• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimi emzirirken kafası sürekli terliyor...?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

plava

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
50
2
86
İstanbul
Bebeğim 5 aylık. Nerdeyse 2.ayından itibaren bebeğimi emzirirken kafası terlemeye başladı hatta kızarıyor ısınıyor fazlasıyle ve bu herseferinde oluyor.
Benim bebeğim gibi olan var mı acaba? normal bi durum mu gecer mi hiç bilmiyorum?
buarada doktora sordum üşütme olabilir yada ailede çok terleyen biri varsa ondan olabilir dedi ama tatmin olmadım pek...
bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorum...

yemek yemek zor birşey büyük insanlarda bile terleme oluyor yapısı itibariyle terbezleri çok çalışıyordur pamuklu bezle terini bol bol silersen hiç birşey olmaz inşaallah

Doktorun dediğinin bence alakası yok benim kızımında başı hep terlerdi emme esnasında ayrıcada onu emzirirken bende terlerdim sıcak basardı çünkü acayip efor sarfediyor emerken koşduğunu düşün onun için öyle birşey bu annede emzirirken görünürde hiç birşey yapmamasına rağmen emzirende acayip efor sarfediyor boşuna emzirirken kilo verilir dememişler insan okadar çok kalori yakıyormuşki emzirirken emin ol normal

benim kızım da 17 aylık ama emerken eğer ortam biraz sıcaksa kafası alnı ter içinde kalıyor.bence de normal canım üzülme.ee kolay bişey değil ki yaptıkları nasıl terleyip yorulmasınlar:ecrin_bebek: rabbim bebişlerimizi korusun..

Emerken bebekler de bir çaba harcıyorlar efor sarfediyorlar normal olarak..

benim kızımın da başı terliyor ama aşırı değil.

Genelde bebeklerin kafaları terler arkadaşım.
Rahat ol,bebeğinin keyfini çıkarmaya bak senyerimseniben

sırf bu yüzden yanımızda ter bezi taşıyorum hep yanımda : )

aslında bunu kafana takmana gerek yok. aksine terlemezse korkmalısın...çünkü ateşinin olduğunu gösteriyor.oğlum ne zaman terlemezse bakıyorum ateşi fırlamış durumda...

hemde denildiği gibi bi çaba sarfediyor.oğlumla birlikte bende :)

emerken caba sarfediyor o yuzden oluyor. ama bu sürekli oluyorsa yani kafasinda filan herzaman ter oluyorsa bildigim kadariyla d vitamini eksikliginden kaynaklaniyor. ben dogum hazirlik kursuna gitmistim. ve simdi de dogum sonrasi kurslara gidiyorum. ebe demisti. ama yine de kendi doktorunuza sormanizda fayda var bence.

emerken caba sarfediyor o yuzden oluyor. ama bu sürekli oluyorsa yani kafasinda filan herzaman ter oluyorsa bildigim kadariyla d vitamini eksikliginden kaynaklaniyor. ben dogum hazirlik kursuna gitmistim. ve simdi de dogum sonrasi kurslara gidiyorum. ebe demisti. ama yine de kendi doktorunuza sormanizda fayda var bence.

cevabın için teşekkür ederim arkadaşım..kafası genelde terliyor biraz ısındığında, dediğin gibi d vitamini eksikliğinin belirtilerine baktım bi kısmı uyuyor. devit vitamin ve güneş dışında ne yapılabilirki? annesütüyle d vitamini eksikliğini gidermek icin benim ne yemem gerek acaba?

cevabın için teşekkür ederim arkadaşım..kafası genelde terliyor biraz ısındığında, dediğin gibi d vitamini eksikliğinin belirtilerine baktım bi kısmı uyuyor. devit vitamin ve güneş dışında ne yapılabilirki? annesütüyle d vitamini eksikliğini gidermek icin benim ne yemem gerek acaba?

ne yemeniz gerektigini tam bilemiycem . ama d vitamini vermeniz yeterli bence. bende d vitamini veriyorum günlük. onun disinda da bi sey yapmiyorum ama dedigim gibi doktorunuza danissaniz daha dogru olur.
.

anne sütünde olmayan tek vitamin d vitaminidir o yüzden bütün bebekler dogdugundan beri devit alıyo zaten

Evet arkadaşım, çok haklısın.
Efor yanısıra kafa terlemesini raşitizme bağlıdır.
D vitamini vermekten başka birşey yapılamaz.

benim kızım da çok terliyor. fazla protein alması da terletirmiş çocukları çok.

Back