How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi Bebeğime Sebze çorbalarını nasıl sevdirebilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mehtap3

BERKAY'IN ANNESI
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
1.772
12
158
48
İstanbul
Arkadaşlar benim 28 haftalık doğan bebeğim anne sütünü ancak 2 ay alabildi. Sonrasında hep mama kullanmak zorunda kaldık. Erken doğan bebeklerin gelişimi doğması gereken tarihe göre hesaplanıyor. Yani bebeğim 7 aylık ama düzeltilmiş 4.5 aylık. Ek gıdaya geçtikten sonra meyve sularını, hafif kahvaltıyı (cicibebe, muz, pekmez,ceviz, peynir) yiyor. Fakat sebze çorbalarını ne yaptıysam yediremiyorum. 4-5 kaşık ancak alıp öğürüyor. Ben de zorlamak istemiyorum. Fakat sebze de yemesi lazım. Sizlerin bir önerisi var mı? Sizler sebzeye nasıl alıştırdınız. Sebze çorbasını şu şekilde yapıyorum. Biraz patates, biraz havuç, biraz kabak ya da maydanoz haşlayıp telden geçiriyorum 1 kaşık da zeytinyağı ilave edip kaşıkla vermeye çalışıyorum. Sizler nasıl yapıyorsunuz? Sebze olarak neler veriyorsunuz? Bebekleriniz sebzeyi seviyor mu?

cnm bende aynen senın yaptıgın gıbı yapıyorum ama ılk gunden berı severek yıyor hatta sebze corbasını en cok sevıyor ama bı arkadasa soylemıstım her nekadar seker faydalı olmasada kayınvalıdem corbalara bıraz seker at o zaman yer derdı benım yememe gıbı sorunum olmadıgı ıcın yapmadım yapıp yapmamak ta sana kalmıs ..sadece bı soylemek ıstedım..

ben,sebze olarak brokoli,hawuç,az domates,kabak,ıspanak,az patates biraz da kerewiz koyuyorum.ewde hangi sebzem warsa onları karıştırıyorum ama bu sebzelerim genelde ewimde oluyo oğlum için.ilk yaptığım günden itibaren sewerek yiyiyo.ilk kaşıkta değişik bi çorba yaptıysam biraz yüzünü buruşturuyo ama 2.kaşıkta düzeliyoo.çok şükür bu zamana kadar yaptığım tüm çorbalarını içti hiç dökmek zorunda kalmadım.ben içine 1 tane bebe ekmeği de koyuyorum öyle yiyiyo yawrum.

benim kızım sebze çorbası ya da sebze yemeğini tek başına asla yemiyor , yoğurt seviyor diye ben de yoğurtla karıştırıp yediriyorum

yoğurt seviyorsa yoğurtla karıştır onuda sevmezse benim dr:umpeynir koyabilirsin demişti peynir dene
birde 1 ays onra kıymada eklersin o zaman yr bence

rlbenimde 7 aylık bir oğlum var bende sizin dediğiniz gibi püre haline getirdim kaşıkla vermeye çalıştım ama kesinlikle yediremedim. tesadüf eseri bi misafirlikte oğlumun kendi başına yemek istediğini keşfettim. yani büyük büyük haşlıyorum sebzeleri ya kendi eline veriyorum ısırarak yiyo yada ben parçalıyorum elimle veriyorum çünkü kaşık almıyo. şuanda problemimiz kalmadı böyle çok seviyo. ama benim oğlumun dişleri çıktı 5 tane dişimiz var:) belkide bu yüzden böyle yemeyi seviyordur.

benim kızımda sebze sevmiyor ama ben zorlamıyorum zamanla alışır doktorlar zorlamamak lazım diyorlor meyvelerede zor alıştı ama alıştı sabretmek lazım bence,annelik zor herkese kolay gelsın ve herkese iyi senelerhihoyyyt:lepi:

Arkadaşlar merhaba ;
şuanda güzel kızım 5,5 aylık ek besinlere geçmeye çalışıyoruz anne sütü yeterli gelmemeye başladı fakat 3 gündür pirinç unu yapıp veriyorum severek yiyor fakat önce sebze mi vermeliydim diye düşünüyorum ne verebilirim hangi ek besin daha yararlı olabilir şimdiden teşekkürler cevaplarınızı bek.

oğlum bana çekmiş maşallah tam bi sebzeseveralkisalkisalkis 7 aylıkken geçtik ek gıdaya yağsız tuzsuz çorbaları içerdi tabak tabak ilk hafta sonra tatlı bişi verince vazgeçt, sebze olayından.. bende naptım mesela karnıbahar çorbası dayadım pekmezi içine, tüm yemekleri pekmezli düşünsene karnıbahar karamel gibi olmuş..:roflol: :roflol: dr a dedim böyle yaptım e yiyiyosa sorun yok demir de almış olur hem dedi 2 ay böyle gitti sonra tuz katarak normal devam ettik canım.. benim oğlum bişiyi yemezse içine hemen sarımsak katıyorum yiyor böle deneye deney bulcaksın çaresi yok canım.. ama küçükmüş bebişin daha alışır bakalım zamanla, sarımsağı ilede dene canım antibiyotik hem.. ben,mki brokoli çorbasına öyle alıştı mesela.. şimdi 18 aylık sorun yok

bence de önce sebzeyle başla.zamanla damak tadı oluşur.benim oğlum haşlama sebze falan yemedi.bildiğin salçalı sarımsaklı şeyleri yedi.senin ki daha küçükmüş.havuç elma kahverengi kuru kayısıyı haşla ve blenderden geçir biraz irmik ekle haşladıgın sudan ekleyerek kavanoz maması kıvamına getir 1 çay kasıgı pekmez koy.benim oğlum çok seviyordu hem de irmik bebek beslenmesinde önemli yer tutuyor. 6,7 aylıkken de kıyma tavuk balık azar azar başladık.

oğlum bana çekmiş maşallah tam bi sebzeseveralkisalkisalkis 7 aylıkken geçtik ek gıdaya yağsız tuzsuz çorbaları içerdi tabak tabak ilk hafta sonra tatlı bişi verince vazgeçt, sebze olayından.. bende naptım mesela karnıbahar çorbası dayadım pekmezi içine, tüm yemekleri pekmezli düşünsene karnıbahar karamel gibi olmuş..:roflol: :roflol: dr a dedim böyle yaptım e yiyiyosa sorun yok demir de almış olur hem dedi 2 ay böyle gitti sonra tuz katarak normal devam ettik canım.. benim oğlum bişiyi yemezse içine hemen sarımsak katıyorum yiyor böle deneye deney bulcaksın çaresi yok canım.. ama küçükmüş bebişin daha alışır bakalım zamanla, sarımsağı ilede dene canım antibiyotik hem.. ben,mki brokoli çorbasına öyle alıştı mesela.. şimdi 18 aylık sorun yok

Sarmısak kaçıncı aydan itibaren verilebiliyor?

ben ilk olarak sebzeye havuç ve patates ile basladım...sonra brokoli ve karnıbaharı denedim oglum sevmedi...kavanoz sebzelerinden aldım onları da yemedi...en son balkabagı yaptım...yedi...demekki tatlı seviyor diye düşünerek şimdi çorbalarına biraz anne sütü ya da devam sütü ya da pekmez ya da cicibebe ekliyorum...eskiye göre daha iyi yiyor

bende yoğut la beraber sebzeyi verdi ama karıstırmadan bı kasıkm ondan bı kasık sebzeden yoğurdun tadına sebzeye batıldı benım kı çok sanslı bi anneyım 11 aylık bebegım ve hıc bır gıdaya hayır demedı cok sorunsuz atlattık

Back