• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğime su vermelimiyim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aymuel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2008
392
2
96
Diğer
merabalar benim bebeğim iki buçuk aylık ve sütüm yetmediği için mamada veriyorum.doktora sordum su verme dedi.ama benim bildiğim mama veriliyorsa suda verilmesi lazım.sizce ne yapmalıyım?:44:

anne sutu de alsa,mama ile de beslense bebeklere dogumdan itibaren su verilir.Tamamen anne sutu alan bebeklerde miktar oldukca az olmakla birlikte,yine de her emzirmeden sonra birkac yudum verilmelidir.Mama ile besleniyorsa gunluk 100 ml civari su icer.En dogrusu suyu karnini doyurduktan sonra vermektir,hem agizda mantar olusmaz boylece.

pardon,bu karin doyduktan sonra su verme sadece agzini durulasin diye,onun haricinde yemekten yarim saat once ve yarim saat sonrasina kadar su verme.Saglicakla.

benim dr.umda anne sütüde alsa mama alıyorsa çok az su verilmeli dedi. tabi kaynatılıp soğutulmuş su.

ben oğluma doğduğu günden beri su veriyorum verilmesi de lazım bence.

benim kızım 6 ay boyunca anne sütü aldı, su vermedim. keşke verseymişim, çünkü şimdi ek gıdalara başladık ve suyu hiç sevmiyor, içmiyor! nasıl alıştırcam bilmiyorum :(

6 ay ben de sadece anne sütü alıyor diye su vermemiştim,sevmemesinin onunla ilgisi olduğunu düşünmüyorum,çünkü oğlum şimdi de sürekli su içer.Sizin bebeğiniz mama alıyorsa su vermeniz gerekir.

Canim anne sutu de olsa normal mama da olsa 6 aydan once bebeklere su VERILMEEEEZ. Anne sutunde zaten su var hazir mama da FORMULA onda da zaten bu goz onunde tutularak icerigi hazirlaniyor. Eger sen bebegim susadi deyip verirsen anne sutunden de mamadan da az almak ister. Ama cok sicak havalarda kusma veya ishal durumunda kaybi onlamek icin verebilirsin. Bebegine suyun tadini alistirmak icin verebilirsin istersen ama az bisey alistimak icin. Susadi da susamasini gecirmek icin degil. Sglicakla kal.

kesinlikle vermelisin ben de kullandım devam sütü ardından mutlaka su ver demişti doktorumuz.ağzı temizlenir.ayrıca suyu zaten sütün ardından vereceksin o içmek istediği miktarı belirler.öyle fazla içmiyorlar zaten tadımlık.ama hele de sıcaklarda kesin ama kesin ver.suyun hiçbir zararı yok.

bizim dr umuz su konsuunda hep verilir yorumunu yaptı kıın rdyatörler bebeği susatır su kaybı olur dedi yazın terler su kaybı olur hatta yazın doğan yada kızın doğsada çok terleyen bebeğe suyun yanında çok az miktar tuz da verilirki kaybettiği su ve tuzu geri veelim depoları tükenmesin dediben damla damlada olsa hep verdim sade su vermediysem ogün bitki çayı şeverdim bizim bedenimiz nasıl 4/3 suysa onunkide öyle

valla bır bebek en basıdı mama ıle beslenıyorsa su vermeme gıbı bır luksu olamaz bence
ayrıca su dedıgımde bır cay kasıgı gunde maksımum 3 5 cay kasıgı oda agzı ıslansın dıye
benı kımse ınandıramaz suyun zararına

kuzenim gıda mühendisi, üniversite de okurken hocaları arasında bu su konusu geçmiş ve hepsi de yenidoğan bebeklere su verilmesi gerektiğini söylemişler.

ablamın oğlu da sarılık olmuştu ve doktor ablama çok kızmış su vermediği için.
ilk doğumumda da bana hemşireler söylemişti şekerli su ver diye. hem ağzın da pamukçuk olmaz hem de sarılık olmaz diye. çok şükür 2 çocuğum da sarılık ve pamukçuk olmadı.

tabi ki suyu bibebron biberon da vermiyoruz emzirdikten ya da mamasını içirdikten sonra 2-3 çay kaşığı.

yeni doğan bebeğin midesi zaten bilye kadardır. her emzirmeden sonra 1-2 damla su bile yeterli olur. haftalar ilerledikçe 1 çay kaşığına sonra 2 -3 çay kaşığına kadar çıkarırsınız su miktarını.

siz tatlı birşeyler yedikten sonra içiniz yanmaz mı? su içmezmisiniz mesela.

her doktora da inanmamak gerekiyor. onlar gribe çare bulamamışlar ki yenidoğan bebeğe su verme konusun da hem fikir olsunlar.

unutmadan. yenidoğan bebeğe mutlaka doğumdan sonra 1 damla şekerli su sarılık olmaması için.

bende verilmesi gerektiğini düşünenlerdenim fakat oğlum 5,5 aylık su içmiyor ne yaparsam yapayım aldıramıyorum üstelik ek gıdayada geçtik

bebeğim yaklaşık 2 aylık,günlük 2-3 çay kaşığı kadar veriyorum.
doktorum her beslenmeden sonra biraz ver tadına alışın dedi ama bu mümkün olmuyor.çoğu zaman emerken uyuyakaldığı için veremiyorum.ne zaman aklıma gelirse.tadını da sevmiyor zaten,yüzünde acayip bi ifadeyle bazen geri tükürüyor bazen yutuyor.

Bence de verilmeli. Ben vermiştim. Yazın su vermeme rağmen idrarında ürat kristalleri oluşmuştu ki bu susuzluktan kaynaklanıyormuş. Bunu da bezindeki kiremit rengi lekeden anladık. Tabi ilk gördüğümde kan sanıp epey üzülmüştüm. Kaynamış ve soğumuş su verilmesi daha uygun. Ben bir zararını görmedim faydasını gördüm.

Bu arada ek gıdaya geçtiğim sıralar ki yazın sonuydu, oğluşa pek su içiremiyordum. Zamanla vücudu ihtiyaç hissettiği için mi nedir içmeye başladı. O yüzden alışma konusunda sıkıntınız olmasın bence.

bebeğim yaklaşık 2 aylık,günlük 2-3 çay kaşığı kadar veriyorum.
doktorum her beslenmeden sonra biraz ver tadına alışın dedi ama bu mümkün olmuyor.çoğu zaman emerken uyuyakaldığı için veremiyorum.ne zaman aklıma gelirse.tadını da sevmiyor zaten,yüzünde acayip bi ifadeyle bazen geri tükürüyor bazen yutuyor.

ben her gün emzirmelerimden sonra toplam 20 ml ye yakın su veriyorum. sade verirsem tadı hoşuna gitmiyor yarısını içiyor yarısını püskürtüyor. gazı için rezene vermiştim ve çok hoşuna gitmiş yan yan gülerek içmişti. o yüzden içirdiğim suyun içine rezene koyuyorum. mesela 1 yemek kaşığı suyun içine (milupanın) 1 tane minik rezene koyuyorum eritip çiriyorum. sonrada rahat rahat uyuyor.

Back