Bebek Beslenmesi bebeğimi gece uyandırıp emziremiyorum...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ruzgargulu28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2014
34
4
arkadaşlar 17 günlük bebeğimi iki en geç üç saatte bir emzirmek istiyorum ama uyandıramıyorum. onun uyanmasını beklerken bazen ben de dalıyorum 4 saate kadar çıkıyor açlık süresi. çok üzülüyorum daha çok küçük acıktığını anlamıyor mu ? yoksa acıksa uyanıp ağlar mı? bu zamana kadar hiç açlıktan ağlamadı sabahları da hep ben uyandırıp emzirdim.

Canım iki bilemedin 3 saati geçmesin sarılık olur uyandırmaya çalış

sarılık riski yoksa, ilk hafta kontrolünde kilo aldığını da gözlemlediyseniz uyandırmanıza gerek yok. Zaten 4 saat çok uzun bir süre de değil. Merak etmeyin birkaç gün sonra pek öyle uzun süreler uyumayacak.

Merhaba, uyurken hic veridiginiz de almiyor mu gercekten? Eger kilo almasi yerindeyse ve saglikliysa endise etmeyin. Zamanla istahi acilir belki. Beni sürekli uyandirirdi bebegim cok cok emerdi sabaha kadar. Ama gürbüzdü. Bana kalirsa söyle az daha büyüsün kilo aldin uyandirmaya baslar seni.
Bir tanidigim var bebegi hem sarilik hem de saatlerce sirf uyusun diye birakiyor cocugu öyle. Bir ay doldu hala sarilik cocugu. Emzirme saatlerine hic dikkat etmiyor. Cocuk uyusun diye geceye kadar uyutmuyor sabah rahat uyuyayim diye. Bence sen hic endise etme, neler görüyoruz. Sen zaten iyi baktigini düsünüyorsan bebegine göre ayarla kendini. Saglikli bebisse sorun yoktur =)

Teşekkür ederim arkadaşlar. sarılık riskimiz yok kilo alışı da iyi tuvaletini de bol bol yapıyor demek ki doyuyor. sabah bol bol emdi dün saat başı neredeyse. gece de 2 saat değil 3 saati denedim rahat uyandı şükür.bu gece de öyle olur inşallah :)

Kilo aliyorsa, tuvaletini yapiyorsa, sariligi yoksa bırak uyusun. Sende uyu, çünkü sadece uyku süt yapiyor. Vücudun enerjiyi sut uapmak icin kullanıyor. 1 ayi dolduktan sonra bu kadar uyumayacak zaten. Etrafa bakacak, 3 4 saatte bir emecek. Karnını doyurmus demekki acikmamis.

Bnm kızım 2 aylık, bir gece 6 saat uyudu, bizde uyumusuz. Sabah sesine uyandim, baktim ki gün doğmuş. Aklım çıktı.

Dr sordum uyandirma, uyusun dinlensin dedi. Aciksaydi bu kadar uyutabilirmiydin dedi, haklı dedim.

Aç olan çocuk uyur mu hiç? ? Sarılık degilse tabi..

1.5 aylık olduk düzene girdi çok şükür kendisi uyanıp istiyor acıkınca. uyanmazsa da hiç dokunmuyorum uyuyoruz. tontişim uykuda büyüyecek sanırım

Konuyu görünce cevap yazmak istedim benim kızında 3 aylık ve gündüz toplasan 3 -4 saat uyur gecede sabaha kadar uyannmıyor ben uyandiriyorum bazende uy uya kalıyorum kendisi uyanıp hic anlamıyor açlıktan

Canim bu onemli bir konu. Bebekler yeni dogunca geceleri kendileri uyanmakta zorluk cekebilir. Yani cocuk bitkin olur uyanamaz bir turlu ve bu sekilde az beslendigi icinde sarilik olur. O yuzden yeni dogunca geceleri uyandirmak lazim 3 saatte bir. Tabi kilo alimi

Ama kendini toplarlayinca 3 aylik olunca daha uzun uyuyabilir veya hic kalkmayada bilir. Yeterki kilo alimi iyi olsun gelisimi guzel olsun.

Aynı konuda benim de endişelerim var. Henüz 1 aylık olmadı bebeğim. İlk haftasında sarılık geçirdi. Hastanede kaldık bir gece. Sonrasında çok şükür sarılığı gitti. Kilo da almaya başladı.

Diğer yandan ilk haftasında şekeri de düşüyordu. Hastanede kontrol ettiklerinde 50, hatta 40 olduğunu gördük. O yüzden emzirmek için 3 saati hiç geçirmemeye çalışıyorum.

Ama bazen uyandırmakta çok zorluk çekiyorum. Uyansa bile şöyle 2-3 dakika emip sonra gene uykuya dalıyor.

Böyle olması normal mi?

canım şeker konusunda bir yorum yapamam ama şunu söyleyebilirim 15 dk. emzirme olayı bizde hiç gerçekleşmedi. üç aylık olmak üzere oğlum ben de az emiyo diye üzülüyordum. maximum 5 dk.. hafiften tecrübelenmeye başlayıp tedirginliği üstümden atınca fark ettim. meğer sütüm fazla geliyormuş. emzirirken anlarsın zaten her çekişte yutuyorsa sütün bolsa doyuyordur bence. bazen sütüm azalıyor o zaman süre uzuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…