Biz ek gıdaya 5 aylıkken başladık. Doktorumuzun tavsiyeleirni yazıyorum. ilk bir hafta meyve suyu tercihen elma, 2-3 tatlı kaşığıyla başlanır yavaş yavaş arttırılarak ilk bir haftaboyunca bir fincana tamamlanır diğer hafta havuç suyuna başlanabilir, ben armut suyuda vermeye başladım, çok seviyor.2 hafta yoğurt, mutlaka günlük ve evde yapılması gerekiyor, mandıralarda günlük sütler ve mayalık hazır yoğurtlar satılıyor. yoğurt için 100 ml süte 3-4 çay kaşığı yoğurt katıyorsunuz ardından ağzını sıkıca kapatıp sıkıca sarmaladıktan sonra kımıldatmadan sıcak olan bi yere koyuyorsunuz 4-5 saat sonra yoğurt hazır. 3. hafta sebze çorbas, patates kabak ve havuç birlikte kaynayıyorum suyunda eziyorum be bebişime veriyorum, yiyor mu? yemiyor :) hiç sevmiyor, ,çoğu çocukta sevmiyormuş, bundan dolayı 2. gün biraz zorladım, pütürler olduğu için öğürüyor sanırım, bakalım tadına alışınca biraz yer gibi oldu, yarın tekrar deneyeceğim, bu sebzelerden 4-5 gün düzenli yedikten ve alıştıktan sonra bir bir yeni sebzeler eklmeye başlıyorsunuz...1,5 hafta sonrada muhallebiye başlıcam... şimdilik beslenme programımız bundan ibaret....kolay gelsin, ilk gördüğümde bunları benim gibi tembel bi insan bunların peşinden nasıl koşacak diyordum ama başa gelince yapılıyor işte...