• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğime ne yedirsem

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bebekler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2011
19
0
36
Konya
merhaba hanımlar 1.5 yaşında kızım var ona yemek ne verecemiğim hep aynı yemekkleri veriyorum sanki bıkmış gibi çorbaları sevmiyor hiç yemiyor of canım cok sıkılıyor ne olur bana fikir verin siz çocuklarınıza ne verirsini kahvaltıyı saat 11de yer öğlen saat 2 de süt verir yatırırım yemek vermem bu yaptığım doğrumu saat5 de uyanır akşam yemeğini 7 de yer saat 11 de sütü içer yatar

1,5 yaşında artık ne yerseniz onu yemesi lazım.Herşeyden önce 3 öğün yemeğinin olması lazım.Kaçta kalkıyo ki sabah kahvaltısını 11'de yapıyor?Bence bir çocuk için çok geç.İlerisi için düşünürsek biraz sağlıksız beslenmeye doğru götürebilir.Tabii ki doktor değilim sadece nacizane fikrim.Kendimizden örnek vereyim belki yardımcı olur.Oğlum 13 aylık doktor siz ne yerseniz ondan verin dedi.Bizde pek sebze yemeği pişmediği için ona özel sebze yapılıyo.Sabah 6.30-07.00 gibi kalkar.08.00 gibi kahvaltı eder.KAhvaltıda peynir,yumurta sarısı 1-2 zeytin,süt,badem-fındık-ceviz toz şeklinde üçünden biri ve kuru kayısı.Öğlen bir kase sebze yemeği (200 gr yaklaşık) ve yoğurt,ara öğün meyve.Akşam köfte,pilav veya makarna ve yoğurt ya da sulu köfte ekşili köfte.Haftada 2 gün mutlaka balık.Sebze yemeği olarak da uydur uydur yap.Karnıbahar yapıyorum mesela içine yer elması patates dereotu maydanoz da koyuyorum.Kereviz çok yaptım.Küçük küçük doğrayıp havuç biraz patatesle beraber normal sulu yemek gibi pişirip yediriyorum.Çok fazla da karıştırmıyorum ki sebzelerin tadını ayrı ayrı da alabilsin.Bence kahvaltısını erkene çekip 3 öğün yemek düzenini oturtursan hem senin için daha rahat olur hem de ilerisi için bir yeme düzeni oluşmuş olur.

Back