• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğimi besleyemiyorum :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zeybaydur

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2012
2
0
16
Malatya
7 aylık kızım var. anne sütü hiç almadı. dr. tavsiyesi ile 4. ayından itibaren ek gıdalara başlamaya çalıştım. 3 aydır uğraşıyorum ek hiçbirşey yediremedim. biberon mamasınıda sadece uyurken yedirebiliyorum. 100 cc mamayı 40 dakikada zorla yiyor. ben kafayı yemek üzereyim. ne biberon ne kaşık hatta bardakla içirmeyi bile denedim, yoğurt, sebze çorbası , meyve püresi, bebe bisküvisi, tarhana, yayla... herşeyi denedim ama çenesini öyle bir kapatıyor ki açmak mümkün değil.. bana bir tavsiyesi olan var mı? :..(

canım yaa ne zor yemeyen bebek, kilo alımı nasıl? bir de bebek beslenmesi bölümünde daha kolay çözüm bulabilirsin.

Canım çok fazla mama veriyorsundur ya da sık.
İyice acımasını sağla.
Ondan sonra ver çorbalardan.
Acıkınca bak bakalım nasıl yiyor.
Ama kendiliğindan yiyene kadar zorlama.
yEMEĞİ SIK SIK GÖSTERME.
bUNALTMA BEBEĞİNİ.
Açlıktan mızmızlandığını anladığın anda getir yemeğini.:56:

Acıkmasını bekle canım . . Biara benim bebeğimnde iştahı kapalıydı
Bayağı acıkıyor artık mam mam demeye başlıyordu :)
O zamanda nasıl saldıracağını bilmiyordu . .

Sende biraz sabret hele biraz daha büyüsün herşey daha rahat olur inş.
Ayrıca bebeğin yemeklerine azda olsa tuz at .Çok tatsız olunca yemiyorlar açıkçası

tuz ASLA!!! böbrekleri tuzu süzecek gelişmişlikte değil..aşırı yorarsınız böbreklerini..zaten yediklerinin biçoğunda tuzu alıyor ekstradan asla tuz vermeyin..ekmek mesela..baya bildiğin tuzlu..bizler yemekleri tuzlu tadıyla alıştığımız için tuzsuz olunca tadı yok gibi geliyor ama bebiş tuzlu halini bilmediği için ona farketmez..kızım 2 yaşını bitiriyor hala tuz kullanmıyorum..hiç gerek yok çünkü..
bebişiniz içinde acıkmasını bekleyin..gerçi mamayıda zor yiyormuş..iyice acıksın öyle yemeği verin yemiyosa hemen alın önünden ısrar etmeyin hiç..bidahaki öğüne kadar bişey vermeyin..öyle bi yerki şaşarsınız..bir öğün yememekle bişey olmaz korkmayın o kadar küçük değil cadaloz :)

benim oğlumda da yeme problemi vardı ama ben farkettimki özellikle tuzsuz yapınca asla ağzna koymazdı.sağlık ocağında hemşiremize danıştım tuzsuz yemiyo dedim çok az atabilirsin dedi.ve ondan sonra oğlum daha iyi yemeğe başlamıştı.

çok tşk ediyorum ilginize ama inanın hepsini denedim. tuz vermek istemiyordum ama artık yesinde ne olursa olsun dedim. bizim yediklerimizden (tuzlu yağlı) verdiim yine almadı. acıkma konusunda da 10 saat hiç bişey vermedim belki acıkır diye yine yemedi yine istemedi. sanırım ben bu kızı büyütemeyeceğim. annem bile illallah etti. been böyle bebek görmedim diye. dokrorda ben sonuca bakarım sen nasıl yedirirsen yedir diyo. ya hiç mi bişey sevilmez :(

Zorlama sakın yemegı sık sık gosterme acıktıgı zamanları anlıyorsunuzdur zaten bunu anladıgınızda yemegı hazır olsun arada bır yemegı degıstırın belkı sıkılmıs olabılır tadını sevmıyor olabılır...

Back