• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Bebeğime koyduğum isim haram mı?

glsns

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2011
1.805
49
358
Bebegim bir haftalık oldu. Adını kimliğe Göktuğ yazdırdık. Çok araştırmadık söylenişi hoşumuza gittiği icin yazdirdik. Mavi renkli bayrak, savaşçı kimse gibi anlamlari var. Bugun netten şöyle bir bakayım dedim. Goktanri, samanizm gibi inanışlardan gelebileceğini gördüm. Kesin bir bilgi de yok. Bu konuyla ilgili fikri olan var mi lutfen moralim cok bozuk

Bence değil. Niyetiniz önemli. Ve bir çok anlamı var. Haram olacağını zannetmiyorum 🤷🏻‍♀️

Bizde göktürk koyduk.hiç aklıma gelmedi.bu düşünce 😳

Fetva hattını arayıp sorsaniz iyi olur
Sonuçta anne baba çocuguna anlamı güzel isim koymakla sorumlu
Eger uygun görmezlerse degiştirirsiniz ismi

Göktanrı Allah anlamına geliyor ve tek tanrıcılık var hun türklerinde. Korkulacak bir isim değil Göktuğ da ilk defa konulan bir isim değil. Tuğ süs anlamına da gelir. Göklerin süsü anlamını taşır Göktuğ ismi. Gökhan gibi o da göklerin hanı anlamında. Korkmayın bebeğin adı güzel, ismiyle yaşasın büyük adam olsun 👍🧿

Bebegim bir haftalık oldu. Adını kimliğe Göktuğ yazdırdık. Çok araştırmadık söylenişi hoşumuza gittiği icin yazdirdik. Mavi renkli bayrak, savaşçı kimse gibi anlamlari var. Bugun netten şöyle bir bakayım dedim. Goktanri, samanizm gibi inanışlardan gelebileceğini gördüm. Kesin bir bilgi de yok. Bu konuyla ilgili fikri olan var mi lutfen moralim cok bozuk
Eski Türklerde zaten Göktanrı inancı vardı... Tanrı Türkçe bi isim ama Nurullah,Abdullah gibi isimler de Tanrı’dan türüyor... Moralinizi bozmayın. Ona bakarsanız dedikodu ve kul hakkı da günah ama bir isimden ne olur ki...

Aslında günlük hayatımızda yaptığımız birçok işte alışkanlıklarımızda vs.şamanizmin etkileri vardır bu ona inanıyoruz diye değildir ama bir şekilde kuşaktan kuşağa gelmiştir yani. Siz türkçe kökenli bir erkek ismi koymuşsunuz anlamı savaşla ilgili olan bunun haram olabileceğini zannetmiyorum. Haram diyen kişinin de ne gerekçe göstereceğini merak ediyorum böyle bir bilgiye ulaşırsanız bizimle de paylaşın lütfen.

Eski Türklerde zaten Göktanrı inancı vardı... Tanrı Türkçe bi isim ama Nurullah,Abdullah gibi isimler de Tanrı’dan türüyor... Moralinizi bozmayın. Ona bakarsanız dedikodu ve kul hakkı da günah ama bir isimden ne olur ki...
Abdullah Allah ' ın kulu demek
Anlamı da önemli sonuçta.ikisi kıyaslanamaz

Çocugun anne babası üzerinde ki hakkıdır güzel isim konulması

Göktanrı Allah anlamına geliyor ve tek tanrıcılık var hun türklerinde. Korkulacak bir isim değil Göktuğ da ilk defa konulan bir isim değil. Tuğ süs anlamına da gelir. Göklerin süsü anlamını taşır Göktuğ ismi. Gökhan gibi o da göklerin hanı anlamında. Korkmayın bebeğin adı güzel, ismiyle yaşasın büyük adam olsun 👍🧿
Amin insallah sagolun

Abdullah Allah ' ın kulu demek
Anlamı da önemli sonuçta.ikisi kıyaslanamaz

Çocugun anne babası üzerinde ki hakkıdır güzel isim konulması
Insanlara da dedik göktuğ diye. Dava acip degistirsek zorlanacagiz ki mahkemeler kapali koronadan dolayi

Amin insallah sagolun
Göktuğ Nedir, Göktuğ Ne Demek, Göktuğ Kökeni, Göktuğ Nasıl Yazılır?
(Bu sözcük, TDH Türkçe Kökenli Adlar Sözlüğü'nde yer almaktadır)

> Anlamı: ANLAMI-AÇIKLAMASI: Savaşmayı seven kimse > Kökeni: Türkçe

Bak sözlükte geçiyormuş bu anlamı 😊 Savaşçı adamlar olur ya eskiden güçlü kuvvetli onlardan bahsediyor.

Insanlara da dedik göktuğ diye. Dava acip degistirsek zorlanacagiz ki mahkemeler kapali koronadan dolayi
Eger degiştirmek gerekirse sonra degistirirsiniz kimlikte
Insanlari düşünmeyin manasi hoşumuza gitmedi dersiniz
Ayrica artık isim degistirmek çok daha kolay diye biliyorum onu da bi araştırın isterseniz
Öyle davaya falan gerek yok artık galiba

Anlamı güzel yine de değiştiricem dersen artık dava açılmasına gerek olmadan nüfus daireleri 1 kereliğe mahsus isim değişikliği yapabiliyor. Ama diyelim ki çocuk ilerde oldu ki diğer ismi de sevmedi adını değiştirmek istedi, başka hakkı yok 😊

Anlamı güzel yine de değiştiricem dersen artık dava açılmasına gerek olmadan nüfus daireleri 1 kereliğe mahsus isim değişikliği yapabiliyor. Ama diyelim ki çocuk ilerde oldu ki diğer ismi de sevmedi adını değiştirmek istedi, başka hakkı yok 😊
Netten ona da baktim☺️ çocuklarda dava açılmalı yaziyor. Yetişkinlerde dilekce oluyormuş sanirim

Back