Bebek Beslenmesibebeğime yaptığım çorbayı sizce 2\3 gün ısıtıp verebilirmiyim?
Konu Sahibifindikkabugu
Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Valla eskiler yemek konusunda daha rahat bence, eskiden rende, rondo, blendır yokmuş, o gün yemekte ne varsa ağzında geviş getirip tıkıyorlarmış ağzımıza, biz titizlenip hem kendimize ayrı hemde bebeğimize ayrı yapıyoruz, bundan şikayetçi değilim tabiki ama eskiler yemek konusunda çok rahattı biz ise bez konusunda çok rahatız.
Valla eskiler yemek konusunda daha rahat bence, eskiden rende, rondo, blendır yokmuş, o gün yemekte ne varsa ağzında geviş getirip tıkıyorlarmış ağzımıza, biz titizlenip hem kendimize ayrı hemde bebeğimize ayrı yapıyoruz, bundan şikayetçi değilim tabiki ama eskiler yemek konusunda çok rahattı biz ise bez konusunda çok rahatız.
annem yaptığı yemeğe bide patates atarmış onu yermişim. birde yaptığı yemekten ezer ekmek içi de koyarmış yedirirmiş. şimdi salça yok soğan yok falan filan. yoğurt mayalarmış tüm ev halkıda yermiş.sütte içimişiz 1 yaş öncesinde. ne bileyim bazen bende düşünmeden edemiyorum. bizim neyimiz eksik ki. ama bizim zamanızda hormon gdo falanda yoktu tabi. çoğu şey doğaldı.
ben cokca yapip minik kaplara koyup dondurucuya atiyor, ihtiyac duydukca cikarip mikrodalgada 2 dakikada cozduruyorum. cok kolay oluyor. turkiye'de var mi bilmiyorum, burda bebekler icin ozel tek porsiyonluk ek besin dondurma kaplari var...meyve-sebze purelerini de ayni sekilde yapiyorum...
Bende yaptığım sebzeyi ertesi gün veriyorum. Yanipiştikten sonra kez ısıtılmış oluyor.Ve bunun da bi sakıncası yok. Ancak içinde ıspanak yoksa... Günlük yoğurda gelince ben bunu doktorlara sordum ve burda bi yerde de bi konu başlığında yazdım.Günlük yapmakla 3-4 günlük yoğurt arasında tad olarak bozulma yoksa ve bebeğiniz yiyorsa hiçbir sakınca yoktur dedi doktorlar.Vitaminler canlı değiller ki ölsünler... Ben yoğurdu da 2-3-4 ün veriyorum.
çorbaların içinde yeşil yapraklı sebzeler varsa gunluk verilmeli,ama yeşil yapraklı sebze kullanmadıksa ertesi gunde verilebilinir.ben çorba fazlaysaertesi gunde aynı besini almasın bebeğim diye çosüt saklama poşetlerine koyuyorum bir kaç gun sonra veriyorum.hiç bir sakıncası da yok gayette pratik oluyor
Ben çorbasına ıspanak koymuyorum.Ek gıdalara yeni geçtiğimizden tek çeşit çorba veriyorum.Yani hergün sebze çorbası.Bunun için iki günlük yapıyorum.Dışarı da çok bekletmeden cam kavanoza alıp benmari usulü ısıtıyorum.......