• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğime nasıl ingilizce öğretebilirim?

hepgenc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2017
1.208
1.776
63
Bebegime kucukken ingilizce ogretmek istiyorum ama benim seviyem yeterli degil. Bebekler icin bildiginiz kurslar var mi? Ya da onermek istediginiz seyler varsa cok sevinirim.

Renkler sayılar hitaplar yiyecekler hep küçük kelimeler bunları bebekken öğretebilirsiniz tabiki en iyisi sizinle konuşarak öğrenmesi bence çalışabilirsiniz. Çocuklar için kurslar 6 yaşından sonra diye biliyorum tabi başkası varsa yazarlar

Kaç aylık bebek? Niye İngilizce öğretmek istiyorsunuz? Yurtdışında mı yaşıyorsunuz? Önce anadilini Türkçeyi öğrensin başka dilleri de öğrenir aceleye gerek yok

bebek kac aylik acaba yahu birakin bebek gulsun eglensin bol bol oyun oynasin yemek doksun duse kalka yurumeyi ogrensin Allah askina zaten ogreniyirlar büyüdüğü zaman bence bebekler icin 3 temel vardir sevgi uyku oyun

Bebegime kucukken ingilizce ogretmek istiyorum ama benim seviyem yeterli degil. Bebekler icin bildiginiz kurslar var mi? Ya da onermek istediginiz seyler varsa cok sevinirim.
Dil konuşularak öğrenilen bir kazanimdir.Her şehirde sınıfta sadece İngilizce konuşulan farklı kreşler var.Ama sizin de evde pekistirmeniz gerekecektir.

Kaç aylık?
İngilizce eğitim veren bir kreşe gönderebilirsiniz. Sınıfta hem ingilizce konuşan hem Türkçe konuşan öğretmenler oluyor. Biz memnunuz.
3 yaş altındaysa da kulak dolgunluğu olması İçin ingilizce çocuk şarkıları dinletebilirsiniz.

Bebek dediğine göre çok küçük ve muhtemelen konuşmuyodur da neden ingilizce yani bu kadar erken

Bizim komşu da öğretti kızına
Küçücük kız pink pink yellow yellow diye geziyordu sonra unuttu gitti :)
Herşey zamanında güzeldir hele bi 1e başlasın o zaman düşünürsünüz kurs murs

Youtubeda İngilizce hikayeler oluyor basit seviye masallar. Çocuğunuzun yaşına ayına göre siz karar verirsiniz. Onu açın ve kulak doygunluğu olsun. Muhakkak en basit kalıpları biliyorsunuzdur günlük konuşma dili. Bunları ona uygulamalı söyleyebilirsiniz. Beşik dili gibi düşünün. Are you hungry? dersiniz Aç mısın? dersiniz arkasından bunu her seferinde yaparsanız bu cümlenin hangi durumda nasıl kullanıldığını kapar hemen. Onların beyinleri bizden kat kat hızlı çalışıyor. Ne kadar küçükken o dile maruz bırakırsanız o dili kavraması o kadar kolay oluyor.
Özellikle bebeğin yaşına göre kitaplar var bunların İngilizce olanlarından alıp her gün ona resimlerini göstererek okuyun.
Bir dili öğrenmek için o dili dinlemek, konuşmak, okumak, konuşanları izlemek gerekiyor.
Evde bunu bir rutin haline getirin.

Biz yurtdışında yaşıyoruz bizim için çocuğumuzun ana dili öğrenmesi önemliydi. Türkce konuştuk herzaman dışarıda öğreniyor almancayı parkta arkadaşlardan bende artık onunla daha fazla almanca konuşuyorum. Ve çocuk küçükken ögrendi öğreni onrası daha zor. Birde şu youtube denen illetden oğlum bütün inilizce renkleri sayıları ve şarkıları ögrendi. Yani konuşmakla hikaye okumakla müzikle ögrete bilirsiniz aslinda ben kücük yaşda cizgi filme karşıyım ama oradan da ögreniyorlar çok

Konuyu açıp yorumlara cevap verilmemesinden hiç hoşlanmıyorum ama genede yazmak istedim. Yiğenim 2 yaşında ve önce ingilizce renklerden başladılar bütün renklerin İngilizcesini biliyor şuan ama birazda oyun eşliğinde öğrettiler oda çabuk öğrendi bence acele etmeyin naparsanız yapın evin içinde 24 saat ingilizce konuşmazsanız eğer bebekken öğrenemez İngilizce.

Bizim komşu da öğretti kızına
Küçücük kız pink pink yellow yellow diye geziyordu sonra unuttu gitti :)
Herşey zamanında güzeldir hele bi 1e başlasın o zaman düşünürsünüz kurs murs
Benim kizimda 4 yasinda ayni dedigin gibi pink pink yellow diye geziyor. Youtube daki videolar sagolsun :KK53:

Kaç aylık bebek? Niye İngilizce öğretmek istiyorsunuz? Yurtdışında mı yaşıyorsunuz? Önce anadilini Türkçeyi öğrensin başka dilleri de öğrenir aceleye gerek yok

bebek kac aylik acaba yahu birakin bebek gulsun eglensin bol bol oyun oynasin yemek doksun duse kalka yurumeyi ogrensin Allah askina zaten ogreniyirlar büyüdüğü zaman bence bebekler icin 3 temel vardir sevgi uyku oyun

Bebek dediğine göre çok küçük ve muhtemelen konuşmuyodur da neden ingilizce yani bu kadar erken

Bebeğim dediğim küçük evet. 2 aylık olmak üzere. Ben gidip de yarın öğretmeye başlayayım demiyorum. Bebeğim hazır bu kadar küçükken nasıl öğretebilirim öğrenmek istiyorum ki zamanı geldiğinde ona daha faydalı olabileyim. İngilizce öğretmek denilince hepimizin aklına gramer gibi şeyler geliyor muhtemelen. Ben çocuğuma okula gider gibi bir eğitim vermek istemiyorum. Zaten uzun yıllar boyunca okula gidecek. Asıl istediğim yıllarca bizim gibi okuyup da ingilizce bilemiyorum dememesi. Nasıl ki Türkçe'yi doğal konuşma ortamında öğreniyorsa, İngilizce'yi de bu şekilde birileriyle konuşarak öğrensin istiyorum. Bunun için küçük yaşların ideal olduğunu biliyorum. Ancak ne kadar küçükken başlamalı, bu konuda yaşanmış örnekleri olanlar varsa çok sevinirim. Bu konuya en iyi cevabı, çocuğu çok dilli olan anneler cevap verecektir.
Kaç aylık?
İngilizce eğitim veren bir kreşe gönderebilirsiniz. Sınıfta hem ingilizce konuşan hem Türkçe konuşan öğretmenler oluyor. Biz memnunuz.
3 yaş altındaysa da kulak dolgunluğu olması İçin ingilizce çocuk şarkıları dinletebilirsiniz.
Aynen canım. Öyle bir kreş olabilir ama etrafımda öyle bir yere giden yok. Faydalı oluyor mu acaba? Sadece renkleri, sayıları v.s. mi öğretiyorlar. Yoksa kendini ifade edebilecek düzeye geliyor mu? Aslında asıl öğrenmek istediğim bu.

2 aylık olan bebekten bahsetmiyoruz inşallah:deli:
Daha 2 aylık bile değil :) Hemen yarın öğrensin demiyorum tabi ki :)
Konuyu açıp yorumlara cevap verilmemesinden hiç hoşlanmıyorum ama genede yazmak istedim. Yiğenim 2 yaşında ve önce ingilizce renklerden başladılar bütün renklerin İngilizcesini biliyor şuan ama birazda oyun eşliğinde öğrettiler oda çabuk öğrendi bence acele etmeyin naparsanız yapın evin içinde 24 saat ingilizce konuşmazsanız eğer bebekken öğrenemez İngilizce.
Daha konuyu açalı 1 gün oldu. Sürekli cevap vermemi beklemiyorsunuz heralde. Gece 3te yazmışssınız. O saatte uyanık değildim kusura bakmayın. Dediğiniz gibi evin içinde konuşulmazsa öğrenemeyecek. Bunun için bakıcı mı tutsam acaba? Tavsiyeleriniz varsa iyi olur.

Daha 2 aylık bile değil :) Hemen yarın öğrensin demiyorum tabi ki :)

Daha konuyu açalı 1 gün oldu. Sürekli cevap vermemi beklemiyorsunuz heralde. Gece 3te yazmışssınız. O saatte uyanık değildim kusura bakmayın. Dediğiniz gibi evin içinde konuşulmazsa öğrenemeyecek. Bunun için bakıcı mı tutsam acaba? Tavsiyeleriniz varsa iyi olur.
Bakıcı tutsanız iyi olur ama baya maliyetli olur yabancı bakıcı. Onun dışında da öğrenemez bence dediğim gibi 1 yaşını geçse her şeyi kapıyolar o zaman yabancı videolar yabancı çizgi filmler izleyerek öğrenebilir ama şuan naparsanız yapın yanında konuşulmadığı sürece öğrenemez.

Bakıcı tutsanız iyi olur ama baya maliyetli olur yabancı bakıcı. Onun dışında da öğrenemez bence dediğim gibi 1 yaşını geçse her şeyi kapıyolar o zaman yabancı videolar yabancı çizgi filmler izleyerek öğrenebilir ama şuan naparsanız yapın yanında konuşulmadığı sürece öğrenemez.
Evet, bakici da maliyetli oluyor. Galiba yapacak pek bir sey yok. Kelime kelime, sarki v.s. ogretebilirim sadece. Yurtdisina tasinmadan olmayacak dua gibi geliyor :(

Evet, bakici da maliyetli oluyor. Galiba yapacak pek bir sey yok. Kelime kelime, sarki v.s. ogretebilirim sadece. Yurtdisina tasinmadan olmayacak dua gibi geliyor :KK43:
Evet yurtdışına taşınsanız öğrenmesi çok kolay olur ama bu şekilde yapıcak pek bişey yok suan için yabancı ninniler açabilirsiniz ama.

Back