• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğime röntgen filmi çektirmekle hata mı yaptım??

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
96
Muğla
kızlar
belki takip edenleriniz vardır.Ben bebeğimdeki bağırsak sorunu için doktora gitmiştim.Doktorda benden ultrason ve bebeğimin karın filmini istemişti.Bizde cektirdik.hatta filmin sonucunda doktor bana bi cerrahın filmi görmesi gerektiğini söylemişti.Ben o telaşla hiç sorgulamadan filmi çektirdim bebeğime ama bana şimdi herkes napptın radyasyon aldı cocuk,1 aylık bebeğe film cekilirmi falan diyor.Çok kötuyum.cektirmemelimiydim sizce.Bu radyasyon bebeğime ne zararı vermiştir.Yada ne olabilir.Cok kötuyum arkadaslar.Sizlerin içinde bebeği çok kucukken film cekilen varmı.??

Canim bilmiyorum bu konuyla ilgili hic bilgim yok ama hamileleik doneminde rontgen fetusa zarar verecegi icin tehlikelidir.Bebeklerde durum nedir bilmiyorum ama doktorun istegi uzerine cektirmissin radyasyon tabi ki sakincali ama bebegine ciddi anlamda zarari dokunacak birsey olsa onermezdi sanirim.

aynı hatayı bende yaptım canım:1no2:benim de oğlumun bacak gelişiminde sorun vardı ultrason çekildi daha sonra 3 aylıkken röntgen de çekildi daha sonra doktorumu değiştirdim profesöre götürdüm bana birsürü fırça attı bu kadarlık bebğe nasıl röntgen çektirirsin diye ama ne yapabilirdimki onun sağlığı için o anda doktor ne isterse yaptırıyoruz işte şimdi 6 aylık olmasına az kaldı 6 ayı doldurunca tekrar röntgen çekeceğiz dedi mecburen çektiricem...

aynı hatayı bende yaptım beyin tomografisi çektirdim daha sonra televizyonda bir doktor bebeklere çok zararlı olduğunu anlatınca pişman oldum çok korkuyorum bebeğime zarar vermemiştir inşallah

casnım sanırım biraz hata yapmışsınız..çünkü el kadar sabiye röntgen çektirmek çok çok yanlıs..benim kızım 16 aylıkl 2 hafta önce mama sandalyesinden düştü..düşüş mesafesdide baya vare hemen dr götürdük bize tomografi çekeliöm dedi biz yanaşmadık bekleyelim dedik takip edelim dedik..daha sonra kendi dr sorduk sakın çelktirmeyin çok fazla radyasyon yüklemiş olursunuz dedi..

yani diyecegim oki çok çok mecbur kalınmazsa asla ytaraftar degilim..ki arkadasim seninde bebegin çok küçük içinide sıkmak istemem ama 1 aylık bebege ne röntgeni?
ayrıca onun sıkıntıları hemen baş göstermez..ileride ortaya çıkar inşallah bir durum olmaz canim..geçmiş olsun

canım valla benim bebeğim daha 17 günlükken dr götürdüğümde röntgen istediler.yaptırmam deyince dr fırça attı. ben senin kadar bilmiyormuyum röntgeni zararlı olsa niye isteyeyim bebeğe düşman mıyım dedi. yaptırdık bizde.yılda 6 kez röntgen çekilebilirmiş.ama 1 tomografi 6 röntgene eş olduğu için tomografiden sonra sene boyunca röntgen alınmaması gerekiyormuş.

benim kızımın kalça gelişim gerliği var ilk röntgenini 2 aylıkken çekildi
sonrada 3 ay arayla sürekli rötngen çekilidi en son bir yaşında gittik
birdahaki kontrol birboçuk yaşında röntgen çekmek zorundalar kemiklerin
gelişip gelişmediğini nasıl görebilirki başka kızım henüz 14 aylık istemesemde
çektirmek zorunda kaldım kurşun plaka koyuyorlar genital bölgesinide kurşun plakayla kapatıyorlar
ama yineden huzursuz ve çaresizim

kızlar
belki takip edenleriniz vardır.Ben bebeğimdeki bağırsak sorunu için doktora gitmiştim.Doktorda benden ultrason ve bebeğimin karın filmini istemişti.Bizde cektirdik.hatta filmin sonucunda doktor bana bi cerrahın filmi görmesi gerektiğini söylemişti.Ben o telaşla hiç sorgulamadan filmi çektirdim bebeğime ama bana şimdi herkes napptın radyasyon aldı cocuk,1 aylık bebeğe film cekilirmi falan diyor.Çok kötuyum.cektirmemelimiydim sizce.Bu radyasyon bebeğime ne zararı vermiştir.Yada ne olabilir.Cok kötuyum arkadaslar.Sizlerin içinde bebeği çok kucukken film cekilen varmı.??

canım sakin ol bende kızım tam 15 günlük idi film çektirmek zorunda kaldım hemde iyi ki çektirmişim kızım kaka yapamıyordu bu yüzden bağırsaklar şişmöiş şişmiş mideyi sıkıştırmış bu yüzden kızım sürekli kusuyormuş hemen önlem alındı da kızım rahatladı...

bişey olmaz
sonuçta gerekiyor ki çekiliyor
doz ayarlaması da yapılıyor.
milletin sözüne bakma sen

kesinlikle bişi olmaz kanısındayım. evet benimkilerde çekilmişlerdi. kafa akciğer kol . allaha şükür bişi olmadı mutlaka dr. bilinşli davranmıştır bence rahat ol. ahhhh ahhhhhh onlar büyüyor ama bizlerde böyle yaşlanıcaz sanırım

Ben de çektirdim 5.5 aylıktı zatürre şüphesi vardı.
ilk çocuğum için de kalça çıkığı şüphesi olduğu için çekilmişti yaklaşık bir aylıktı şimdi büyük altı yaşında maaşallah hiç bir şeyi yok.

Merhaba canım, neticede doktor istemiş çektirtmiş sen en yapabilirsinki..Sıkma canını bir sorun olmaz inşallah.

Bu arada kızının gaz durumu ne oldu? Biraz rahatladınız mı?

bende 1.5 aylıkken yanı 1 ay kadar once rontgen cektırmıstım...
bagırsaklarında bı hastalıktan suphelenmıstı dr sukur temız cıktı.
napalım cekılcek deyınce elden ne gelır.
ya allah korusun bı hastalık olsada farketmeseydık??? ıcım rahat bu konuda.

canım sakin ol bende kızım tam 15 günlük idi film çektirmek zorunda kaldım hemde iyi ki çektirmişim kızım kaka yapamıyordu bu yüzden bağırsaklar şişmöiş şişmiş mideyi sıkıştırmış bu yüzden kızım sürekli kusuyormuş hemen önlem alındı da kızım rahatladı...

canım işte benim bebeğimdede bundan şüphelendiler.surekli kusuyordu hala daha öyle.işin kötusu filmden de net cevap veremediler biliyomusun.filmde bağırsağın birkısmı daha koyu,:((
şimdilik fitille kakasını yapıyor,fitil atmasak gunde 1 kere zorla yapıyor.

kesinlikle bişi olmaz kanısındayım. evet benimkilerde çekilmişlerdi. kafa akciğer kol . allaha şükür bişi olmadı mutlaka dr. bilinşli davranmıştır bence rahat ol. ahhhh ahhhhhh onlar büyüyor ama bizlerde böyle yaşlanıcaz sanırım

geçmiş olsun canım,doktoruma biraz gıcık olduğumdan sanırım guvenemedim.:)) ama şimdidaha rahatım sayenizde.

Merhaba canım, neticede doktor istemiş çektirtmiş sen en yapabilirsinki..Sıkma canını bir sorun olmaz inşallah.

evet bende böyle düşünüyorum canım.yoksa ben hadi film cektireyip diyip keyfi istemedimki. dimi ama?Yine de Allahım korusun yavrularımızı..

Bu arada kızının gaz durumu ne oldu? Biraz rahatladınız mı?

ah canım,hala devam ediyor.metsil işe yaramadı.zinco biraz iyi gibiydi.Sonra nurse harveyi duydum,2 gundur onu veriyorum.görsen alttan pırt pırt gazını atıyo surekli çok rahat.ama tabi ağrısı oluyo yinede.sanki nurse harvey iyi geldi .bide bu akşam cok az nane cayı verdim.bikaç kaşık.rahat şu an.

bende 1.5 aylıkken yanı 1 ay kadar once rontgen cektırmıstım...
bagırsaklarında bı hastalıktan suphelenmıstı dr sukur temız cıktı.
napalım cekılcek deyınce elden ne gelır.
ya allah korusun bı hastalık olsada farketmeseydık??? ıcım rahat bu konuda.

tamamen aynıyız işte canım.Şükür kötu bişey cıkmadı.gerci bana net cevapda veremedilerki..geçmiş olsun sanada..

Back