Bebegimi bırakıp tatile gitmek dogru mu?

Sarhoş olana kadar alkol almadım hiçbir zaman onu bilemem. alkol aldım ama sarhoş olmadım; bizim alkol sınırımız vardır aşmayız evimizde bile.

Sevişmeye gelince evet; çocuk aramızda yatmıyor ya...
Açıkcası ben çocuğun yanında alkol alınması taraftarı değilim.. Yani evet bir iki bira içilebilir.. O da otelde falan, çünkü oteldekiler alkol gibi olmuyor zaten.. Ama onun dışında hafif rahat olduğum yada gülme krizlerine girdiğim alkol sonrasını kızımın görmesini istemem.. Sevişme olayında ise yan odada bile olması rahatsız ediyor beni. Aynı odada kesinlikle olmaz diyorum.. Gelişim dönemindeki çocukların böyle bi olaya şahit olmaları, görmeleri yada duymaları olumsuz etki yapıyorlar çocuklarda.. Psikologlar söylüyor bunu, bende katılıyorum.. Ama sizin düşüncenizede saygı duyuyorum bu arada..

Çocuğundan rahatsız olan bi babanın eşliğini de sorgularım ben.kendi çocuğuna olan sevgisi merhameti bu denliyse eşine olan sevgi merhameti nasıldır bilemedim. O uyurken bile gidip sürekli kontrol ederim. Asla bırakıp birde şehir dışıma çıkmam.
önceliğim annrliğimdir. Eşiminde babalığı. Sonra eşliğimiz gelit bizim için. Çocuk yaparkende bunu bilerek yapmalı insanlar. Sıkıldım demek gibi bir lüksü olamaz kimsenin

Açıkcası ben çocuğun yanında alkol alınması taraftarı değilim.. Yani evet bir iki bira içilebilir.. O da otelde falan, çünkü oteldekiler alkol gibi olmuyor zaten.. Ama onun dışında hafif rahat olduğum yada gülme krizlerine girdiğim alkol sonrasını kızımın görmesini istemem.. Sevişme olayında ise yan odada bile olması rahatsız ediyor beni. Aynı odada kesinlikle olmaz diyorum.. Gelişim dönemindeki çocukların böyle bi olaya şahit olmaları, görmeleri yada duymaları olumsuz etki yapıyorlar çocuklarda.. Psikologlar söylüyor bunu, bende katılıyorum.. Ama sizin düşüncenizede saygı duyuyorum bu arada..

Bunlarda haklısınız.

Çocuk görmeyecek, duymayacak zaten.

Bir de alkol dediğiniz, örneklediğiniz 1-2 bira bizim yaşantımızda komşu gezmesinde de var. Yahut çaya diye gittiğimiz evde önümüzde rakı sofrası da bulabiliriz yani.

Oğlumun alkollü restorana vs gitmişliği de vardır. O yönden alışkın ama tariflediğiniz durum da çocuk uyanıkken olmaz; hani gevşeyip konuşmaların filan kayması vs.

Bizimki meme emmediği dönemde gece yatırınca yatar, sabaha kadar hiç kalkmaz; o nedenle ben benimkine göre değerlendiriyorum tabii. O meme emerken de ben alkol almazdım zaten :)

Sevişmeye gelince de çığlık çığlığa bir ortam evde dahi mümkün değil; malum kk hatunu alt ya da üst komşumuz vardır; maazallah konu açarlar :)

ben kıyamadığım için bırakamam zaten çalışıyorum tatilde en azından birbirimize doyalım vakit geçirelim isterim o yüzden tatil yerlerimizi hep ona göre seçiyoruz...sadece 1-2 gece hafta sonu kaçamaklarımız oluyor eşimle onda da biliyorum ki anneanne ve dedesiyle gayet mutlu bizi aramıyor..kızım 4,5 yaşında ve son 2 yıldır her yaz 1 ay annemlerle bodruma tatile gidiyor bend e izinlerimi ayarlayabilirsem 10-15 gün yanlarına gidiyorum,bizde eşimle kızımın tatile gittiği zamanlarda yapamadığımız ne varsa yapmaya çalışıyoruz

2,5 yaşında bi çocuk eğer iyi vakit geçiriyor ve seviyorsa anneannesinde 1 hafta kaldığında travmatize olmaz. Çok kötü bir düşünce olduğunu düşünmüyorum ben eğer annenin onun gönlünce olabilecek bir insansa

Merhaba kizlar.

Kisaca anlatmak gerekirse; 2.5 yasinda bir kizim var. Esim senede 2 kere tatile gidiyorsak en azindan birinde, 1 hafta da olsa bebegimizi anneannesine birakip gitmek iyi olur bizim icin diyor. Bende onsuz gitmeme konusunda diretiyorum. Acaba dogru mu dusunuyorum. Yoksa esimin dedigi gibi bizim icin basbasa tatil yapmak iyi mi olur.

Not: esim normalde cok dusunceli, ince fikirli biri. Bana da her konuda cookk destek olur aslinda. Belki bu yuzden teklifi cok manasiz gelmis olabilir bana??

benım kızımda neredeyse 2 yasında....sızı anlayabılıyorum ve ben 2,5 yasıda kucuk buluyorum 1 hafta bırakmak ıcın....onsuz gıtmeyın derım..elbette eslerde basbasa kalmalı haklı erkekler bu konuda ama bızler anneyız onlar bızım gbı dusunemezkı zaten....anne gbı olamazlar.....
kızınızın sıze duskun oldugu zamanlardır sımdı ve 1 haftalık surec bence onun ıcın uzun...basbasa tatılı bırkaç sene daha erteleyın derım

Ben bırakmazdım. Çocukla tatile gitmek eş olduğunu unutmak değildir. Ne alaka hatta
Babası da bende prensesimizle denizde oynayacağız diye hevesleniyoruz.

3 tane değil tek çocuk dahi olsaydi bir hafta bırakıp gitmezdim.dedigim gibi belki benim yaptığım yanlış ama ben bırakmazdım. Aklim onda kalıp huzursuz olacağıma yanıma alırım biraz daha fazla yorulurum.

Konu çok başka yerlere geldi bizde cocuklarinizla mic mic yapışık yasamıyoruz

ben de yaşamıyorum.

ben olsam asla bırakamam. çok istiyorsanız annenizi de götürün ikinci tatilinize. yedirmesi içirmesi ile filan o ilgilensin. siz biraz daha rahat takılın. kusura bakmayın ama çocuğun en ihtiyacı olduğu zamanda onu sizsiz bırakmanın travmasını kolay kolay atabileceğini düşünmeniz yanlış olur bence.. sevgiler.

Canım benim kızımda 10 yaşında. Bende genelde yorum yaparken onu baz alıyorum.. Bu arada eski eşim alkolikti benim... Boşanma sebebimizdi zaten bu.. Hayır alkole karşı değilim ama, kızımı uzak tutmaya çalışıyorum sadece böyle ortamlardan.. Yoksa kendimde alıyorum yani..

Hala da bagimli bagimli diye tutturuyorlar, yahu 2.5 yasindaki cocuk bagimli olacak tabii, 10 yasinda mi sanki?
Ben anneme bagimliydim da ne oldu? Yaz kamplari universite yurtdisi derken senede 2 kez ancak goruyorum simdi.
Ki annem beni surekli birakirdi anneanneme falan. yine de bu her eve donusumde hungur hungur aglamam demekti, teyzelerimde kalsam her gece telde konusurdum aglaya aglaya, bagimli olmanin birakmamakla ne alakasi var?
Onemli olan cocuk ailesiyle iken kendine ait alani bilmesi, ozgurlugunun oldugunu ama siniri oldugunu.
Parka gidene kadar elimden kendisi tutar oglum ama parkin kapisindan girer girmez birakir ve kosar.
Ben de kenarda oturur onu izlerim dusse de kalkar oyununa devam eder.
Bagimli olacagini hic sanmiyorum ileride.
Evet annemle veya kv ile ayni muhitte yasasam ben de birakirdim 1-2 gece belki zira onlara alismis olurdu ama 1 hafta 2.5 yas icin cok fazla.

ben olsam asla bırakamam. çok istiyorsanız annenizi de götürün ikinci tatilinize. yedirmesi içirmesi ile filan o ilgilensin. siz biraz daha rahat takılın. kusura bakmayın ama çocuğun en ihtiyacı olduğu zamanda onu sizsiz bırakmanın travmasını kolay kolay atabileceğini düşünmeniz yanlış olur bence.. sevgiler.
ben de imkanlarım elverdiğince annemleri de alıyorum yanıma,tüm gün kızımız biizmle eğleniyor vakit geçiriyor anneanne ve dede başbaşa takılıyor akşam hep beraber yemek,eğlence,gezme v.s. uyku saatinde annemlerle odaya çıkıp uyuyor bizde rahatça bara da gidiyoruz içkimizi de içiyoruz

sevgili konu sahibesi
bir ara şu konuya cevap yazsan biraz detay versen çocuğunla ilişkin hakkında, belki polemikler biraz olsun önlenir :KK66:
çünkü bence burada çocukla olan ilişki ve sizin çocuk yetiştirme tarzınız da önemli bir rol oynuyor.

yakın zamanda benzer bir durum yaşadım. geçenlerde 4 günlüğüne iş amaçlı yurt dışına gittim. bu gidiş nisan gibi belli oldu ve ben hep eşim ve çocuğumla gideceğimi hatta süreyi biraz uzatıp iş gezisini tatile çevireceğimi düşünüyordum ama olmadı. eşim izin alamadı. benim kızım da iki buçuk yaşında ve ben onları bırakıp gittim.

ilk olarak kızımdan bahsedeyim: hiçbir zaman anneci bir çocuk olmadı, anneye düşkünlük dönemlerini de hafif atlattı. bunda biraz yetiştirme tarzımın etkili olduğunu düşünüyorum. kreşte anneli oyun grubuna gidiyorduk annesini aramayan tek çocuk benimkiydi.
hiçbir zaman kaçar gibi yanından ayrılmadım, her işe gittiğimde öptüm vedalaştım işe gittiğimi ve babasını da alıp geleceğimi söyledim. başını sallayıp oyununa geri dönerdi. yurt dışına gitmeden önce de uzun uzun bu sefer biraz daha geç geleceğimi anlattım.

ikincisi, nisanda bu iş belli olunca 28 aylık emzirme sürecimi çok yumuşak bir geçişle bitirdim. (emzirme sürecinde de çok bağımlı bir çocuk değildi) bir hafta 3-4 kez arandı sadece... son iki aydır da gece uykusuna babasıyla geçmesine özen gösterdim.

ben gittikten sonra kızım 4 gün boyunca anneanne-babaanne- dedeler-teyze- amca-dayı- büyük nine hatta benim arkadaşlarım tarafından bakıldı gezdirildi oyalandı. beni birkaç kez sormuş tabi mahzunlaşmış ama ağlayıp öfkelenmemiş.
ben de kendi kendime "madem 4 günlüğüne çocuğundan ilk kez ayrılmış olacaksın bu günleri kendine zehir etme, yıllardır iki adım öteye gidemezken bir anda yurt dışına çıkıyorsun kafanı dağıt ve gittiğin şehrin görülmesi gereken her yerini gör. Allah izin verirse zaten kavuşacaksın. Allah kötü ayrılık vermesin" dedim ve öyle de yaptım.

Döndüğümde kızım bana koşup sarıldı ama saatlerce yüzüme bakmadı trip attı ama bunu öfkeli ya da üzgün yapmadı genelde bir süre gözden kaybolan herkese böyle yapar. Bir gün boyunca yanımdan ayrılmadı elimi tuttu evin içinde öyle gezdik ama bir gün sonra herşey eski halindeydi.

çok uzun oldu yine :) kısacası annenin konuya bakış açısı ve çocuğun yetişme tarzı önemli, tatili kendinize zehir etme potansiyeliniz varsa ve çocuğunuz bu tatilden olumsuz etkilenecekse yaptığınız tatilden bir şey anlamazsınız.
aslında demek istediğim şu burada bazı arkadaşlar bağımlı çocuk yetiştiren ebeveynleri eleştirmişler haklılar ama bağımlı bir çocuk yetiştirilmişse onun bağımlılığı bir hafta ayrı kalınarak kırılmaz tam tersi daha kötü olur burada önemli olan küçük ayrılıklarda kendi kendine yeten çocukları "baştan" bağımsız yetiştirmek...

çocuksuz tatil düşünemeyen arkadaşlar da var tabi ki çocuk evimizin neşesi onsuz hep bir sessizlik çöküyor ortama
bizim de bu yaz bir tatil planımız var ve kesinlikle çocuğumla gitmek istiyorum. ancaaak.... :) bu dört günde kızımı çok özlememe rağmen kendimle kalmak, istediğim şeyi istediğim an yapmak, istediğim saatte yatıp kalkmak, günde 30 bin adım yürüyüp transilvanyaya giden trene filmlerdeki gibi son dakika yetişip en son çocukluğumda o kadar hızlı koştuğumu anımsamak, birkaç yıldır iş, ev çocuk arasında parçalanmış bünyeme o kadar iyi geldi ki anlatamam :KK48:

bu sene kızımla güzel bir tatil yapıp Allah kısmet ederse seneye kızım 3,5 yaşında olunca eşimle birkaç günlüğüne kaçamak yapmak gibi bir hayalim var :KK51: ayrıca kızım ninelerinin bahçeli evlerinde bizim evden çok daha fazla eğleniyor prenses muamelesi görüyor. bazen benden sıkıldığını bile düşünüyorum :KK45:

demek istediğim de bu zaten, her bebek, her anne, her baba, herkesin ilişki dinamikleri farklı. kalkıp da çocuklarınızı bırakmıyorsunuz sonra bağımlı oluyorlar, kaynana olunca da şöyle, böyle demek büyük haksızlık. ya da eşlerinize yeterince vakit ayıramıyorsunuz demek... kızım 9 da 10 da uyuyor biz 2 de, her gün 4-5 saat vakit ayırıyoruz tamamen birbirimize, o yüzden bizim ilişkimizde ayrıca başbaşa tatil ihtiyacı yoktur belki. bunları bilmeden bağımlı çocuk yetiştiren, kötü ebeveyn olmakla yargılamak haksızlık değil mi?
çocuktan çocuğa göre değişir.Sırf başkaları ne düşünür diyerek yapmak istediğini yapamayan çok ebeveyn var .Çocuk insanı yoran bir şeydir .Ben rahat bir anne değilim .Çocuğumu açık büfeden yemek alırken bile rahat bırakamam mesela .Üzerine sıcak bir şey devrilebilir ya da ne bileyim .Otelin korkulukları sağlam olmayabilir ,merdivenlerden düşebilir gibi gibi bir yığın şey ,Onu doyurmadan kendi başımın çaresine bakamam .Çocukla tatilde romantizmden bahsedemeyiz .Ha ne olur çok lüks bir otelde baby sitter ı olan bir yerde kalırsınız o da benim bütçemi aşar şimdilik .

Ben 5-6 yaşlarında anneannemde kalırdım 8-10 gün. Çok mutluydum, her an her dediğim olurdu ama ertesi gün arabaların içine bakardım annem babam beni almaya mı geldi acaba diye. Çok içlenirdim, büyüksün sen dedikleri için ağlamazdım da. Ama o hayal kırıklığı özlemin yaşattığı hissi hiç unutamıyorum.
Anne gel diye ağladığı zaman ulaşabileceğin mesafe olsa neyse, ilkay ya da yurt dışı kötü tercih bana göre.
Bazı arkadaşlar gençliğine yanmış. Ben de yanıyorum 8 yıl çocuksuz geçen gençliğime. Kocamdır tamam yavrum da hala bana muhtaç canımın içidir. Belki 10-12 yaşında ayrı tatil düşünebilirim ama daha erken olmaz.
Benim tecrübem de tam tersi yönde.

4 yaşındayken 2 ay boyunca anne babamdan ayrı bi şehirde anneannemlerle yaşadım mecburi durumlar dolayısıyla.

Hatırlayabildiğim kadarıyla bu dönemle ilgili tek kötü anım, hayal kırıklığım yok. Herkesin hala gülerek anlattığı çok keyifli bi dönemdi benim için. Özellikle Ege şivesiyle konuşmaya çalıştığım hallerime kahkahalarla gülüyolar hala.:KK33:

Her sabah annemle telefonda konuştum, onun sesiyle uyandım. Gün içinde dedemin sırtında parklara, havuzlara gittim. Anneannemle misafirlere gitmeyi komşuculuk oynamak zannediyodum, oyun olsunlar diye birbirlerine gidip geldiklerini düşünüp ben de gidiyodum. :KK48:

Fuarlar, lunaparklar, oyuncaklar, nazım geçtiği sürece abur cuburlar...

Her akşam da babamla annemle telefonla konuştum, neler yedin, nerelere gittin, anneanneyi dedeyi üzüyo musun vs.

Bi de annemle gün sayardık telefonda, "yatcaz kalkcaz, gece olcak gündüz olcak sonra annem gelceek" diye.

Ne ağladığım, ne huysuzluk ettiğim ne de yemeden içmeden kesildiğim bi dönem hatırlamıyorum, kimseden de duymadım daha.

İlkokula başlarken "anne çocuk gibi sırada mı oturcaksınız :-) hadi gidin siz benim okulum burası sizin degil." diyen bi tipmişim ben. Ağlayan bagıran, annem de benle otursun diye yırtınan çocuk tipi olmadım hiçbi zaman.

Ha bunların hiçbiri benim süper bi çocuk olmamdan kaynaklanmıyo; annemle babamın mahareti. Onlardan ne aldıysam yansıttığım da o. O güven duygusu gökten inmiyo, ikisinin emeğiydi benim o rahatlığımın, özgüvenimin sebebi. İlla evlenip anne falan olacaksam da annem gibi bi anne olabilirsem, babam gibi bi adam bulabilirsem ne mutlu bana :KK66:

Merhaba kizlar.

Kisaca anlatmak gerekirse; 2.5 yasinda bir kizim var. Esim senede 2 kere tatile gidiyorsak en azindan birinde, 1 hafta da olsa bebegimizi anneannesine birakip gitmek iyi olur bizim icin diyor. Bende onsuz gitmeme konusunda diretiyorum. Acaba dogru mu dusunuyorum. Yoksa esimin dedigi gibi bizim icin basbasa tatil yapmak iyi mi olur.

Not: esim normalde cok dusunceli, ince fikirli biri. Bana da her konuda cookk destek olur aslinda. Belki bu yuzden teklifi cok manasiz gelmis olabilir bana??
Doğru olur mu bilemeyeceğim ama burnunuzdan geleceğini tahmin ediyorum.Sonuçta annesiniz ve bebeğiniz yanınızda değil.Sürekli bir merak,boşluk içerisinde olursunuz diye tahmin ediyorum.

Gecen yil yegenim 2 yasindayken bana birakip gitmisti abimler 1 hafta tatile.Tabi pedagogla gorusmustuk herhangi bir sprun olur mu diye? Yegenim zaten anane babanne tarafindan bakiliyordu ve 1 hafta boyunca ne anne'sinin a'sini ne de babasini andi ki duskundur.Yani tuvalete bile cocugunuzla gidecek kadar kendinize bagimli bir cocuk yarattiysaniz isiniz zor.Bazi annelerin boburlenerek bundan bahsettigini duydukca şok oluyorum cunku.Tuvalete bile bebegimle gidiyorum ,bensiz yapamiyor...Gecmis olsun.Kendine zerre guveni olmayacak bir cocugun temellerini atiyorsunuz.

sevgili konu sahibesi
bir ara şu konuya cevap yazsan biraz detay versen çocuğunla ilişkin hakkında, belki polemikler biraz olsun önlenir :KK66:
çünkü bence burada çocukla olan ilişki ve sizin çocuk yetiştirme tarzınız da önemli bir rol oynuyor.

yakın zamanda benzer bir durum yaşadım. geçenlerde 4 günlüğüne iş amaçlı yurt dışına gittim. bu gidiş nisan gibi belli oldu ve ben hep eşim ve çocuğumla gideceğimi hatta süreyi biraz uzatıp iş gezisini tatile çevireceğimi düşünüyordum ama olmadı. eşim izin alamadı. benim kızım da iki buçuk yaşında ve ben onları bırakıp gittim.

ilk olarak kızımdan bahsedeyim: hiçbir zaman anneci bir çocuk olmadı, anneye düşkünlük dönemlerini de hafif atlattı. bunda biraz yetiştirme tarzımın etkili olduğunu düşünüyorum. kreşte anneli oyun grubuna gidiyorduk annesini aramayan tek çocuk benimkiydi.
hiçbir zaman kaçar gibi yanından ayrılmadım, her işe gittiğimde öptüm vedalaştım işe gittiğimi ve babasını da alıp geleceğimi söyledim. başını sallayıp oyununa geri dönerdi. yurt dışına gitmeden önce de uzun uzun bu sefer biraz daha geç geleceğimi anlattım.

ikincisi, nisanda bu iş belli olunca 28 aylık emzirme sürecimi çok yumuşak bir geçişle bitirdim. (emzirme sürecinde de çok bağımlı bir çocuk değildi) bir hafta 3-4 kez arandı sadece... son iki aydır da gece uykusuna babasıyla geçmesine özen gösterdim.

ben gittikten sonra kızım 4 gün boyunca anneanne-babaanne- dedeler-teyze- amca-dayı- büyük nine hatta benim arkadaşlarım tarafından bakıldı gezdirildi oyalandı. beni birkaç kez sormuş tabi mahzunlaşmış ama ağlayıp öfkelenmemiş.
ben de kendi kendime "madem 4 günlüğüne çocuğundan ilk kez ayrılmış olacaksın bu günleri kendine zehir etme, yıllardır iki adım öteye gidemezken bir anda yurt dışına çıkıyorsun kafanı dağıt ve gittiğin şehrin görülmesi gereken her yerini gör. Allah izin verirse zaten kavuşacaksın. Allah kötü ayrılık vermesin" dedim ve öyle de yaptım.

Döndüğümde kızım bana koşup sarıldı ama saatlerce yüzüme bakmadı trip attı ama bunu öfkeli ya da üzgün yapmadı genelde bir süre gözden kaybolan herkese böyle yapar. Bir gün boyunca yanımdan ayrılmadı elimi tuttu evin içinde öyle gezdik ama bir gün sonra herşey eski halindeydi.

çok uzun oldu yine :) kısacası annenin konuya bakış açısı ve çocuğun yetişme tarzı önemli, tatili kendinize zehir etme potansiyeliniz varsa ve çocuğunuz bu tatilden olumsuz etkilenecekse yaptığınız tatilden bir şey anlamazsınız.
aslında demek istediğim şu burada bazı arkadaşlar bağımlı çocuk yetiştiren ebeveynleri eleştirmişler haklılar ama bağımlı bir çocuk yetiştirilmişse onun bağımlılığı bir hafta ayrı kalınarak kırılmaz tam tersi daha kötü olur burada önemli olan küçük ayrılıklarda kendi kendine yeten çocukları "baştan" bağımsız yetiştirmek...

çocuksuz tatil düşünemeyen arkadaşlar da var tabi ki çocuk evimizin neşesi onsuz hep bir sessizlik çöküyor ortama
bizim de bu yaz bir tatil planımız var ve kesinlikle çocuğumla gitmek istiyorum. ancaaak.... :) bu dört günde kızımı çok özlememe rağmen kendimle kalmak, istediğim şeyi istediğim an yapmak, istediğim saatte yatıp kalkmak, günde 30 bin adım yürüyüp transilvanyaya giden trene filmlerdeki gibi son dakika yetişip en son çocukluğumda o kadar hızlı koştuğumu anımsamak, birkaç yıldır iş, ev çocuk arasında parçalanmış bünyeme o kadar iyi geldi ki anlatamam :KK48:

bu sene kızımla güzel bir tatil yapıp Allah kısmet ederse seneye kızım 3,5 yaşında olunca eşimle birkaç günlüğüne kaçamak yapmak gibi bir hayalim var :KK51: ayrıca kızım ninelerinin bahçeli evlerinde bizim evden çok daha fazla eğleniyor prenses muamelesi görüyor. bazen benden sıkıldığını bile düşünüyorum :KK45:
Kusra bakmayin kizlar cevap yazmaya firsatim olmadi. Yazdiklarinizi okudum benim yuzumden tartismalar cikmis konuda:) bu kadar tartisma olacagini beklemiyordum. Bende yazdiklarinizd ogtultusunda dusundum ve kizim anneannesini ve babaannesini de cok sevip iyi zaman gecirdigi icin 1 hafta degil ama 4 gunlugune tatile cikmaya karar verdik esimle. Belki boylelikle esimle iliskinizi daha da kuvvetlendirebiliriz. Hemde ilk kez 1 hafta kadar uzun kizimdan uzak kalmam.

Cevaplariniz icin tesekkur ediyorum. Not: kizimin kisiligini sormussunuz. Kizim illa anneci ama babaya cok duskun. Esim kizima durumu kendi anlayacagi sekilde anlatmaya calisti kizim da diyo ki baba annem gidebilir ama sen gitmesen olur mu diyor.:)) (essek sipasi, ben onu dusuniyim o beni satsin) neyse esimde bazen anne ve babanin yanliz kalmasi gerek seklinde aciklayip kiziminda gonlunu razi ettik.

Zaten anneanne + babaanne ve dedesinin yoklugumuzu hissettirmeyecegine inaniyorum . umarim pisman olmam.

Cevap yazan herkeze tesekkur ederim.

çocuktan çocuğa göre değişir.Sırf başkaları ne düşünür diyerek yapmak istediğini yapamayan çok ebeveyn var .Çocuk insanı yoran bir şeydir .Ben rahat bir anne değilim .Çocuğumu açık büfeden yemek alırken bile rahat bırakamam mesela .Üzerine sıcak bir şey devrilebilir ya da ne bileyim .Otelin korkulukları sağlam olmayabilir ,merdivenlerden düşebilir gibi gibi bir yığın şey ,Onu doyurmadan kendi başımın çaresine bakamam .Çocukla tatilde romantizmden bahsedemeyiz .Ha ne olur çok lüks bir otelde baby sitter ı olan bir yerde kalırsınız o da benim bütçemi aşar şimdilik .

Diyorum ya bunlar cok kişisel seyler, belki benim romantizm anlayisim arizali, ya da tatile bakislarimiz cok farkli, o yuzden mutlak bir dogrudan sozetmek imkansiz. bir anne cocugunu birakip tatile gitti diye yargilanamayacagi gibi gitmem dedi diye de yargilanmamali, cocugu tatile goturmek onu bagimli yapmaz, ya da anneanneye birakmak bagimsiz yapmaz (mesela benim annem gibi pimpirikli birine birakirsaniz aksine cocugun ozguveni bile zedelenir)

evliyim çocuğum yok olsun diye uğraşıyorum ve olsaydı eğer 1 hafta kesinlikle gidemezdim çok fazla!! günübirlik yada günaşırı bir tatil olabilir en fazla çocuksuz.

X