Bebeğimi kaybedersem ölürüm:(

benim de ikiz yegenlerim var 24 haftalıklıkken dogdular maşşallah şuan tosun gibiler :) sende umutlu ol ve her zaman pozitif düşün doktorun dedigi gibi yenidogan yogun bakımı olan bi hastaneye git..
24 mu 34 mu
masallah subhanallah. Rabbim ne buyuk

Once basliginizi bir degistirin o nasil laf oyle. Rabbim saglik sihhat versin.
Kucuk bir yerde misiniz. Size tavsiyem yenidogan yogum bakim unitesi ve yyb uzmani olan bur hastane bulup yatisinizi yapmaniz. sizi anliyorum benim bebeklerim de suan 1500 er gram ustelik ikizler. Erken dogum riski var ve sadece bekliyorum. Yapabildigim hicbirsey yok.
suyunuzun azalmasina sebep ne gosteriyor dr.
Ne kadar dogru bilmiyorum ama huvuc suyu ve hindistan cevizi suyunun amniyon sivisina iyi geldigini okumustum. Bol bol yatip dinlenin. Her ne kadar dr.lar teyit etmese de galiba cok hareketli olmak da etkiliyor siviyi.
bu arada dr kendi hastane ve kendi becerisinden bahsetmis. Yoksaki oyle bebekler var ki 600 gr dogup suan 4.5 yasinda
lutfen guzel bir hastane bulun. Gerekirse sehir disinda
Sıvı alımıyla falan alakası olmayan bi durum bu dedi. Doktorumuz özel bi hastaneyle anlaşmalı doğum yaptırıyor. Hastanede yenidoğan yoğunbakım yok maalesef. 10 gün sonraya randevu verdi. Üniversite hastanesine başvuracaz bu arada. Eşim bu gün iyi bir doktor araştırıyo. Bu arada doktorumuz iyi fakat bağlı olduğu hastane yetersiz.

Canım üzülme Ben de 33. haftada 1770 gr bir kız bebek dünyaya getirdim 14 gün yoğun bakımda kaldı Şimdi 15 aylık oldu cimcime çok ta tatlı.
Ve ben yine 2. bebeğime hamileyim bunun da erken doğum riski var
İstanbul Medipol hastanesi yoğun bakım servisi çok iyi bir hastane. Devlet anlaşması da var %100 ücretsiz :KK66:
Sen hangi şehirdesin?

24 tü :) evet yiyecek ekmekleri varmış demekki bu dünyada :)
Masallah Subhanallah. Gercekten oyle

Sıvı alımıyla falan alakası olmayan bi durum bu dedi. Doktorumuz özel bi hastaneyle anlaşmalı doğum yaptırıyor. Hastanede yenidoğan yoğunbakım yok maalesef. 10 gün sonraya randevu verdi. Üniversite hastanesine başvuracaz bu arada. Eşim bu gün iyi bir doktor araştırıyo. Bu arada doktorumuz iyi fakat bağlı olduğu hastane yetersiz.
biliyorum aivi alimiyla ilgisi olmadigini. Sadece destek amacli belki icindeki vitaminlerle filan alakalidir ama oyle bir yazi okumustum. Rabbim sifa versin

Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
bebeğin sana sıkı sıkı tutunuyordur, sende stres yapmamaya çalış, inAllah bu süreci hayırlısı ile atlatırsınız.
tam donanımlı bir hastane seçin, erken doğan bebekler çok hızlı toparlanıyor.

Doktorun çok ama çok kötümser yaklaşmış. Benim kızım 30 haftalık ama 29 a uyumlu doğdu. Kilosu 1070 gr boyu 36 cm di. Çok şükür ıfak tefek sıkıntılar olsada şu an normal herseyi ve çok ta sağlıklı beşeli bir bebek tabiki yenidoğan yoğun bakım ünitesinde kaldık 52 gün ve kilo almasını bekledik. 1700 lerde çıktık hastaneden. Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah. Bu arada doktorun bşr kaç 10 yıl geride kalmış onuda söylemek zorundayım k bakma

A
Masallah Subhanallah. Gercekten oyle

biliyorum aivi alimiyla ilgisi olmadigini. Sadece destek amacli belki icindeki vitaminlerle filan alakalidir ama oyle bir yazi okumustum. Rabbim sifa versin
Amin canım sağol. İnşallah hayırlısıyla alalım yavrularımızı kucağımıza

Canım öncelikle geçmiş olsun.İlk tavsiyem panik yapma stresini mümkün olduğunca bebeğine geçirme.Ben 34. haftaya kadar çok şükür çok iyi geldim çok gezdim her işimi kendim yaptım çok rahattım.34. haftada 10 cm olması gereken suyum 8cm ye inince doktorum sarı alarm dedi bana 1 hafta verdi eğer suyun daha azalırsa bebeği erken alacağını söyledi.Çok araştırdım su içme ve dinlenmenin direk değil ama dolaylı yoldan etkisi var.Her gün istisnasız 5 havucu katı meyve sıkacağında sıkıp suyunu içtim 1 bardak öğlenleri.Günde 2.5 litre su tükettim.Akşamları da 3 portakalı sıkarak suyunu içtim
Bu çarşamba kontrolüme gittim Açıkçası bugün doğuma girme ihtimalim yüksekti.Suyum azalmaya devam etmemiş hatta bir miktar artmış çok mutlu oldukça mutlu olduk.Portakal suyundaki fruktoz da direk kana karıştığı için bebeğin kilosu 1 haftada 350 grama artmıştı Doktorum çok iyi çalışmışsın her ne yaptıysan 1 hafta daha devam et ani hareket yapma çoğunlukla uzan bol su içmeye devam et dedi.Bugün sağlık ocağında kontrol için hemşire çağırmıştı durumu anlattım bana direk havuç suyu tüket dedi.Sende gebelik diyabeti yoksa muhakkak denemelisin canım çok iyi dinlen

D
Doktorun çok ama çok kötümser yaklaşmış. Benim kızım 30 haftalık ama 29 a uyumlu doğdu. Kilosu 1070 gr boyu 36 cm di. Çok şükür ıfak tefek sıkıntılar olsada şu an normal herseyi ve çok ta sağlıklı beşeli bir bebek tabiki yenidoğan yoğun bakım ünitesinde kaldık 52 gün ve kilo almasını bekledik. 1700 lerde çıktık hastaneden. Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah. Bu arada doktorun bşr kaç 10 yıl geride kalmış onuda söylemek zorundayım k bakma
oktorumuz her ihtimali paylaşıyo. Aslında çok da iyi bi doktor. 2 kilo dığması için çaba harcamam gerektiğini söylüyo. Çok sorun olmazmış o zaman. Dediğim gibi kendisinin muaynehanesi özel özel bi hastanede doğum yaptırıyo ve hastanenin yoğunbakım ünitesi yok.

Icinizi rahat tutun beni 28 haftalikken acilde doguma aliyorlardi, doktum 38 e kadar direndi dogurtmadi (tansiyondu benim sorunum) doktum hep 32. Haftadan sonra sorun olmaz diyordu. En yakin arkadaslarimdan biri 2 bebegini de 32 haftalikken dogurdu ikisi de kuvez bile gormediler. Siz kotuyu dusunmeyin.

Söyled
Canım öncelikle geçmiş olsun.İlk tavsiyem panik yapma stresini mümkün olduğunca bebeğine geçirme.Ben 34. haftaya kadar çok şükür çok iyi geldim çok gezdim her işimi kendim yaptım çok rahattım.34. haftada 10 cm olması gereken suyum 8cm ye inince doktorum sarı alarm dedi bana 1 hafta verdi eğer suyun daha azalırsa bebeği erken alacağını söyledi.Çok araştırdım su içme ve dinlenmenin direk değil ama dolaylı yoldan etkisi var.Her gün istisnasız 5 havucu katı meyve sıkacağında sıkıp suyunu içtim 1 bardak öğlenleri.Günde 2.5 litre su tükettim.Akşamları da 3 portakalı sıkarak suyunu içtim
Bu çarşamba kontrolüme gittim Açıkçası bugün doğuma girme ihtimalim yüksekti.Suyum azalmaya devam etmemiş hatta bir miktar artmış çok mutlu oldukça mutlu olduk.Portakal suyundaki fruktoz da direk kana karıştığı için bebeğin kilosu 1 haftada 350 grama artmıştı Doktorum çok iyi çalışmışsın her ne yaptıysan 1 hafta daha devam et ani hareket yapma çoğunlukla uzan bol su içmeye devam et dedi.Bugün sağlık ocağında kontrol için hemşire çağırmıştı durumu anlattım bana direk havuç suyu tüket dedi.Sende gebelik diyabeti yoksa muhakkak denemelisin canım çok iyi dinlen[/QUOTE söylediklerini yapacam canım çok sağol.

Arkadaşlar dün doktora gittik geçen ayda suyun az demişti ama dün suyun iyice azaldığını söyledi. Bebek tersmiş. %90 ihtimalle erken doğacak dedi yavrum 1400 gram2 kilo olursa yaşama şansı artar dedi. Doğum yapmayı planladığımız hastanede yenidoğan yoğunbakım yok. Yoğunbakım olan bi hastaneye başvurmamızı söyledi 15 nisanı atlatırsak kurtarırız dedi. Ben ne yapacağım bi akıl verin ne olur. İçimde kıpırdıyo yavrum ona nasıl yardım edebilirim. Annesi kurban olsun onun küçük kalbine:KK43:
bebeğim korkma.annem 36sında doğum yaptu buruş buruş derisi kupkuru bişe geldi kucağımıza. resmen alien gibiydi. Doktır çok susuz kalmış suyun çok azalMış dedi. Sonra resmen kabuk atar gibi o kuru deri gitti kardeşimden şimdi 11 yaşında bir paşa:-D gönlünğ ferah tut rabbim sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.

Benim yeğenim de 32 haftalık doğdu 1.300 gram filandı sanırım

1 ay küvezde kaldı şimdi 1 yaşını geçti çok sağlıklı maşallah:nazar:

kötü düşünmemeye çalış

Ablam 1400 gr doğmuş maşallah şimdi 34 yaşında.Ve 34 yıl önceki imkanlarla şimdiki imkanlar çok fazla.Bişey omaz inşallah.Ayrıca ben türkiye hast. doğum yaptım kızım yoğunbakımda 28 gün kaldı.Çok memnun kaldım.

Canım üzülme Ben de 33. haftada 1770 gr bir kız bebek dünyaya getirdim 14 gün yoğun bakımda kaldı Şimdi 15 aylık oldu cimcime çok ta tatlı.
Ve ben yine 2. bebeğime hamileyim bunun da erken doğum riski var
İstanbul Medipol hastanesi yoğun bakım servisi çok iyi bir hastane. Devlet anlaşması da var %100 ücretsiz :KK66:
Sen hangi şehirdesin?
Canım biz trabzon fakülteye gitme kararı aldık.

X