bebeğime yeterli kan gitmiyoruş. imdat.

nektaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2009
55
1
37
20. haftamda yapılan genel ultrason da sağ uterin arter.: pozitif. sol uterin arter:pozitif çıktı bu şu demekmiş benden bebeğe giden kan yeterli değilmiş buda ileriki aylarda bebeğin gelişimini engelleyebilirmiş çok korkuorm benim dalağım da yok 7 yaşındayken geçirdiğim bi kaza sonucu dalağım alınmıştı artı alt batınımda fazlasıyla (18cm çapında) sıvı var yani bu kansızlıktan dolayı mı böyle yksa batındaki sıvı damarları tıkıo o yüzden mi anlayamıorm başına gelen başkasından duyan veya herhangi bi şekilde bilgisi olan varsa yardımcı olsn ltfen

Benim hamileliğimdede bu sorun olmuştu konuştuğum kişiler korkulacak bir şey olmadığını belli bir haftadan sonra düzeleceğini söylemiişti şükür ki düzeldi bu sorun genellikle çalışan bayanlarda olurmuş çok ayakta durmaktan doktorum bana hiç kalkmamacasına dinlenme vermişti bence sizde dinlenin umarım sağlıklı bir şekilde bebişinize kavuşursunuz.

canım kan pıhtılaşmasından kaynaklı olabilirmi?
bununla ilgili kan sulandırıcı iğneler ve coraspin veriliyordu eğer yanlış bilmiyorsamki ben kullandım.doktorunla bir görüş istersen.
yada sağlık danış sitesinde benim doktorum üye onu orda bulup soru sorabilirsin araştırmak istersen ersan şener.
bilgilerine çok güvenirim Allah razı olsun ben ikinci bebeğimi onun aldığı önelemler ve sayesinde kucağıma aldım..

canım inşallah geçer. ben bu konuda hiçbişey bilmiyorum ama zor bir durum. içini ferah tutmaya çalış..güzel haberlerini bekliyoruz.

coraspin verdi zaten doktorum içiorm bi yandan inş dediğiniz gibi olur da bi sıkntı olmadan alırım bebişimi kucağıma

yaa bayanlar ben doktora gidip bu durumu öğrendiğimde eşim yanımda yoktu o günlerde eşimin de işiyle ilgili büyük problemleri vardı bende bide buna üzülmesin sonra söölerim die söölemedim ama sonra da cesaret edemedm bilmesi gerek diede düşüünüorm ama üstünden zaman geçtiiği için nasıl söölicem die de çekiniorm fikri olan varmı naapiiim

guzelim tabiiki soyle hemen, nedenini de bize acikladigin gb acikla ya da istersen cok sorun olucaksa daha yakinda ogrenmissin gb davran. ama sorun olacagini dusunmuyorum cunku sen zor gunler geciriyorsun esin anlayacaktir. bu arada yeni bir gelisme var mi durumunda?

mesajlarini okudum canim oncelikle Insallah bebegin hep cok iyi olucak bazen farkli doktorlara gitmek iyi oluyor hem bunun icin de esine bir an once soylemen iyi olacaktir beraber bu stresi hem daha kolay asacaksinizdir, senin yerinde olsam esime soyler ve bayram sonrasinda bir kez daha ayrintili ultrasona farkli bir doktora giderdim. sorununun hakkinda bilgim yok ama senin su uzuntulu halin baska bir doktora gitmek icin yeterli bir neden, belki de ilk goren doktor bir yorum hatasinda bulundu. Insallah oyledir, dua edicem guzel yavrun ve senin icin, kendini strese sokmamaya calis, Allah'in iziniyle yarilamissiniz sonuna kadar da sapasaglam devam edersiniz Insallah.

teşekkür edem cnm hayır duaların için henüz hala cesaret edemiorm nasıl cümleler kuracağımı bilmiorm inş rahat bi şeklde söölerm

guzelim bir de simdi bunun stresini yapma kendine, esin biraz tepkili biri midir? yoksa sen hamilelik nedeniyle cok mu hassaslastin? lutfen bir de bunu stres yapma simdi, bayram oncesiydi bayramin gecmesini bekledim dersen mantikli gelebilir. ayrica yaptigin kotu bir sey degildiki sen sadece cok dusunceli davrandin ustelik esin de hamile kadinlarin farkli tavirlar sergileyebilcegini cok daha hassaslastiklarini bilmelidir ya da ogreniyordur. sakin yaptigini cok kotu bir seymis gb kafanda buyutme cunku gercekten degil, simdi esin sana kizamaz hicbir konuda hic uzme kendini bosyere, yarin bayram bitiyor soyle gitsin. senin de bebginin de cok guzel haberlerini bekliyoruz, Allah'a emanetsiniz :nazar:

eşim tepkili değildir çok şükür ama dediğiniz gibi ben çok hassaslaştım "nie daha önce söölemedim hayatım" bile dese ağliicak durumdayım bundan dolayı çekiniorm herhalde. 1 ekimde kontrolum var hayırlısı inş doktorun dediklerini gelişmeleri yazarım.

canım benim de başıma benzer bişey geldi. doktor kendi doktorum bakmadı profösere baktırmıştım baktırmaz olaydım insan çok etkileniyo böyle durumlardan. sağ damarımda çentik olduğunu bebeğe kan akışının az olduğunu söylemişti. bebeğin ançak 2 kilo doğar eğer beslenmene çok dikkat edersen belki 3 kilo bir bebek dünyaya getirebilirsin demişti. Ama belli bir zamandan sonra damarın açılabileceğini de söyledi. kendi doktorumda kafana takma bebeğin gayet sağlıklı biraz zaman geçsin tekrar detaylı ultrasona girersin dedi. 30. haftada tekrar girdim. damarım açılmış. 3.300 kilo doğdu kızım. şimdi 2 ay 10 günlük. Allah kucağına almayı nasip etsin.

umarım dediğiniz gibi olur meltemkılıç ben de bebeğimi sağlıklı sıhhatlı doğururum

merhaba. aynı sorunu ben de yaşamıştım. rahimdeki ana damarlardan birinin direnci yüksekti. bebeği tam olarak besleyememe riski taşıyordum. sürekli takip edildi allaha şükürler olsun sapasağlam bir bebeğim oldu. ilaç falan da kullanmadım buarada. geçmiş olsun canım.

nektakicim benim bile icim rahatladi arkadaslari okuyunca seni tahmin edemiyorum, konuyu yukarda tutalim daha cok arkadas okuyup guzel haberler versin sana. hic uzme kendini Allah'in izniyle sapasaglam doguracaksin bebisini :nazar:

ay inşallah gelişim problemi azbuz bişe diğil çünkü ööle bişe olursa nasıl toparlarım bilmiorm inş inş inş olmaz

X