Bebeğimi bırakıp ise başlayacağım yardim:(

Melek_kizim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
699
388
53
28
Merhabalar, kızım bugün tam 6 aylik oldu. Haziran 1 de ise başlayacağım. 7 aylik olacak. Tek maaş geçinemiyoruz maalesef zaten doğumuma 1 ay kalaya kadar çalışmıştım 8 aydır evdeyim ama gerçekten zorlanıyoruz. Bebeğimi birakicam babanesi bakacak sabah 7 buçukta birakicam arabayla akşam 6 buçukta alıcam yine arabayla. Cumartesi-pazar tatil. Sütüm sağıp birakicam. Ek gıdaya başladı gün içerisinde kahvaltısını meyve pürelerini yiyordu çorbalara da başlamıştık. Gıdalara tepki vermiyor güzel yiyor. Bugünde hatta dışı çıktı. Sorum tecrübeleri annelere; sütüm azalır mı ?(is yerinde sağım yapıcam), bebekle aramda duygusal anlamda bi problem olur mu ?Ve tavsiye olarak ne önerirsiniz ? Bu konuda bilgim yok korkularım çok

Evet evet onu belirtmemişim normal de Cumartesi çalışıyorlar bende üst haftalık süt iznini cumartesi için kullandım gitmicem yasına kadar

Özel sektörde nasıl bilmiyorum ama öğretmenlerde günlük birkaç saat süt izni oluyor. Duygusal olarak neden sorun yaşayasanız annelik emzirmekten mi ibaret ?

Ne güzel geri dönecek haftasonu tatil işiniz var üzülmeyin ilk zamanlar zor olur evden ayrılış, her süt sağdığınızda isyerinde gözünüz dolar ama hepsi geçici benim doğum yapinca dönecek hazırda işim yok mesela ona üzülüyorum, iş bulunca da bebeği birakcam diye üzüleceğim geçecek sonuçta .

Babaanne hazır evdeyken Bi kap yemek de yaparsa eğer çocukla ilgilenmeniz kolay olur . Zaten erken uyur ev işini de uyuyunca yaparsınız

Bende çocuğum 6 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım . Aynı ekonomik sebeplerden maalesef. İlk başlarda bol bol vicdan azabı yaşadım ama şuan 1 yaşında alıştım artık.Çocuk açısından ilk başlarda sizi bırakmak istemiyor akşamları geldiğinizde yakanızda gezicek ama düzene oda alışıyor akşam geleceğinizi öğreniyor sonuçta. Merak etmeyin aranızda ki bağa bir şey olmuyor ilk canı yandığında, ortamdan uzaklaşmak istediğinde kendini sizin kollarınıza atacak.Her zaman bebeğiniz için güvenli alan olarak kalacaksınız.
iş yeri içinde süt izinlerini birleştirmeyi teklif edin müdürünüz umarım kabul eder . Süt sağma konusunda sütünüz için bir şey diyemem her bünye bir değil; benim azalmıştı ama arkadaşım çocuk iki yaşına gelene kadar sağım yapmıştı.
şimdiden kolay gelsin :)

alışacaksınız/ alışacak
ne güzel babaannesi bakacak şanslısınız
birde bakıcıya bıraksaydınız çok daha zordu

akşamları güzel ilgilenirseniz hiçbişey olmaz
sağmayı ihmal etmeyin

ilk kızımı babaanne ikinci kızımı babaanne memlekete taşındığı için bakıcı ile büyütmek zorunda kaldım
nimetmiş babaannesinin bakımı
zorlukları tabi olacak ama karşılıklı idare edeceksiniz artık
Allah ım sağlık ve sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inşallah

Benim eskiden çalıştığım yerde bi bayan vardı. Bebeği vardı öğlen molasında bebeği arabayla getiriyorlardi. Kadın emziriyordu sonra bebeği götürüyorlardi. Böyle bi imkanınız var mı hergun bebeğiniz gündüz de sizi görür.

Getiren götürenden Allahım razı olsun inşallah.

Anne-bebe için ne büyük şans.

Emzirmek değil de bebekle görüşmek bile ne kadar iyi geliyordur.

11 aylıkken yoğun emen bebeğimi bırakıp işe başladım. 8-5 arası. Açıkçası gelince de özlemini emerek giderdiği için sabaha kadar... Süt azalmadı. Ki hiç sağım yapmadım. Biberon kullanmadığı için süt bırakamadım.
Size bu aşamada şunu söyleyebilirim. Kaygılanmayın. Kaygılarını yaşıyor insan bir noktadan sonra. Sütün azalması, bebeğin emmeyi bırakması gibi konular zihnimde hiç yer etmemişti. Hatta şimdi 19 aylık yavaş yavaş bırakacağız nasıl olacak diye düşünüyorum.

merhabalar, ben de bebeğim 5 aylıkken işe döndüm daha ek gıdaya geçmemiştik. hergün sağdım eve bıraktım babaannesi içirdi. 6 aydan sonra daha da kolay odu ek gıdaya geçtiği için. ilk zamanlar gündüz 2 defa sağım yaptım sonraları 1 e düştü. 1 yaşından sonra hiç sağmadım sabah işe giderken emzirdim işten gelir gelmez emzirdim. 24 aylık olana kadar da sütüm azalmadan emzirebildim. gün içinde bol su tüketmeniz çok önemli, sağım yaparken bebeğinizin resmine bakmanızı tavsiye ediyorum. imkan olduğunda en güzeli kendin bakıp büyütmektir bence bu tartışılmaz bile ama sonuçta bebeklerimizin geleceği için çalışıyoruz. hem fiziksel hem de duygusal olarak yıpranıyoruz. bu nedenle kendinizi kötü hissetmeyin. bebeğiniz sizi çok sevecek aranızda hiçbir duygusal problem olmayacak Allahın izniyle. siz onla olduğunuz her saniyeyi değerlendirin çok hızlı büyüyorlar oğlum şuanda 5 buçuk yaşında :)

Merhaba, benim de bebeğim bugün 6 aylık oldu geçen hafta salı günü işbaşı yaptım. Ben hybrid çalışıyorum dolayısıyla haftada 2 gün ofiste 3 gün ise evde oluyorum. İşyerinde sağım yapma imkanınız var ise yapın süt yenilensin. Duygusal bağ konusuna gelince benim kızım ofiste olduğum günler beni çok özlüyor, geldiğimde kucağımdan inmek istemiyor annelik sadece emzirmekten ibaret değil neticede işten dönünce geçirecek güzel zamanlarınız olacaktır

Özel sektörde nasıl bilmiyorum ama öğretmenlerde günlük birkaç saat süt izni oluyor. Duygusal olarak neden sorun yaşayasanız annelik emzirmekten mi ibaret ?

Destek olan herkese çok teşekkür ederim. Umarım bu süreci sağlıklıca atlatırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…