• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğimi fazla mı besliyorum acaba??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tuba2543

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2010
29
0
36
İstanbul
Hanımlar merhaba, benim bebeğimin maşallah yemek yeme sorunu yok ama bu seferde ben acaba çok mu yediriyorum diye düşünmeye başladım.. aslında çok da aşırı kilolu bi bebek deil normal tombullukta, şuan 9 kilo boyu da 75 cm..

günde 3 öğün birer kase katı gıda yiyo (sabah kahvaltısı, öğlen yoğurtlu sebze püresi, gece balkabaklı kaşık mamalı karışım muhallebi), 2 ara öğün meyve yiyor yarım elma ve çilekli veya muzlu cevizli karışım...bunlara ek olarak da gündüz ve gece 2 kere olmak üzere toplamda 400 cc devam sütü iciyor...
Hazırladığım mamalar tahmini 4 yemek kaşığı gibi oluyo kızımda itiraz etmeden yedikce bende sesimi çıkartmıyorum açıkcası ama bi kaç zamandır kaka yaparken oldukça katı olduğunu ve yavrum yaparken çok zorlandığını farkettim... acaba mamaları daha az mı hazırlamalıyım, ya da komple bi öğünü çıkartmalımıyım?

kilosu normal.Kakasını yapamamasının çok yemekten ziyade ne yediğiyle ilgisi var.Bu aralar pırasa,kuru erik-kayısı,baklagil verin,bağırsakları çalışsın.Bir de 8.ayının içinde olan bir bebeğe mama vermeyin,naçizane fikrim.Zaten her şeyi yiyebilir,yeme sorunu da yokmuş.Mama yapmak yerine kendiniz bir şeyler yapın.

bebeğiniz kaç aylık?ve sizi emmiyormu?

tuvaletini yapmakta güçlük çekiyorsa mamalarının kıvamlarını daha sulu yapabilirsiniz...ve meve öğünlerinde yada sabah kahvaltısının içine gün kurusu kayısı haşlayıp püre yapıp ekleyebilirsiniz...ben öyle yapıyordum oğluma....

Son düzenleme:
kilosu normal.Kakasını yapamamasının çok yemekten ziyade ne yediğiyle ilgisi var.Bu aralar pırasa,kuru erik-kayısı,baklagil verin,bağırsakları çalışsın.Bir de 8.ayının içinde olan bir bebeğe mama vermeyin,naçizane fikrim.Zaten her şeyi yiyebilir,yeme sorunu da yokmuş.Mama yapmak yerine kendiniz bir şeyler yapın.

Kayısı ara sıra veriyordum biraz daha sıklaştırayım o zaman...Yeme sorunu yok ama malesef ya yoğurt içinde sebze yiyo yada mutlaka tatlı bişiler olucak meyveli filan...mercimek vs türü şeylerden ne çeşit çorba yaptıysam yediremedim beğenmiyor o yüzdende kaşık maması mecburen tercih ediyorum... :(

bebeğiniz kaç aylık?ve sizi emmiyormu?

tuvaletini yapmakta güçlük çekiyorsa mamalarının kıvamlarını daha sulu yapabilirsiniz...ve meve öğünlerinde yada sabah kahvaltısının içine gün kurusu kayısı haşlayıp püre yapıp ekleyebilirsiniz...ben öyle yapıyordum oğluma....

bebeğim 8 ayının içinde beni emiyor ama emmesi biraz zevkine olduğunu için bi öğün olarak onu doyurmuyo sadece kendini tatmin etmesi için emiyo diyebilirim :) mamaları da biraz yoğun hazırlıyo olabilirim ama pek de deil yinede biraz daha sulandırmayı denicem teşekkür ederim :)

Back
X