ısırmadı sadece tırmaladı.
Başınıza böyle bir şey geldi mi, siz olsaydınız ne yapardınız
Kesinlikle aşı karşıtı değilim, özel aşılarını bile yaptırdım bebeğimin. Eksik hiçbir aşısı yok. Ama boşu boşuna evham yapıp hareket etmekten korkuyorum. Ayrıca yüksek ateş de yan etkisiymiş, ateş olur da düşüremezsem havale geçirirse diye korkuyorumAşı karşıtı mısınız? Doktoru dinleyin.
Bu havale riski bebeklerde hep var durduk yere bile çıkan ateşten geçirebilir, Allah korusun. Bence doktoru dinleyin.Kesinlikle aşı karşıtı değilim, özel aşılarını bile yaptırdım bebeğimin. Eksik hiçbir aşısı yok. Ama boşu boşuna evham yapıp hareket etmekten korkuyorum. Ayrıca yüksek ateş de yan etkisiymiş, ateş olur da düşüremezsem havale geçirirse diye korkuyorum
Teşekkür ederim, sağ olunDoktorun tavsiyesini uygulayın.hayvanlardan insana geçen birçok hastalık var aşısı olmayan sokak hayvanları risk taşıyor
Geçmiş olsun
Eşim bebek sevsin diye kedinin arkasından yaklaşmış, o da tırmalamış. Bir anlık oldu her şey kaşla göz arasında.Köy yerinde illa ki vahşi hayvanlar vardır, o hayvanlardan kediye birşey geçmeyeceğinin garantisi var mı? Evden çıkmayan aşılı ev kedisi değil ki?
Doktor aşı yaptırın derken bizim yok aşı yaptırmayın dememiz mümkün değil.
Yanılmanın bedeli ölüm.
13 aylık bebek daha çok ufak, hele ki sizin minik kediyi çok sıkıştırmadığı halde pençe gelmişse dikkat.
Alamıyorum işte içim içimi yiyor kaç gündür, kendimi ferahlatmak istiyorum ama olmuyorAlt tarafı bir aşı yani yaptırın tabiki sonra geri dönüşü olmaz Allah göstermesin risk az demek risk yok demek değildir gerçekten göze alabiliyor musunuz bunu
Kesinlikle aşı karşıtı değilim, özel aşılarını bile yaptırdım bebeğimin. Eksik hiçbir aşısı yok. Ama boşu boşuna evham yapıp hareket etmekten korkuyorum. Ayrıca yüksek ateş de yan etkisiymiş, ateş olur da düşüremezsem havale geçirirse diye korkuyorum
Ben de çok pimpirikliyim, çevremde birkaç kişiye danıştım aralarında doktor da var ama sonunda herkes sen bilirsin diye topu bana atıyor eşim de dahil. Bir yanda Allah muhafaza geri dönüşü olmayan bir durum var bir yanda belki de boşu boşuna hastane aşı vs. varKediden kuduz gecme riski cok dusukmus.benim kiziminda elini tirmaladi kanatti.sitenin bahcesinde gezen bir kediydi ama oyle bildigim bir kedi de degildi.ben kuduz asisiyla cani yansin istemedigim icin yaptirmadim ki normalde cok pimpirikli en ufak seyde doktora kosan bir insanim.
yani ben olsam yaptirmam ama size yaptirmayin da diyemem tabi.bu sizin vereceginiz bir karar.
Beni gecen gün tirmaladi on beş gün olacak .. aşı yaptırmadım ama bebeginizin bünyesi belki enfeksiyonu kaldırmaz ası yaptirinİyi akşamlar herkese
Cuma günü kahvaltı yapmak için gittiğimiz bir mekanda 13 aylık bebeğimi genellikle o kafenin bahçesinde takılan bir kedi tırmaladı. Ayağınının üç yerinde çizik oluştu ve ayağı kanadı. Hemen baticon ile temizledik. Şu anda bir sıkıntımız yok ama doktoru kuduz aşısı yaptırmamız gerektiğini söylüyor. Kedi o köyün kedisi ve dediğim gibi genelde kafenin bahçesinde ve etrafında vakit geçiriyor. Köyün muhtarı da bilinen bir hastalığının olmadığını söylüyor.
Kediden kuduz bulaşma riski çok azmış ve kedi ısırmadı sadece tırmaladı.
Başınıza böyle bir şey geldi mi, siz olsaydınız ne yapardınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?