Aslında aklima geldi göktanrı inanisiyla ilgili olabilir mi dedim eşime de cok üstünde durmadık. Söylenişi guzel, modern diye koymak istedimBence değil. Niyetiniz önemli. Ve bir çok anlamı var. Haram olacağını zannetmiyorum
Oyle bir hat olduğunu bilmiyordumFetva hattını arayıp sorsaniz iyi olur
Sonuçta anne baba çocuguna anlamı güzel isim koymakla sorumlu
Eger uygun görmezlerse degiştirirsiniz ismi
Alo fetva hattıOyle bir hat olduğunu bilmiyordum
Eski Türklerde zaten Göktanrı inancı vardı... Tanrı Türkçe bi isim ama Nurullah,Abdullah gibi isimler de Tanrı’dan türüyor... Moralinizi bozmayın. Ona bakarsanız dedikodu ve kul hakkı da günah ama bir isimden ne olur ki...Bebegim bir haftalık oldu. Adını kimliğe Göktuğ yazdırdık. Çok araştırmadık söylenişi hoşumuza gittiği icin yazdirdik. Mavi renkli bayrak, savaşçı kimse gibi anlamlari var. Bugun netten şöyle bir bakayım dedim. Goktanri, samanizm gibi inanışlardan gelebileceğini gördüm. Kesin bir bilgi de yok. Bu konuyla ilgili fikri olan var mi lutfen moralim cok bozuk
Abdullah Allah ' ın kulu demekEski Türklerde zaten Göktanrı inancı vardı... Tanrı Türkçe bi isim ama Nurullah,Abdullah gibi isimler de Tanrı’dan türüyor... Moralinizi bozmayın. Ona bakarsanız dedikodu ve kul hakkı da günah ama bir isimden ne olur ki...
Amin insallah sagolunGöktanrı Allah anlamına geliyor ve tek tanrıcılık var hun türklerinde. Korkulacak bir isim değil Göktuğ da ilk defa konulan bir isim değil. Tuğ süs anlamına da gelir. Göklerin süsü anlamını taşır Göktuğ ismi. Gökhan gibi o da göklerin hanı anlamında. Korkmayın bebeğin adı güzel, ismiyle yaşasın büyük adam olsun
Yarin arayimAlo fetva hattı
Arastirirsaniz numarayi bulabilirsiniz
Diyenetin bir hizmeti
Tanrı,Allah,Mevla,Rab: aynı kelimeler, isimlerin de ki anlamını biliyorum elbette. Sadece türediğinden söz etmiştim.Abdullah Allah ' ın kulu demek
Anlamı da önemli sonuçta.ikisi kıyaslanamaz
Çocugun anne babası üzerinde ki hakkıdır güzel isim konulması
Insanlara da dedik göktuğ diye. Dava acip degistirsek zorlanacagiz ki mahkemeler kapali koronadan dolayiAbdullah Allah ' ın kulu demek
Anlamı da önemli sonuçta.ikisi kıyaslanamaz
Çocugun anne babası üzerinde ki hakkıdır güzel isim konulması
Göktuğ Nedir, Göktuğ Ne Demek, Göktuğ Kökeni, Göktuğ Nasıl Yazılır?Amin insallah sagolun
Eger degiştirmek gerekirse sonra degistirirsiniz kimlikteInsanlara da dedik göktuğ diye. Dava acip degistirsek zorlanacagiz ki mahkemeler kapali koronadan dolayi
Anlamı güzel yine de değiştiricem dersen artık dava açılmasına gerek olmadan nüfus daireleri 1 kereliğe mahsus isim değişikliği yapabiliyor. Ama diyelim ki çocuk ilerde oldu ki diğer ismi de sevmedi adını değiştirmek istedi, başka hakkı yokInsanlara da dedik göktuğ diye. Dava acip degistirsek zorlanacagiz ki mahkemeler kapali koronadan dolayi
Netten ona da baktimAnlamı güzel yine de değiştiricem dersen artık dava açılmasına gerek olmadan nüfus daireleri 1 kereliğe mahsus isim değişikliği yapabiliyor. Ama diyelim ki çocuk ilerde oldu ki diğer ismi de sevmedi adını değiştirmek istedi, başka hakkı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?