Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhabalar beni bebeğim 24 günlük sezaryen ile dogum yaptım ilk Beş gün sütüm gelmedi 1haftada ucları yara olduğu için emziremedim bu yüzden mama vermek zorunda kaldık şimdi sürekli emziriyorum ama sütüm yetmiyor iki gögüsümdende 30 cc anca süt çıkıyor sütü çoğaltmak için her yolu denedim ama olmuyor 4 saatte bir 60 cc mama veriyorum size sorum siz bebeğinize mama verdinizmi? Nekadar veriyordunuz ? Herkes sütün gelir devamlı emzir diyor ama gelmiyor emziriyorum her fırsatta ama süt gelmeyince sinirlenip ağlamaya başlıyor süt artırmak için de önerilerinizi istiyorum komposto Rezene çayı meyve suyu alkolsüz bira hepsi süt yapıyor dediler hepsini denedim günde 4litre su içiyorum .. Önerilerinizi bekliyorum şimdiden herkeze çok teşekkür ederim..
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhabalar beni bebeğim 24 günlük sezaryen ile dogum yaptım ilk Beş gün sütüm gelmedi 1haftada ucları yara olduğu için emziremedim bu yüzden mama vermek zorunda kaldık şimdi sürekli emziriyorum ama sütüm yetmiyor iki gögüsümdende 30 cc anca süt çıkıyor sütü çoğaltmak için her yolu denedim ama olmuyor 4 saatte bir 60 cc mama veriyorum size sorum siz bebeğinize mama verdinizmi? Nekadar veriyordunuz ? Herkes sütün gelir devamlı emzir diyor ama gelmiyor emziriyorum her fırsatta ama süt gelmeyince sinirlenip ağlamaya başlıyor süt artırmak için de önerilerinizi istiyorum komposto Rezene çayı meyve suyu alkolsüz bira hepsi süt yapıyor dediler hepsini denedim günde 4litre su içiyorum .. Önerilerinizi bekliyorum şimdiden herkeze çok teşekkür ederim..
canım öncelikle gözün aydın bebeğini analı babalı büyüt bol su içmeye ve bol bol emzirmeye devam et kuru incir ye canım.
Tanrı yağmurdadır ...
Kayıtlı Üye
malesef burda ne anlattıysan aynılarını tek tek yaşadım ve sonuç olarak sut olmadı mı olmuuo ve bebekte emmeyi reddeddi şimdi mama içiyo yapçak bişey hekres emzırmedğim için bir sürü laf etti neler dediler neler özellikle de kv çok şeyler söledi ama umrumda değil sütüm yok çoçuğumu aç bırkakamazdım... şimdide iyi ama ben mamaya başlamasadım kilo kaybı olucaktı bu seferde bi çoçuğa bakamadın dieceklerdi buna da şükür ne dielim ben ilk ay 2 saatte bir 30cc veriyodum ama o zaman arada emiyodu 2.ay 60cc 2 saatte bir şu an sanki 75 yada 90 içiyo ama saati uzadı aralarda bu arada ilk aylar sma içti sonra kabız olduğu için ben aptamil aldım şu an mmemnunum doktor felan da danışmadım kendim
aynı sıkıntıları bende yaşadım. çevremdekıler aç bu çocuk dedikçe asabım bozuluyodu
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
ilk etapta makına ile sağdım sanırım kanallar öyle açıldı.gunduz emzirdim sadece yatarken 30 cc mama yapıp verdık en azından gece tok yatsın diye. bu arada gece gögüslerim daha iyi doluyodu. ilerleyen aşamada sütüm azdı yetmıyodu. ama gun içinde hiç pes etmedım hep emzirdim 15-20 dakıka zorla. yıne gece mama vermeye devam ettik. zamanla bebek de daha kuvetlı çekmeye başlayınca sütte de bi artma oldu. sadece su ile süt gelmiyo canım maalesef mutfaga girip çıkıp yiyorum sureklı. ben yemeyınce sütüm olmuyo. pirinç pilavı tahin helvası ve tahin pekmez bende güzel sut yaptı. onları yıyınce farkedıyorum. halen bazen akşama doğru sutumun az oldugunu hissediyorum ama elimle sıka sıka bebeğimin emmesini sağlıyorum. olmazsa da olmaz canım kafana takma. sütle beslenen büyüdü de mamayla beslenen büyümedi mi. ben şahsen 1 yemek kaşığı sut içmemişim annemden. sağlıklı olsunda
bu arada gogus yaraların içinde bepantheni öneririm canım
Sevgili Kbraati bebeğim 3 aylıkken benimde sütüm azalmıştı doktorumuz bira mayası hapı tavsiye etti yaklaşık 1 hafta sonra
Ben faydasını gördüm sende bir sene istersen 😇 bol sütlü günler olsun
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Sevgili Kbraati bebeğim 3 aylıkken benimde sütüm azalmıştı doktorumuz bira mayası hapı tavsiye etti yaklaşık 1 hafta sonra
Ben faydasını gördüm sende bir sene istersen 😇 bol sütlü günler olsun
selam bu hapı bende aldım dün başladım kullanmaya. bir sorum olacak günde kaç tane aldın ve ne kadar süre sonra faydasını gördün?
Tomrisin emzirme notları diye Google da aratın ve mutlaka okuyun derim.dr bir bayanın anne sütü getirme ile ilgili çok değerli önerileri var.
Ben12 ile başladım 16 ya kadar çıktım zaten max. 16 kullanılabiliyor kullanmaya başladıktan yaklaşık 10 gün sonra falan etkisini gördün😀
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
Süt arttırıcı çay tarifi vereyim sana onu yap
1 tatlı kaşığı rezene
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı ısırgan
1 tatlı kaşığı anason
250 cc kaynar su
Kimyon, anason, rezene ve ısırgan cam veya porselen bir fincana koyulur ve üzerine kaynar su dökülür.
Fincanın ağzı kapatılarak 10 dk. demlenmesi beklenir. Günde 3-4 fincan içilebilir.
Bence sutum yetmiyor fikrini aklinizdan cikarin. Her annenin sutu bebegine yeter, burada altin kural mamayi mumkun oldugunca azaltmak (mesela sadece gece vermek gibi) bir de isi gucu misafiri bosverip devamli emzirmek emzirmek emzirmek.o sut emzirdikce gelecek.eger bebeginiz 1-2 saat gectikten sonra bile yine emmek istiyorsa sutu sagin.gogusler talep dogrultusunda sut urettigi icin ne kadar cok emzirirseniz sutunuz o kadar artar.mama konusuna gelince mamayi ocu olarak gormek yerine bir kurtarici, bir destekci olarak gormekte fayda var.caninizi sikmayin, cocugum ac kalmayacak, en kotu mama ile beslenecek doyacak diye dusunup icinizi ferah tutun.sevgiler.
sen de benm gibi en büyük noktayı kaçırıyorsun. STRESTEN UZAK DUR. BOL BOL UYU. diğer her şeyi yapıyorsun zaten. benm sütüm 40. gün geldi. güşdne 15 dakka uyuyordum çünkü. ne zamanki uykualrım arttı sütüm de arttı. .bir dene kesinlikle işe yarayacak . bi de takıntı yapma. benm gibi lohusa depresyonu geçiriyorsan kendini rahatlatacak şeyler bul. kolay gelsin
Merhabalar anneler.. Benim bebeğim de 16 günlük ve sezaryanla doğum yaptım. İlk günler kolostrum geldi, su gibi ama bebeğim zor doydu, hep uyanıp ağlıyordu. Sütüm gelmeye başladıktan sonra da emmede güçlük çekti yavrum, doktora götürdüm, doymuyordur mama başla dedi, aptamil 1 bebek sütü günde 60cc verdi. Tatmin olmayıp bir başka doktora daha götürdüm, o kilosunun normal olduğunu söyledi, 1 hafta sonraya kontrol verdi. Günde 30gr alması yeterliymiş, 150gr alırsa normal demişti ama o hafta içinde bebeğim çok ağladı, ben de mama vermek zorunda kaldım
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
300 gr almış sonuçta, şükür ama şimdilerde mama verdiğimde kusuyor ve sürekli emmek istiyor. Uyku düzenimiz hiç yok ;( 1 saat uyusa seviniyorum ve ben de uyumaya çalışıyorum. Zombi gibiyim resmen. Yakında tükeneceğimden korkuyorum, yine bebeğim için.. Bebeğimin daha çok uyumasını nasıl sağlayabilirm? Daha düzenli mama vermem mi gerekiyor? Deneyimli anneler, nolur yardım edin
acliktan olabilir bence mamayi artırmalısin .
Benim kızımda erken doğdu sezeryanla doğum yaptım.ilk 5gün gelmedi süyüm kızım almıyordu pompayla sağatak getirdik sütü bu arada kıZım mama içiyordu.memeyi almayı hep reddeti.milletin söylediklerine hep kafami taktım ve kızıma verebildiğim günlük max.90 cc oldu.oda 1-2defa çıktı gerisi hep 50-60cc sonradan oda gitti.biraz ara verip tekrar denedim o alkolsuz bitalar.e bebekte satılan malt içecekler bir haftada 12 tane içtim boza ama yok yok.kızım şuan 2,5 yaşinda ve mamayla büyüdü çok şükür hiçbir sorunumuzda yok.yanı mama öcüü değil