• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegımı kaybettım

Tugsem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2019
39
22
3
31
Merhaba arkadaslar ben yaklasık ıkı ay once dogum yaptım bebegım spına bıfıda hastasıydı bılıyorduk ve skolyozuda verdı spına bıfıda hadtalıgından dolayo hıdrosefalısıde vardı ıkı amelıyat gecırdı dogduntan sonra ve doktorlar farklı anomalılerde olabılır genetık test yaptırın dedı ılerısı ıcın bır test yapıldı devlet tarafından ucretsız temız cıktı ve kan alılar saklamak ıcın sonra kızımı kaybettık cenaze uzuntu derken anca ılgılenebıldık sonra kanı ımha etmısler ve test yaptıramadık zaten cok yuksek fıytlarda yurt dısında yapılıyormus detaylı genetık testı suan ıvın bebek dusunuyoruz yaza dogru falat bırdaha aymı seylerı yasıcz dıye tedırgınız bole bır sorunla karsılasan saglıklı bebek dunyaya getıren varmı lutfen cvp yazarmısınız ben 26 yasındayım ılk bbegım ve dusuk yapmadım hıc gayet rahat bır gebelık gecırmıstım dogal yolla olmustu benım durumuma benzer durumlar yasıyan arkadaslar lutfen yardımcı olun

Merhaba arkadaslar ben yaklasık ıkı ay once dogum yaptım bebegım spına bıfıda hastasıydı bılıyorduk ve skolyozuda verdı spına bıfıda hadtalıgından dolayo hıdrosefalısıde vardı ıkı amelıyat gecırdı dogduntan sonra ve doktorlar farklı anomalılerde olabılır genetık test yaptırın dedı ılerısı ıcın bır test yapıldı devlet tarafından ucretsız temız cıktı ve kan alılar saklamak ıcın sonra kızımı kaybettık cenaze uzuntu derken anca ılgılenebıldık sonra kanı ımha etmısler ve test yaptıramadık zaten cok yuksek fıytlarda yurt dısında yapılıyormus detaylı genetık testı suan ıvın bebek dusunuyoruz yaza dogru falat bırdaha aymı seylerı yasıcz dıye tedırgınız bole bır sorunla karsılasan saglıklı bebek dunyaya getıren varmı lutfen cvp yazarmısınız ben 26 yasındayım ılk bbegım ve dusuk yapmadım hıc gayet rahat bır gebelık gecırmıstım dogal yolla olmustu benım durumuma benzer durumlar yasıyan arkadaslar lutfen yardımcı olun
Bu durumda folik asit ve d vitamini cok onemli diye biliyorum. Baskaca da bir bilgim yok.

Dogana kadar tarama testlerinde ultrasonda falan cikmadimi bu durum ortaya ?
Dogunca mi ogrendiniz bu sorunlari...

Basiniz sagolsun biliyorsunuz ki her hamilelik bir degildir. Ilkinde yasadiniz diye bundan sonrakilerde yasayacaksiniz diye bir sey yoktur dilerim ki rabbim size bu aciyi birdaha yasatmasin 🙏

Edit. Biliyorduk yazmissiniz zaten kusura bakmayin dikkatli okumamişim

Basiniz sagolsun biliyorsunuz ki her hamilelik bir degildir. Ilkinde yasadiniz diye bundan sonrakilerde yasayacaksiniz diye bir sey yoktur dilerim ki rabbim size bu aciyi birdaha yasatmasin 🙏
Siz de sağlıkla kucağınıza alın inşallah, konularınızdan biliyorum.

Allah isteyen herkese tez zamanda nasip etsin, kaybedene dayanma kuvveti versin.
Hepsi çok zor, beklemek de kaybetmek de...

Siz de sağlıkla kucağınıza alın inşallah, konularınızdan biliyorum.

Allah isteyen herkese tez zamanda nasip etsin, kaybedene dayanma kuvveti versin.
Hepsi çok zor, beklemek de kaybetmek de...

Çok teşekkur ederim amin inşallah bekledikçe gelenin kıymeti çok daha fazla biliniyor rabbim kimseye evlat hasreti ve evlat acısı yaşatmasin kimse yasamadan bilemezmiş 🙏🙏🙏🙏

Edit. Biliyorduk yazmissiniz zaten kusura bakmayin dikkatli okumamişim
Ense kalınlıgıyla basladı enson 20. Haftada netlestı ben dogurmak ıstedım hersekılde ınsallah ıkıncı bebegım nasıp olırsa aynısını yasarmıyım endısı var

Bu durumda folik asit ve d vitamini cok onemli diye biliyorum. Baskaca da bir bilgim yok.
Yanı ole denılıyor ama hastanede karsılastıgın bır arkadasta aynı sorundan bebegını dunyaya getırmıs ve folık adıd felan kullanmıs hepsı tammıs aynı sorunu yasamıs genel olarsk cok faktır var ve cokda aynı durumu yasayan ınsanlar var ısın ıcıne gırınce ogrendık bozde

Ense kalınlıgıyla basladı enson 20. Haftada netlestı ben dogurmak ıstedım hersekılde ınsallah ıkıncı bebegım nasıp olırsa aynısını yasarmıyım endısı var

Korkulariniz cok normal ve olagan şeyler... ama korkularla yasanmaz bunu da bilmelisiniz rabbim tekrar yaşatsin size o duyguyu ❤

Çok üzüldüm, başınız sağolsun. Çok yeni kaybınız ama şimdiden folik asit kullanmaya başlayın, beslenmenize de dikkat edin folik asit içeren besinler tüketmeye çalışın, yeşil yapraklı sebze, taze fasulye gibi, internette folik asitin hangi gıdalarda olduğunu araştırın. Her gebelik aynı olacak diye bir şey yok. Kendinizi üzmeyin, inşallah tekrar hamile kalır sağlıcakla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.

Başınız sağolsun Rabbim bir daha yaşatmasın.. bizim bi tanıdığımızın çocuğunda da gelişimde problem var doktorlar incelediğinde anne de ve babada olan bir genden dolayı olduğunu anlamışlar ikisi de taşıyıcıymış.. eğer ikinci çocuk düşünürlerse tüp bebekle kaliteli olan seçilip yapılacakmış.. bilmiyorum sizin sorununuzda böyle birşey mümkün mü tabi ki herşey Rabbimin elinde ama önceden önlem alınabiliyorsa diye yazayım dedim 😔

Başınız sağolsun, sabırlar diliyorum. İşim gereği özel meleklerle ilgileniyorum. Genler bu durumda önemli, bunun için genetik test yapılması gerekli. İlk engelli doğumdan sonra sağlıklı doğum yapan velim de oldu, iki engelli doğumdan sonra hasta genlerin ayıklanıp, suni dölleme ile üçüncü bebeğini sağlıklı şekilde kucağına alan da oldu. İşin erbabı bir doktordan bu konuda yardım alabilirsiniz.

Korkulariniz cok normal ve olagan şeyler... ama korkularla yasanmaz bunu da bilmelisiniz rabbim tekrar yaşatsin size o duyguyu ❤
Amın ınsallah elımızfenngelenı yapıyoruz suan ıcın arastırıyoruz ıkıncı bebek hazırlaıkları ıcın dualarınozı eksık etmeyın

Ben de spina bifida yüzünden 24 haftalık gebeliğimi sonlandırdım😔

Back