• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğime mama vermeye başladım ama kafamda çok soru var

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esmaaa0202

küçük erkeğim benim
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2009
1.353
50
358
Diğer
merhaba arkadaşlar.. bebeğim artık sütümle doymuyor.. hazır mamaları kesinlikle istemiyor şimdiye kadar hangisini denediysem fışkırtarak ağız dolusu kustu bebeğim ama benim evde pirinç unuyla yaptığım mamayı kusmuyor neyseki... yaklaşık bir haftadır günde 2 kere yediriyorum kıvamını da çok koyu yapmıyorum ama anne sütüyle beslenirken günde 5-6 kere kaka yapan bebeğim günde 1 kere yapmaya başladı hatta dün hiç yapmadı... bu normal bişeymidir arkadaşlar sizlerin bebeklerinde de bu durum oldumu..
bir de bebeğime başka neler yedirebilirim tavsiyelerinizi bekliyorumm:1:

merhaba arkadaşlar.. bebeğim artık sütümle doymuyor.. hazır mamaları kesinlikle istemiyor şimdiye kadar hangisini denediysem fışkırtarak ağız dolusu kustu bebeğim ama benim evde pirinç unuyla yaptığım mamayı kusmuyor neyseki... yaklaşık bir haftadır günde 2 kere yediriyorum kıvamını da çok koyu yapmıyorum ama anne sütüyle beslenirken günde 5-6 kere kaka yapan bebeğim günde 1 kere yapmaya başladı hatta dün hiç yapmadı... bu normal bişeymidir arkadaşlar sizlerin bebeklerinde de bu durum oldumu..
bir de bebeğime başka neler yedirebilirim tavsiyelerinizi bekliyorumm:1:

merhaba,
aslında pirinç unu pek yarayışlı, faydalı birşey değil. bebeğe sadece kof kilo yapar ve tok tutar.
sütünle doymuyorsa devam sütlerini denediniz mi?
kaka yapmamasıda normal çünkü pirinç unu kabızlık da yapıyor.
birde yavaş yavaş meyve pürelerine ve sularına geçebilirsiniz.
benim tavsiyelerim bunlar....:92:

Son düzenleme:
canim benim kizimda basta sütümü tam emmedi iki dakika emip birakiyordu
bir ay sonunda doktor kilo almamis dedi koca bir ayda 300 almis ve mama ya basla dedi.dedigin gibi ne biberon tuttu kac cesit aldim ne mama.
daha üc aylikken basladim bende simdi 3,5 aylik
benim pirinc ununun tarifi söyle
bir cay bardagi soguk su
bir tatli kasigi pirinc unu
3 biberon kasigi mamasi
önce suyla pirinc ununu iyice pisiyor ocakdan aldiktan sonra 3 kasik biberon mamasi katiyorum.karistirip veriyorum.bu sekilde begenmeyip kustugu mamayi severek yiyor.ben bir ögün gece yatarken veriyorum.benimki anne sütü alirken doymadigi icin kaka yapmiyordu.simdi günde bir defa yapiyor.
sen demissin ya 3 defa yapardi anne sütü alirken diye simdi günde bir defa yapmasi normal.3,4 aydan sonra bire düsüyor.
seninki 4,5 olmus cok cesit var verebilcegin.pirinc unu tok tutuyor yatarken ver diger ögünler
elma ve havus suyu karisimi.meyve püreleri.sebze püreleri corba rahatlikla verebilirsin.taneli olmadikdan sonra hersyi dene birsey olmaz.

sevdankara arkadaşım önerilerin için sağol ayrıca evet devam sütlerini de denedim onları da kusuyor malesef...
feyzacım sen de çok sağol canımsın ben de tereddüte düştüm acaba vermesemmi diye ama eğer günde 1 kere yapması normalse iyi...
bide ben 2-3 tane bebe bisküvisini süte karıştırıp yedirmeyi düşünüyorum
bebeğim zaten çok ağlayan bir bebek bir de kabızlık sorunuyla uğraşmayız inşallah
bir yandan da dişetleri kaşınıyor heralde eli sürekli ağzında emmek de istemiyor eskisi gibi...
offf off ne zormuş çocuk büyütmek yaaaaa

peki arkadaşlar şu mevsimde hangi meyve ve sebzeleri verebilirim ilk bebeğim bu ve yanlış bişey yapmak istemiyorum ondan soruyorum
bir de ben bebeğime mamadan sonra su vermek istiyorum ama hiiiiiiçççç sevmiyo midesini bulandırıyo öğürüyo acaba ihtiyacı mı yok yoksa vermem gerekirmi mutlaka idrarının rengi koyulaştı bir de daha az yapmaya başladı ondan vermek istiyorum ama kusmasından korkuyorum

peki arkadaşlar şu mevsimde hangi meyve ve sebzeleri verebilirim ilk bebeğim bu ve yanlış bişey yapmak istemiyorum ondan soruyorum
bir de ben bebeğime mamadan sonra su vermek istiyorum ama hiiiiiiçççç sevmiyo midesini bulandırıyo öğürüyo acaba ihtiyacı mı yok yoksa vermem gerekirmi mutlaka idrarının rengi koyulaştı bir de daha az yapmaya başladı ondan vermek istiyorum ama kusmasından korkuyorum

tekrar merhaba:80:

mamasını yedikten bir saat sonra falan verirsen suyunu miğdesi bulanmaz.
birde hazır su yada kaynatılmış su kullanmanı öneririm.
elma,havuçve nar suyunu verebilirsin bebişine....

canim mama yedigi icin susuyor ben bir 10 dakika bekliyorum sonra veriyorum.bardakla veiyorum öyle iciyor.biberon almiyor ya icmiyor suyu biberonla verdigimde onu da ögg yapiyor.ama bardakla severek iciyor öyle dene.
bak elmayi hasliyorsun pirinc ununu dedigim gibi yap
bir cay bardagina bir tatli kasigi.elmayida hasladikdan sonra püre yapip bu karisima ekle.her meyveyi bu sekilde haslayip verebilirsin.

canim mama yedigi icin susuyor ben bir 10 dakika bekliyorum sonra veriyorum.bardakla veiyorum öyle iciyor.biberon almiyor ya icmiyor suyu biberonla verdigimde onu da ögg yapiyor.ama bardakla severek iciyor öyle dene.
bak elmayi hasliyorsun pirinc ununu dedigim gibi yap
bir cay bardagina bir tatli kasigi.elmayida hasladikdan sonra püre yapip bu karisima ekle.her meyveyi bu sekilde haslayip verebilirsin.

tarifin şöyle mi canım yanlışım olursa düzelt lütfen
elmayı haşlıyacam püre yapacam 1 çay bardağı suya pirinç unuyla mama yapıp elma püresiyle karıştırıcam öyle mi verecem:82:

kızlar bende bugün pirinç unu aldım 12 vitamin 6 mineralli diyo balık yedirdiğim gün onu yapıp vereyim diyorum ama hazır şeyleri de pek vermek istemiyorum bide kof kilo faln yapıyo diyolar ya hiç mi vermeyim. bebeğim 8.5 aylık cvp bekliyorum.

Back