Bebegim bir haftalık oldu. Adını kimliğe Göktuğ yazdırdık. Çok araştırmadık söylenişi hoşumuza gittiği icin yazdirdik. Mavi renkli bayrak, savaşçı kimse gibi anlamlari var. Bugun netten şöyle bir bakayım dedim. Goktanri, samanizm gibi inanışlardan gelebileceğini gördüm. Kesin bir bilgi de yok. Bu konuyla ilgili fikri olan var mi lutfen moralim cok bozuk
Göktanrı gökteki tanrı demek tek tanrı demek yani inançları aynı islamdaki gibiymiş, birazcık lise sanat tarihi bilgisi bile yeterli aslında bu kötü birşey değil ki, Göktanrı'ya inananlar (Türkler) islamiyeti kolaylıkla kabullenmişler. Göktuğ, Göktanrı demek değildir (Zaten öyle olsa Allah'a şirk koşmak gibi olur tövbe)
Göktanrı gökteki tanrı demek tek tanrı demek yani inançları aynı islamdaki gibiymiş, birazcık lise sanat tarihi bilgisi bile yeterli aslında bu kötü birşey değil ki, Göktanrı'ya inananlar (Türkler) islamiyeti kolaylıkla kabullenmişler. Göktuğ, Göktanrı demek değildir (Zaten öyle olsa Allah'a şirk koşmak gibi olur tövbe)
Yok oyle degil tabi de Göktuğ mavi bayrak anlamına da geliyor. Mavi bayrak da gökyüzünün simgesi yani goktanri inanisiyla bağlantılı gibi yazmis bazi siteler
Yok oyle degil tabi de Göktuğ mavi bayrak anlamına da geliyor. Mavi bayrak da gökyüzünün simgesi yani goktanri inanisiyla bağlantılı gibi yazmis bazi siteler
Tamam da Göktanrı zaten oğuz beylerinin de inandığı inanış biçimi. Oğuz beyleri kimlerdir=Türklerdir. Şamanizm le ne alâka?
O kadar cok siteye baktim ki bir yerde şamanizm de geçiyordu