bebeğimi denize ne zaman sokmalıyım ve yanıma almam gerekenn seyler neler lütfen yard

tcoban

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2009
11
0
86
39
İstanbul
:sm_cool:
slm seker hanımlar suan oglum 4 aylık 6 aylıkken tatıle gıdıcez oglumu denıze sokabılırmıyım sızce ve yanıma lazım olabılecek seylerı yazarmısısınz ek gıdayada baslıycak oglum bu ay hıc bı fıkrım yok sorabılecegım bı buyukde yok lutfen fıkır verın oralarda rezıl olmıyım
:icecream:

merhaba:)
oh valla sorunla yazın geldiğini anladım:))
bence çok rahat enize sokabilirsin ama benim kızım tuzlu suyu sevmemişti ,akdeniz çok tuzlu gözü ,ağzı yanmıştı:))
ufak havlulardan al yanına bolca,suya gir çık derken havlular kurumuo..gideceğiniz yere göre değişir tabi ama sıcak die düşünüp badyler yeterli olur,herşeye rağmen bi uzun kollu,bi ince hırka,bi eşofman altı bulundur derim.
yiyecek ben yanıma kavanoz milupa almıştım, yemedi ..tavsiye edrim gene de ama çok sıcak olacağı için yemediğini at kapak açıldıktan soona..
deniz için şemsiyeli simit türü şeyler var,güneşi keser,aa bi de şapka tabi,alttan bağlamalı..
bol bez,emzik,biberon,güneş kremi..
aklıma gelenler bunlar,şimdiden ii tatiller:)

Valla bende kuzumu 7,5 aylıkken götürecegim denize, gayette sokmayı düşünüyorum. Annem neredeyse 35 yıl önce beni 6 aylıkken sokmus denize, 2. yazımda yani 1,5 yasındayken yüzmeyi biliormusum, hemde hiçbir şey kullanmadan, konusamıyormusum ama kıyıdan denize atlayıp merdivenlerden cıkıp tekrar atıyomusum kendimi suya:) Hayatım boyuncada denizi hep cok sevdim.

Kızıma bir liste hazırladık aklımıza gelenlerden...
2-3 tane bikini altı
1 havlu
1 bornoz
2-3 tane kenarı geniş şapka
güneş kremi
minik sişme havuzlardanda alacagız kenarda onun içinde oturabilir diye ve onun içi içinde little swimmers bez
bebek arabasının üstünü örtmek için hava geçirebilir ama güneş geçirmez bir örtü mümkünse beyaz
denize girerken denizin içinde yanmasın diye ince kumastan t shirtler
plaj elbisesi gölgede bile olsa yanmaması için hatta mümküğnse ince ama uzun kollu...

simdilik bu kadar

benim listem aslında tatille degil direk denizle ilgili oldu:)

6 aylık denize girmesi için uygun değil bence.
ben oğlumu 1 yaşında sokmuştum denize.
6 aylıkken sadece bacaklarını ve beline kadar suya soktum.deniz kıyısına oturttum,elimle kafasını az az ıslattım.yüzünü kesinlikle suya sokmadım.kafasına elinle su dökerken dikkat et kulağına kaçar iltihap olur.
yanına 50 faktör yada üstü koruma kremi bebekler için olandan.
çok iyi koruyan bir şapka.bol bol kyafet,oynayabileceği oyuncak bol bol su..

ben oğlumu 2 aylıkken denize soktum tabi doktora sorarak sadece güneşten korumaya çalıştım onu da başardım zaten. hiçbir problem yaşamadık hatta bebeğimin temiz havanın etkisiyle uykusu düzene girdi gayet güzel bir tatildi bu sene daha da büyümüş olucak eminim daha çok eğlenicez..

Biz ek gıdaya 5 aylıkken başladık. Doktorumuzun tavsiyeleirni yazıyorum. ilk bir hafta meyve suyu tercihen elma, 2-3 tatlı kaşığıyla başlanır yavaş yavaş arttırılarak ilk bir haftaboyunca bir fincana tamamlanır diğer hafta havuç suyuna başlanabilir, ben armut suyuda vermeye başladım, çok seviyor.2 hafta yoğurt, mutlaka günlük ve evde yapılması gerekiyor, mandıralarda günlük sütler ve mayalık hazır yoğurtlar satılıyor. yoğurt için 100 ml süte 3-4 çay kaşığı yoğurt katıyorsunuz ardından ağzını sıkıca kapatıp sıkıca sarmaladıktan sonra kımıldatmadan sıcak olan bi yere koyuyorsunuz 4-5 saat sonra yoğurt hazır. 3. hafta sebze çorbas, patates kabak ve havuç birlikte kaynayıyorum suyunda eziyorum be bebişime veriyorum, yiyor mu? yemiyor :) hiç sevmiyor, ,çoğu çocukta sevmiyormuş, bundan dolayı 2. gün biraz zorladım, pütürler olduğu için öğürüyor sanırım, bakalım tadına alışınca biraz yer gibi oldu, yarın tekrar deneyeceğim, bu sebzelerden 4-5 gün düzenli yedikten ve alıştıktan sonra bir bir yeni sebzeler eklmeye başlıyorsunuz...1,5 hafta sonrada muhallebiye başlıcam... şimdilik beslenme programımız bundan ibaret....kolay gelsin, ilk gördüğümde bunları benim gibi tembel bi insan bunların peşinden nasıl koşacak diyordum ama başa gelince yapılıyor işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…