Bebek Beslenmesi bebeğime yaptığım çorbayı sizce 2\3 gün ısıtıp verebilirmiyim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi findikkabugu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
F

findikkabugu

Ziyaretçi
bebeğime yaptığım çorbayı sizce 2\3 gün ısıtıp verebilirmiyim?(iyideğil diye duydumda)yrdımcı olursanız sevinirim.........

valla canım ben günlük olarak yapıyorum çorbasını az miktarda o öğünde yiyeceği kadar yoğurdunu günlük mayaladığım gibi en iyisi tabiiki taze olarak hazırlamak herşeyi

ben hep ertesi gün de yiyecek kadar yapıyorum,ertesi gün ısıtıp da vermenin bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum

bence günlük olarak yapıp ver, ertesi güne bile içinde bakteri türer, zaten ertesi güne hiç bir vitaminide kalmaz

Eğer dolabınız fi tarihinden kalma değilse olabilir.
Şimdiki dolaplar çok çok iyi.Ben Alyaya yaptığım çorbayı 2 gün yediriyordum,gerçi şimdi kendi yediklerimizi blendardan geçirip veriyorum ayrıca çorba yapmıyorum.
Yoğurdu da haftada bir sütcümüz getiriyor onu mayalıyorum haftada bir kere Alyaya her öğün için ayrı küçük kavanozlarda mayalıyorum,oldu bitti..

eğer ek gıdaya yeni başladıysanız bence günlük yapın ben günlük yapıyorum zaten 3 -5 sebzeyi rendeleyip haşlamak hçde zor deil

ben de çorbasını aksam yapıyorum, aksam ogunu olarak veriyorum kalanını da bir sonraki aksam veriyorum. yani sadece 24 sa beklemiş oluyor. doktoruma sordum gün aşırı yapıp verirsem sorun olur mu diye, hiçbirşey olmaz çok beklemedigi sürece, 2 günde bir vermenin saglık acısından bir sakıncası yok dedi..

bence günlük yapmak gerek kendimiz için bile nasıl taze yemekler yapıyorsak ve bunda hoşlanıyorsak meleklerimşzşn TAZE midelerine taze yemek gerek derim :) ben hergün taze pişiriyorum hergün yoğurt mayalıyorum aventin 250 ml lik saklama kaplarına zaten hergün farklı bir corba hazırladığım için taze oluyor tavuk balık kıyma dağılımını yapınca zaten ister istemez taze hazırlıyorsun bence tenbellik yapmamak gerek hele bebişlerimiz için asla :)

ben daha doğum yapmadım ama bence günlük taze yapsanız daha iyi

ayrıca hergün farklı bir besin alması oldukca faydalı mesela ben bugün makarnalı balık corbası hazırladım pzt.kıymalı sebze salı tavuklu tarhana crs.sebzel kıymalıi tavuk corb. pers.mercimek ve tatlı sebze corb. cuma balık corba. .... yani menümü hergün değiştiriyorum

çocugumuza genelde sebze corbaları yaparız.sebzelerın vıtamını kısa sürede gıtmekte oldugu için günlük yapmakta fayda var.sonuçta evde nıye yoğurt yapıyoruz gunluk taze olsun dıye

pardon kızlar 250 ml değil 125 ml miş saklama kabım şimdi mayaladım da daha ortalığı toplayacağım ve banyo yapıp uyuyacam yani umarım :) yarın iş var hafta sonu ne cabuk gecti

bir de kızlar yeşil renkli sebzeler tekrar asla ısıtılmamalıdır arastırın isterseniz bu sebeple taze olmalı kesinlikle ....

içerdiği nitrattan dolayı öyle sedacığım.Özellikle ıspanak alındığı gün yapılmalı ve ertesi güne kalmamalı.Günlük tüketilmeli yani.
A,C,D,E vitaminleri oksijenden,A,B,E,K vitaminleri ışıktan,C ve E vitaminleri ise demir,bakır gibi maddelerle temastan bozulur.

İki günlük yapıyorum her zaman. Örneğin öğlen öğününde verdiğim gıdayı ertesi gün yine öğlen öğününde veriyorum. Akşamları farklı bişey veriyorum.
Eğer içinde ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler varsa iki gün verilebilir yemek.
Yeşil yapraklı sebzeler ertesi güne tüm özelliğini kaybeder.
Ama onun dışında iki gün vermenin bir zararı yok.

canım günlük yapıp vermek daha sağlıklı içinde bakteride üremez hem

çok sağolun arkadaşlar.......yaptığınız farklı çorba tarifleriniz varsa yazarmısınız?buarada bebeğim 6.ayını doldurmak üzereyumurta sarısınıda verebilirmiyim başka neler verebilirim yardımcı olun.

slm bebeğiniz kaç aylık? benimki martın birinde altı ayını doldurdu, bugün ilk defa balık verdim, sebzeyle birlikte haşladım ve blendırdan geçirdim, somon balığıydı. Acaba erken mi balık için?

Ben iki günlük yapıyorum genelde. Doktorumuz artık büyüdüğünü ve bizim yemek düzenimiz nasılsa ona ayak uydurması gerektiğini söyledi. Yoğurdunu ve yemeğini iki günlü yapıyorum son bir aydır genelde. Ondan önce günlük yapıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…