• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğimi emziremedigim için çok mutsuzum lutfen bı yol gosterin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Esmakaraogluu

Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2019
36
1
16
36
2ay 10gunluk bir kızım var 20gundir biberonla sütümü içiyor cnku gogsumu tam bosaltmaiyordu kilosu sinirdaydi her ay 700gram aldık.cok uzuliyodum sütümü sağıp verdim ve biberona alıştı smdi daha çok üzülüyorum kahroluyorum biseyler deniyorim ama herkes dönmez artık diyor gücüm yok.lutfen bana yardımcı olun

2ay 10gunluk bir kızım var 20gundir biberonla sütümü içiyor cnku gogsumu tam bosaltmaiyordu kilosu sinirdaydi her ay 700gram aldık.cok uzuliyodum sütümü sağıp verdim ve biberona alıştı smdi daha çok üzülüyorum kahroluyorum biseyler deniyorim ama herkes dönmez artık diyor gücüm yok.lutfen bana yardımcı olun

Daha büyük aylık bebeklerin tekrar memeye döndüğünü çok gördüm ve duydum.Durumunuz var ise bir emzirme danışmanından yardım almanızı öneririm kesinlikle.Veya aile sağlığı merkezlerinde ebelerden yardım alabilirsiniz ücretsiz olarak.İnstagramda emzirme danışmanları var onlara da sorabilirsiniz cevap verip yardımcı olanlar da oluyor.Üzülmeyin bu kadar herkesin sözüne de bakmayın her bebek farklıdır ☺️

Daha büyük aylık bebeklerin tekrar memeye döndüğünü çok gördüm ve duydum.Durumunuz var ise bir emzirme danışmanından yardım almanızı öneririm kesinlikle.Veya aile sağlığı merkezlerinde ebelerden yardım alabilirsiniz ücretsiz olarak.İnstagramda emzirme danışmanları var onlara da sorabilirsiniz cevap verip yardımcı olanlar da oluyor.Üzülmeyin bu kadar herkesin sözüne de bakmayın her bebek farklıdır ☺

Ayakta gezdirerek emzirin biberon yerine de alıştırma bardagiyla verin sütünüzü. Internetten bakarsaniz alistirma bardağı diye cikar .

Cnm sana neyapicagini soylıyım benimki 4 ayda beni reddetmeye başladı biberon ucu sakin kullanma çay kaşığıyla ver sütü ben hep Ole veriyordum mamasını 1 hafta sadece biberon ucu kullandım beni reddetti hemen attım çöpe çay kaşığına devam 1 hafta sonra unuttu yine bana alıştı dönüyorlar kesinlikle

Merhaba, 6 aylik bir kizim var. benim kizim her ay en fazla 600gr aldi. Ilk uc ay en az 600gr almasi lazim. Sonrasinda kilo alimi zaten dusuyor, 600 gr alsa baya iyi almis oluyor. Her bebegin gelisimi farklidir. Bizim doktorumuz anne sutu devam dedi. 6 ay sadece anne sutu verdim. Daha bugun ek gidaya basladik. Ben bu iri bebek seviciligine cok gicik oluyorum. Benim kizim minik ama hic hasta olmadi mesela. Hic kabiz olmadi
... 700 gr gayet normalken neden dogal olani bozdunuz? Kim dedi gogsu bosaltamiyor diye? Bebek doyacagi kadarini icer zaten. Belki sutunuz fazladir? Keske fazla sutu sagip stok yapsaniz. Bence uzulmeyin, sadece kararli olun. Sik sik emzirmeye calisin. Once hep memeyi verin. Emzirmek 3. aydan sonra cok keyifli bir hale geliyor, hem sagmak, biberon yikamak angarya isler. Bence bebek doydu mu doymadi mi diye dusunmeyi birakip, sadece emzirin. 1 reddeder, 2 reddeder ama sonra alir.

Merhaba, 6 aylik bir kizim var. benim kizim her ay en fazla 600gr aldi. Ilk uc ay en az 600gr almasi lazim. Sonrasinda kilo alimi zaten dusuyor, 600 gr alsa baya iyi almis oluyor. Her bebegin gelisimi farklidir. Bizim doktorumuz anne sutu devam dedi. 6 ay sadece anne sutu verdim. Daha bugun ek gidaya basladik. Ben bu iri bebek seviciligine cok gicik oluyorum. Benim kizim minik ama hic hasta olmadi mesela. Hic kabiz olmadi
... 700 gr gayet normalken neden dogal olani bozdunuz? Kim dedi gogsu bosaltamiyor diye? Bebek doyacagi kadarini icer zaten. Belki sutunuz fazladir? Keske fazla sutu sagip stok yapsaniz. Bence uzulmeyin, sadece kararli olun. Sik sik emzirmeye calisin. Once hep memeyi verin. Emzirmek 3. aydan sonra cok keyifli bir hale geliyor, hem sagmak, biberon yikamak angarya isler. Bence bebek doydu mu doymadi mi diye dusunmeyi birakip, sadece emzirin. 1 reddeder, 2 reddeder ama sonra alir.
Çok güzel bir yorum olmuş. Benim kızım da 7 buçuk aylık ve aynen dediğin gibi doydu doymadı olayını bırakıp bebek istedikçe emzirirsen zaten çocuk doyuyo ve huzurlu oluyo

Çok güzel bir yorum olmuş. Benim kızım da 7 buçuk aylık ve aynen dediğin gibi doydu doymadı olayını bırakıp bebek istedikçe emzirirsen zaten çocuk doyuyo ve huzurlu oluyo
Anliyorum ilk aylar en buyuk sorunsal emzirmek oluyor. Gogus ucu yaralari, hassasiyet, belki mastit... bebek doydu, doymadi... zor gunler. Doktorlar da bakiyo anne cok kaygili veriyo mamayi, sonra kabizlik, ishal, yine doydu doymadi kaygisi 🙈 akisina birakmak ve doktoru dinlemek en guzeli... bir de bebise guvenmek... ilk aylarda neye agladigini anlamak guc oluyo ama ben ogrendim ki bebegin kilo alimi normalse bebek zaten eme eme o sutu getiriyo. Ve genelde uykusu gelince huysuzlaniyo biz onu aclikla karistiriyoruz. Umarim bu annemiz de bir an once bu kaygilardan kurtulur bebisini keyifli keyifli emzirir.

Back