Bebegimi bırakıp tatile gitmek dogru mu?

ay keşke benim de yılda iki kez tatil imkanım olsa biri oğluşla biri herifimle olsa gayet bırakırım valla hepi topu 1 hafta,çocuk doğduğu andan itibaren bağımsızlığa doğru gider emekler yürür koşar kendi yemeye başlar...süreç böyle,bunu kabul etmeyen anneler evlilikte de huzur vermiyo işte oğlum yedin mi içtin mi ışığınız yanmıyo nerdesiniz kaçta geldiniz kaçta gittiniz niye yaptınız :rolleyes:

Bu konuda biraz itirazim olacak. Cocuk bizim gözetimimizin altinda bagimsizligini ilan eder bizim destegimiz ve güvenimiz sayesinde saglikla büyür. Kücük bir tatil icin demiyorum ama sürekli birakilan cocuklar bagimsiz bir birey yerine sorunlu bir cocuk olarak büyür. Ben cocugumu gözümün önünden ayirmam ama ona duydugum saygi ve verdigim özgüven benden bagimsiz birseyler yapmasina zemin hazirlar. Bu sekilde genellersen bu tarz yorumlari üzerime alinabilirim. Lakin ben de cocugumu birakmam ama bana bagimli da yetistirmem. Tabi hassas bir konu ve bin cesit anne var..

Bu konuda biraz itirazim olacak. Cocuk bizim gözetimimizin altinda bagimsizligini ilan eder bizim destegimiz ve güvenimiz sayesinde saglikla büyür. Kücük bir tatil icin demiyorum ama sürekli birakilan cocuklar bagimsiz bir birey yerine sorunlu bir cocuk olarak büyür. Ben cocugumu gözümün önünden ayirmam ama ona duydugum saygi ve verdigim özgüven benden bagimsiz birseyler yapmasina zemin hazirlar. Bu sekilde genellersen bu tarz yorumlari üzerime alinabilirim. Lakin ben de cocugumu birakmam ama bana bagimli da yetistirmem. Tabi hassas bir konu ve bin cesit anne var..

burda bahsettiğimiz tatil kısa bir yurtdışı tatili yoksa ben işi bıraktım çocuğuma kendim bakıyorum

çalışan annelerin birlikte giderim demesini anlıyorum o yüzden, benim açımdan senede 2 kere gideceğim tatilin birinde oğlumu 1 haftalığına anneannesine bırakmakta hiçbir sıkıntı yok

Herkes kendi fikrini yazmış bizde kendi düşüncemizi beyan ettik.. Kimseye niye çocukla gidiyorsunuz, çocukla eğlenilmez, zaten o yüzden çocuklar bağımlı demedik.. Benim etrafımda o kadar çok bağımlı çocuk var ki.. Kardeşlerime hep söylüyorum, bağımlı çocuk yetiştirmeyin diye.. Ve ne kızım ne de yiğenlerim bağımlı çocuk.. Ne mutlu.. Ben kızımla tatile gittiğimde çocuklar gibi şeniyorum.. Havuzda yüzüyoruz, şezlongda kitap okuyoruz birlikte. Çocuk kokteyli içiyoruz.. Animasyon seyrediyoruz. Hakikaten çok eğleniyoruz.. Ama sadece herşey dahil bi otele gidebiliyoruz.. Onun istediği tatil orası yani.. Benimki öyle değil.. Çocukla birlikte diskoya gidemezsin, içip sarhoş olamazsın.. Sahilde yakamozu seyredemezsin sabaha kadar.. Ona endekslisin onunla olan tatilde.. Ama ben kendimede vakit ayırmak istiyorum. Oturup güneşin batışını seyretmek istiyorum mesela.. Bunlar kişisel düşünceler.. Evet herkese göre değişebilir.. Ama annelerinde bazen hala çocuk olduklarını hatırlaması gerektiğini düşünüyorum...

Ben yillardir cocuklarla tatil yapiyorum ve Cok mutluyum
Gideceginiz oteli Iyi secerseniz sorun yok bence
Otelde cocuk icin bakicilar var ve bunlar egitimli guveneceginiz insanlar
Boyle bir otel ayarlarsaniz sizde cocukta tatil yapar
Gözünuz arkada kalmaz

ha şimdi oldu kocamdan korkuyorum konusundaki yorumlar ile birleşti demek sen erkek nasıl hoşlanıyosa öyle yaşayan bi kadınsın hmm

konu sahibi çok güzel olur bende aylık bebek sandım 2.5 yaşında çocuk gayet durur 1 hafta

Saldırmadan önce güzel türkçe bilgimizi kullanarak ne yazıldığını anlayalım bence.Kuzenimin sözlerini direkt olarak size aktardım,bu onun fikri ama çocuğum olmadığı için ben net bişey diyemiyorum dedim.Ve ek olarak kendimce başbaşa kalmanın iyi geliceğini belirttim.Bu iki yargı birbirinden oldukça bağımsız.Kuzenimin eşi hakkında fikri nokta,başbaşa kalma fikrinin güzelliği de benim öznel yargım tekrar nokta. Bundan sonra böyle mi açıklasam o_O Bi bayan olarak,böyle saçma saldırganlıklar sizi sadece itici yapar.Ben iki antipatik yorumdan bişey kaybetmem halbuki. Teşekkürler Hoppa

Arada böyle kaçamak bence çok iyi geliyor bir anneye. Nefes alıyorsunuz kendinizi içinizi yeniliyorsunuz. Hem annenize bırakacakmışsınız yabancıya değil. Bence gayet güzel bir düşünce.

Katılıyorum biz de böyleyiz ve inanılmaz eğlenceli onunla gezmez tozmak kanguruya koyup gönlünce kahkasını dinlemek, bak kızım diye onunla yeniden herşeye şaşırmak, ilk kez görüyormuş gibi kedilere pisi pisi diye çırpınmak... Karı koca olarak başbaşa anlarımız olmuyor mu elbette oluyor o uyuyunca 12 saatimiz var daha ne olsun =))

Ne mutlu size cocugunuzla yaptığınız tatilden zevk alıyorsanız. Ama ben almam. Saklikentte çocuğu o buz gibi suya sokamam, zaten saklikente gidip de kendimi tepeden akıntıya bırakmadan keyif alamam. Ya da olimposta bungalovun önünde oturmaktansa sahilde gençlerle takilmayi ya da barda olmayı isterim. Konsere gittiysem bir köşede uzaktan dinlemek yerine kalabalığın arasında dans etmeyi bağıra çağıra şarkılara eşlik etmeyi isterim. İçip içip kafa bir dünya vaziyette eşimle paldır küldür odaya koşmak isterim. O yüzden çocukla gideceğim tatil herşey dahil bir tatil köyü olur muhtemelen. Doktoru olsun, ulaşımı rahat olsun, çocuğun yiyeceği her şey bulunsun isterim.

Çocuğuyla vakit gecirmekten tatil yapmaktan keyif alanlara değildi zaten söylediklerim. Çocuk anne babadan ayrı kalırsa travma yaşar diyenlereydi. Zorunlu bir anda cocugunuzdan sorunsuz bir şekilde ayrı kalabiliyorsaniz ya da kalabilecekseniz üzerinize alınmayın.

aynen bunları yazacaktım.
onemli olan hayatı cocukla da yaşayabilmek.
ben de 4 aylıkkenden beri her yere goturuyorum.
o cok begendikleri avrupalılar cocuklarını bırakıp tatile gitmiyorlar, bebekliklerinden başlıyorlar hayata adapte etmeye, sen hic tatile gitme, ya da cocuğu bırak git, sonra 5-6 yaşına geldiğinde ee ecnebinin cocugu şöyle bizimki boyle de.
çocuk tabii bilmez nasıl davranacağını.
cocuk olunca eş oldugunu unutanlar bagımlı kaynanalar, yapılmayan yakıştırma kalmamış.
ben vedahi kocam çocugumla da eğlenebiliyorsak kimseye laf etmek düşmez.
cocugunu bırakıp gidene de ben laf etmem.

hepimizin aile yapısı, tatil anlayışı, birlikte zaman geçirme şekli farklı.
hani çocuklar için söylenen o meşhur "kısa ama kaliteli zaman" var ya, bazı çiftler onu eşlerimizle de geçirebiliyoruz işte.
bir de benim gibi evliliğinin 7. ilişkisinin 11. yılında çocuk sahibi olanlar için, zaten başbaşa yapabileceğin birçok şeyi defalarca kez yapmış oluyorsun, bunları bir kez çocukla daha soft versiyonlarıyla deneyimlemek ayrı bir keyfe dönüşüyor. benim gibi biraz da rahatsa üşüdü mü, acıktı mı kısımlarını tatilde düşünmüyorsa çocuk da aile de mutlu oluyor.
bu çocuğun bağımlılığına değil aksine özgüven kazanmasına yarıyor, kendini ayak bağı gibi değil, ailenin diğer ikisinden farkı olmayan bir bireyi gibi görüyor, kararlara aktif olarak katılıyor, yemek saatinde değil ailesiyle birlikte acıktığında yemesi, yorulana kadar yürümesi, anne-babası şezlongda tavla oynarken kendine arkadaşlar bulup kumlarla oynaması, daha bunun gibi birsürü kendini birey hissettiği aktiviteyle özgüvenini kazanıyor.

ben yapamadım hala da yapamam.geceleri bile ayrı yatamıyorum.

Sadece ilk yazılanı okudum.

Ben bırakmam; bırakmadım; oğlum 5 yaşına gelmek üzere benden sadece 2 gece o da iş için ayrı kaldı. Evimizde ve babası ile kendi yatağında vs.

Çocuğa her zaman anneanne bakıyorsa 1-2 gece belki bir şey olmaz; alıştığı ortam vs diyebiliriz ama bir hafta ve anne baba tatilde.

2,5 yaşındaki çocuk her şeyi anlar; annesi babasının onu bırakıp eğlenmeye tatile gittiğini de anlar.

Bir de 2,5 yaşındaki çocuğun tatilde sizin baş başa aktivitelerinize zararı olmaz ki. 10-15 olsa da aynı odada kalınca sıkıntı olsa deseniz anlarım.

Biraz yedirmek içirmek giydirmek, deniz vs yorar insanı ama o akşam uyuyunca gece yine eşinle senin; baş başa kalıp ah vah etseniz ne yapıyor acaba diye düşünseniz daha zor olur.

Ben bu konuda katıyım; asla bırakmam.

Sadece ilk yazılanı okudum.

Ben bırakmam; bırakmadım; oğlum 5 yaşına gelmek üzere benden sadece 2 gece o da iş için ayrı kaldı. Evimizde ve babası ile kendi yatağında vs.

Çocuğa her zaman anneanne bakıyorsa 1-2 gece belki bir şey olmaz; alıştığı ortam vs diyebiliriz ama bir hafta ve anne baba tatilde.

2,5 yaşındaki çocuk her şeyi anlar; annesi babasının onu bırakıp eğlenmeye tatile gittiğini de anlar.

Bir de 2,5 yaşındaki çocuğun tatilde sizin baş başa aktivitelerinize zararı olmaz ki. 10-15 olsa da aynı odada kalınca sıkıntı olsa deseniz anlarım.

Biraz yedirmek içirmek giydirmek, deniz vs yorar insanı ama o akşam uyuyunca gece yine eşinle senin; baş başa kalıp ah vah etseniz ne yapıyor acaba diye düşünseniz daha zor olur.

Ben bu konuda katıyım; asla bırakmam.

Nasıl yani??? Yanında sarhoş olana kadar alkol almak, sevişmek?? Zararı olmaz mı diyorsunuz??

Belki yanlış belki dogru belki anne olduktan sonra kadınligini, eş olduğunu unutanlar grubundanim (bence çocuğu bırakıp tatile gitmek ile eş olduğunu unutmak arasında hiçbir bağ yok ) ancak çocuklarımın olmadigi bir tatil benim için hiç önemli olmaz. zaten hayatımızin tadı neşesi onlar.

Üstelik ben tatilde iken baslarina bisey gelirse kendimi ömür boyu affetmem.

Katılıyorum; sende 3 tane var; bende bir tane var daha kolay tabii ama bırakıp gitmek olmaz her halde diyorum. Benim eşim de bırakmaz.

Bir de biz çocuk öncesi 4-5 yıl bebeksiz tatil de yaptık; çocuk sonrası da 3-4 tatil yaptık. Değişen tek şey gidilen yerin biraz daha kumlu aklanlardan seçilmesi.

Ben zaten erken yatmayı severdim; şimdi de çocukla uyuyorum; çocuk uyuduktan sonra da eşimle istediğimizi yapıyoruz. Yedirme içirme giydirme vs zaman alıyor ama eskiden de o zamanlarda kitap gazete okuyordum; yani eşimde değil o zamanı kendi zevkimden kısıyorum. Çocuğu tatile götürünce de eşimi ihmal etmiş gibi hissetmiyorum.

Ben bebeğimi doğduğundan itibaren her yere götürdüm. 33 günlük bebekle Fransa' ya kongreye gittim, sunum yaptım örneğin.
Ancak zorunlu ya da keyfi durumlarda kızımı babasına ya da aileme bırakınca da hiç vicdan yapmıyorum. Mesela 9 aylıkken 10 gün eşim, annem ve babamla kaldı ben iş için gitmek zorunda kalmıştım.
Aynı zamanda kızım çok sorunsuz bir bebekti, uykusu yemesi içmesi hep çok düzenli oldu. Hala daha öyle.
Buna rağmen, 2-3 ayda bir eşimle bir haftasonumuzu kendimize ayırırız kızımı anneme bırakıp. İkimiz de çok yoğun çalışıyoruz ve bu kendimize ayıracağımız zamana ihtiyacımız oluyor.
Kısaca 2.5 yaşındaki bir çocuğu ben bırakırdım ki benim kızım daha küçük onu da bırakıyorum. Söz konusu anneannesi, dedesi, teyzesi, babaannesi, halası vs. olunca gözüm niye arkada kalsın?

Nasıl yani??? Yanında sarhoş olana kadar alkol almak, sevişmek?? Zararı olmaz mı diyorsunuz??

Sarhoş olana kadar alkol almadım hiçbir zaman onu bilemem. alkol aldım ama sarhoş olmadım; bizim alkol sınırımız vardır aşmayız evimizde bile.

Sevişmeye gelince evet; çocuk aramızda yatmıyor ya...

Türk kadınları, türk aileleri olarak cocuklarimizi fazla bağımlı yetiştiriyoruz. Çocuk anneye babayao kadar bağımlı ki bir gece annesinden ayrı kalınca travma yaşıyor. Anne baba çocuğa o kadar bağımlı ki kendisini büyüten kadına kendi çocuğunu emanet edemiyor. Halbuki bağımlı değil bağlı olmaktır güzel olan. Kendinize bağlı ama birey olduğunun farkında, tek başına karar alıp hareket edebilen çocuklar yetistirebilirseniz tebrik ederim, ama bağımlı çocuk yetiştirmek doğru bir yöntem değil.

Otellerde mini clublara bir göz gezdirin. Annesi ya da babasının elinden tutmuş tek çocuk türk çocuğudur. Turist çocuklar gün içinde ara ara anne babanın yanına uğrar, bizim çocuklara anne baba nöbetleşe bakar. Turist çocuğu gider meyve suyunu icecegini bardan kendi ister, bizimkiler anneee kola babaaa aystiii diye bağırır.

Hal böyle olunca bir hafta büyükanneye bırakmak da büyük sorun tabi. Mazallah çocuk bu travmayi ömrü boyunca unutamaz.
Her zamanki gibi saygıyla eğiliyorum efenim, çok güzel yazmışsınız. :KK52:

Anneliği bu kadar uçlarda yaşayıp hem evladına hem de kendisine zarar veren Türk kadınının 1 haftalık tatili küresel kriz haline getirmesi son derece normal tabi.

Kadınlar iyi anne olacağım diye doğumla kesilen göbek bağını düğümle tekrar bağlayıp çocuklarına yapışık gezecekler neredeyse.

İyi anne olmak bağımlı ve güven sorunları olan çocuklar yetiştirmek değildir.

Çocuğunuz;

- sizden ayrı kaldığında sizin onu unuttuğunuzu, terk ettiğinizi düşünüyorsa,

-bu dönemde yeme-uyku bozuklukları vs. gösteriyorsa,

-sizi tekrar gördüğünde ayrı kaldığınız dönem için size karşı küsme, saldırganlık vb. davranışlar sergiliyorsa

Kusura bakmayın ama o çocuk size güvenmiyor demektir. Güven sorunları olan, kendi kendine yetemeyen, bağımlı bireyiniz hayırlı olsun.

Çok basit bi test söyleyeyim size;

Bi alışveriş merkezinde, parkta vs. çocuğunuzu karşınıza alın ve "Annecim benim bi işim var halledip gelicem. Sen burada dur, hiçbi yere ayrılmadan beni bekle." deyin. Ve başka bi şey söylemeden gülümseyerek onun görebileceği alanın dışında bi yere gidin.

Eğer çocuğunuz ağlayarak peşinizden gelmeye çalışmıyorsa, sakin bi şekilde annesinin geleceğinden emin halde sizi bekliyorsa tebrikler doğru yoldasınız.

Aksi halde düşünmeye başlayın çocuğum neden onu terk edeceğimden korkuyor acaba ben bu kadar üstüne düşerken diye.

Size gelince konu sahibesi sağlıklı bi çocuk ailesi tarafından uygun açıklama yapıldığı takdirde kendisine refakat edecek bi yetişkinle 7 gün gayet mutlu bi şekilde kalabilir.

Mesele dürüst olmak, çocuğu kandırmadan onun anlayacağı biçimde durumu anlatabilmek ve kaygılarını giderebilmektir. Her gün belli saatlerde (günde 10 kere değil tabi ki, sabah ve akşam mesela) arayıp onun gününün nasıl geçtiğini dinleyerek, kendi gününüzü anlatarak sağlıklı bi iletişim kurabilirsiniz.

Not: Sizin tatilde olduğunuz dönemde çocuğunuzun da anneannesinin yanında yapabileceği aktiviteler ayarlarsanız gitmeden onun için de faydalı bi dönem olur. Yani refakatine bıraktığınız yetişkin çocukla gerçekten ilgilenmeli, onu faal tutmalı, annenizin yaşı ve sağlık durumu buna müsait mi bilmiyorum. Çocuklar da yetişkinler gibi alıngandır, siz 1 hafta eğlenirken o kös kös anneannesinin evinde oturursa kırılabilir.

Son düzenleme:
Çalıştığım için hassas olabilirim bu konuda , 1 saniyenin hesabını bile yapıyorum elimden gelse çocuğumun her anında yanında olurum. Tatile gidince onun mutluluğu yeni yerleri görünce heyecanlanması eğlenmesi daha çok önemli benim için, eşimle de gayet güzel vakit geçirebilirim çocuk engel değil buna

Böyle bir imkan varsa neden olmasın? Biz de düşünüyoruz eşimle haftasonu çocukları bırakıp kaçmayı.

Çocuklarla gittiğimizde ise onlara uygun yerler seçiyoruz ve zorlanmıyoruz. Ay düştü ay yemedi içmedi diye pimpiriklenmezseniz çocukla tatil de pekala eğlenceli oluyor.

Katılıyorum; sende 3 tane var; bende bir tane var daha kolay tabii ama bırakıp gitmek olmaz her halde diyorum. Benim eşim de bırakmaz.

Bir de biz çocuk öncesi 4-5 yıl bebeksiz tatil de yaptık; çocuk sonrası da 3-4 tatil yaptık. Değişen tek şey gidilen yerin biraz daha kumlu aklanlardan seçilmesi.

Ben zaten erken yatmayı severdim; şimdi de çocukla uyuyorum; çocuk uyuduktan sonra da eşimle istediğimizi yapıyoruz. Yedirme içirme giydirme vs zaman alıyor ama eskiden de o zamanlarda kitap gazete okuyordum; yani eşimde değil o zamanı kendi zevkimden kısıyorum. Çocuğu tatile götürünce de eşimi ihmal etmiş gibi hissetmiyorum.
3 tane değil tek çocuk dahi olsaydi bir hafta bırakıp gitmezdim.dedigim gibi belki benim yaptığım yanlış ama ben bırakmazdım. Aklim onda kalıp huzursuz olacağıma yanıma alırım biraz daha fazla yorulurum.

Konu çok başka yerlere geldi bizde cocuklarinizla mic mic yapışık yasamıyoruz

Yeğen gibisi var mi ofisim ya.. her sene ablamın kızını alırım bir ay bazen daha fazla kalır bizde. Bütün sene geleceği dönemi iple çeker yavrum. Çünkü eğlenir, el üstünde tutulur, absürd bişey istemediği sürece her istediği yapılır.
Hatta arkadaşımın ikiz çocukları var 8 yasinda. Onlar bile geçtiğimiz yaz bir hafta bizde kaldılar. Ufaklıklar kendileri istedi, anne baba müdahale etmedi. Mis gibi bir hafta geçirdi çocuklar. Bu yıl tekrar gelmek istiyorlar.
Eğer çocuğunuz annem gitti dünyam karardı modundaysa, siz olmadan uyuyamiyor, yemek yiyemiyorsa bir kez daha düşünmek lazım sanırım...
Özgüven eksikliği ya da biri tarafından onaylanma isteği olacak bu tür çocuklarda. Ayakları yere basan çocukların anne babalarına özeniyorum. Umarım ben de öyle olurum ( olursam tabi). :KK15:

Anneanneyle bırakılıp tatile cıkılabilir, 1 haftalık bir tatil çünkü, hemen gecer. Size de değişiklik olur.
Ama bence çocukla da gidilir tatile bu da ayrı bir konu. Ben cocugumun da bizimle olmasını tercih ederdim sanırım.
Yurt dısında ben hic görmedim cocugu birine bırakıp tatile çıkma olayını. Rahat bir anneyseniz cocuklu tatil daha da eglenceli olur bence..

X